8 Ocak 2016 Cuma

TEEN WOLF 5B BAŞLANGICI/5.SEZON 11.BÖLÜM/CRYSTAL REED'İN(ALLISON ARGENT) DİZİYE DÖNÜŞÜ

Bugün Allison karakterine hayat veren Crystal Reed'in diziye 1 bölümlüğüne dönmesi gündemimize oturdu.Oyunca dizide Allison karakterine değil de uzun yıllar önce yaşamış başka bir Argent karakterine bürünecek. 
Açıkçası görsel ikizlik tarzında bir benzerliği çok gereksiz buldum,bence sırf fanları kısacık bir an sevindirmek için girişilmiş bir uygulama.
Geçelim bu bölüme.
Spoiler...
5A konseptinde giriş yapıyor,gelecek zamanda Lydia Dr. Valack ile konuşuyor (gerçi bu adamın alnında bir delik yok muydu yahu?) Neyse Lydia Theo'un ablasını neden öldürdüğünü anlamak için trans modlarına giriyor.Meğersem Theo ilk Chimera olabilmek için ablasının kalbine ihtiyaç duymuş ve Korku Doktarları ablasının kalbini Theo'a nekletip ilk Chimerayı yapmışlar. 

Lydia bunları anlatırken Theo ve sürüsü hastaneyi basıp Lydia için geldiklerini ilan ederler.

Günümüze geçeriz hani Şerif'in ölümle burun buruna geldiği,Lydia'ın donmak üzere olduğu ana. 
Stiles hastanede kafayı yemiş vaziyette gezinirken,Şerif ameliyata alınır.
Scott ise öfkesini bastırmaya çalışırken Theo'un yaptığı yaranın iyileşmediğini fark ederiz,üstelik Scott bayılınca durumun pek parlak olmadığını anlarız. 
Halüsinasyonları vasıtasıyla Lydia'i bulan Parrish,onun trans halini çözemeyip Scott'a gelir ve onu uyandırır. Scott ve Parrish Lydia'i hastaneye götürür.Lydia ayrıca Şerif için uyarı yapmıştır.
Liam ve Mason Hayden'in ablasına kötü haberi vermek için beklerken,Liam Hayden'in kokusunu alır,zaten cesaret edip haberi veremeyen Liam kokunun peşine düşer.
İyileşmesi gereken Şerif ameliyattan sonra sebebi bilinmeyen bir şeyden ötürü kötüleşir.


Scott Şerif'in yanına gelince Stiles ona olan tepkisini fazlasıyla gösterir.Scott en sonunda ona Lydia'i söyler.
Stiles hemen onun yanına iniyor ama Natalie onu kapı dışarı ediyor.Stiles'in boynuna bakın demesi ile kadın kızının boynundaki izleri görüyor. 
Stiles Theo'un Şerif'i öldürmek istemediğini düşündüğü için onunla konuşmaya karar verir.
 Scott ise bir köşeye saklanıp onları dinlemeye karar verir. Stiles Theo Scott'un kokusunu açıklamak için onun kıyafetini gösterir. Gerçekten zekice bir yöntemdi.
Bu konuşma Şerif'e zarar verenin Theo olmadığını ortaya çıkarır,başka bir Chimera'dır.Stiles olayı deşmek için giderken,Scott'u yanında istemez. Bayağı hak veriyorum aslında kendisine. İkilinin mini tartışması kasabadan en son kaybolan genci bulmak gerektiğini düşündürür Stiles'e.
Natalie Lydia Eichen Evi'ne gönderir,Parrish onu oradan çıkaracağını söyler. 
Nefret odağımız Natalie...
Liam ve Mason nemetonu bulmak için kütüphaneye gider.Burada kitabın fotokopisini çekmek yerine o sayfayı yırtan Liam'a karşı Mason'un verdiği tepki  süperdir. Takdirimi alan sahnelerden.
Stiles kayıp olan çocuğun adını öğrenir.Noah Patrick...
Scott çocuğun dolabını kırıp,kıyafetini koklayıp onun peşine düşer.Bu arada Malia'i çağırır. Stiles ile araları darma duman olan Malia Noah'ı tanıdığı için arama ekibini alınır. Kokunun izini sürüp Korku Doktorları'nın yakalamak üzere olduğu Noah'ı bulurlar. Bu arada Malia ilişkileri için "galiba ayrıldık" minvalinde bir yorum yapar. Açıkçası 5A sezon finalinde ayrıldıklarını bariz bir şekilde göremedik,hatta bu soğuk rüzgarların sebebini anlayacak bir olay bile göremedik ama gözden kaçmış diyelim.
Liam ve Mason nemetonun olduğu yere gelirler ama onu bulamazlar en sonunda Mason Liam'a kurt gözlerinle bak der ve o zaman nemetonu bulurlar.
 Ama 4 cesedin kayıp olduğunu görürler. Tam bu esnada dirilen Hayden ablasını ve diğer polisleri yanına alarak nemetona gelir.
Scott ve Malia Korku Doktorları'nı oyalarken Stiles Noah'ı kaçırır,tabi bu sırada onun dönüşümüne şahit olur ve elindeki kemiklerden birinin kırılmış olduğunu fark eder. 
Hemen Melissa'a haber verir ve babasının içinde kalan kemik parçasının çıkmasını sağlar.
Ayrıca Scott'un destek için Chris'i çağırdığı ortaya çıkar. Evet sonunda özlenen bir yüz.
Hayden ve Theo Noah'ı aramaya gelirler ama uzaktan da olsa onun ölmek üzere olduğunu anlarlar.Bu esnada Scott'un sürüsünün sembolünü duvara kazınmış bir halde görürler.
Gelecekte tekrar Lydia'in yanındayız. O sembol herkesi birleştireceğine dair bir söz anlamına geliyormuş.  Theo ve sürüsü Lydia için oraya gelince sohbet bölünür,Theo Lydia'in kafasındaki deliği görür ve o sırada aslında Lydia için değil de cehennem köpeği için geldiğini söyler.Ve tam bu sırada kapıları söken Parrish olaya dahil olur. 

