20 Şubat 2016 Cumartesi

TEEN WOLF 5.SEZON 14.BÖLÜM

Spoiler...
Bu bölümü daha izleyemeden dizinin facebook sayfalarında övgüler düzüldüğünü gördüm, yalan yok ilk başta biraz abartıldığını düşündüm bu övgüleri bu sezonda bayılınan bölümlerin hepsini bir Motel California bölümüne değişmezdim o yüzden çokta mükemmel bir bölüm izleyeceğimi sanmıyordum ama yanıldığımı itiraf edeyim gerçekten çok güzel bir bölümde (ama Motel California'ın yeri başka) özellikle bazı sahnelerde gerilim tavan yapmıştı ve bölün 5. sezon 1. bölümün başladığı yere gelmesi de ayrı bir güzellikti.
Bu inceleme ve yorumlar 13. bölümdeki cephe cephe yapılacak.
İlk kısmı Malia'ın verdiği ipucu sayesinde tünellere dalan ve Scott ile karşılan Liam'a adıyorum. Liam Scott'a bir işe yaramak istediğini söyler,özür dilemenin yetmediğini.Bu noktada  Liam'ın aslında özür dilemediği ortaya çıkar ama neyse çocuk gerçekten samimi.


 İkilinin tünel araştırması Chris