Uzun bir aradan sonra dram ağırlıklı bir bölümle karşımızda Teen Wolf. Eskiden bazı replikler ile bolca gülümseyen bizler bu bölüm bayağı içlendik.Şerif ölüm döşeğinde,Lydia trans halinde,sürü darma duman olmuşken bu durum garip kaçmasa da sürünün moralinin düzelmesi şuan için tek temennim. 
İlk olarak Chris'in gelmesi beni mutlu etti,gerçekten özlediğim yüzlerden biriydi. 
Sonrasında Lydia'in haline çok üzüldüm,Eichen evindeki hali  ağlamalık resmen. Bu arada Parrish-Lydia arasında çekim uzun vadeli ve doğaüstü bir şey gibi duruyor bu Stiles ve Lydia ilişkisini destekleyenlere bu iş olmaz mesajı mı veriyor acaba?
Liam Scott'u öldürmeye çalışmasının ardından sürüden kaçacak gibi duruyor umarım uzun sürmez. Dikkat çeken nokta Lydia'i almaya gelen sürünün içinde Hayden'in olmaması bu iki şeye delalet bence ya Hayden o zaman dilimi içerisinde öldü ya da bu işlerden elini eteğini çekti muhtemelen Liam için. 2.  seçeneğin doğru olmasını temenni ediyorum. 
Gözüme çarpan diğer nokta Malia'i kurtaran Breandan'in  bu bölümde gözükmemesi.
Theo'un  Parrish'e neden bu kadar çok taktığı da daha merak uyandırıcı bir konu. Parrish Scott'un sürüsüne avantaj sağlamak için mi yoksa başka bir nedenle mi bu kadar değerli.Hepimizin bildiği gibi Theo herkesten daha çok şey biliyor ve Stiles ile konuşurken kasabanın yolu yol değil imasında bulundu.

Son söz dizinin samimi atmosferini tez elden yakalamasını bekliyorum.


12 yorum:

  1. Ben haaalaa başlayamadım bu diziye ama çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başları biraz yavan ama sonra toparlanıyor :)

      Sil
  2. Son sezon beni ciddi anlamda sarmadı ve bıraktım. Bir kere Scott gerçekten alfa olmanın hakkını ne zaman verecek merak ediyorum. Son anda günü kurtarmaları dışında. Allison karakterinin gelmesi klasik, ölen ya dirilir ya da unutturmamak için kendini gösterir. Hepten dirilmesini beklemedim değil :D
    Bir yerlerede Lydia Stiles olacak diye okumuştum ama açıkçası karşıyım. Malia ile iyi idare ediyorlar bence.
    Parrish Lydia olursa beklenmedik olmaz ama onlardan olur mu pek emin değilim.
    Yazıyı okuyunca başlasam mı dedim ama eski tadı vermiyor ne yazık ki. :/
    Kaldı ki Derek de yok. Çatlak Peter de ortalarda yoktu en son. Chris daha yeni devreye girmiş. Şimdiki kadro da en azından benim için bu işi götüremiyor. Tek tesellim Dylan'ı Labirent'te görebilecek olmam. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Labirent'i serisine bulaşmadım henüz ama Dylan'ın mükemmel oyunculuğu izlememe vesile olacak gibi. Malia-Stiles ilişkisinde durumlar vahim ilerliyor ne yazık ki :( Evet eski tat kalmadı sanki bende genelde başladığımı bırakmama prensibinden dolayı devam ediyorum ama umarım bu sezon düzelecek eskisi gibi olacak :)

      Sil
  3. sitenizi cok begendim artık takiptesiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Heyyooo! Ben daha yeni 3. sezondayım! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arka arkaya izlenince çabucak geliniyor yeni sezonlara :)

      Sil
  5. Stiles ve lydia olacakmi olsunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben son sezonun büyük kısmını izleyemedim dizi de henüz final yapmadı zaten, o yüzden bilmiyorum :(

      Sil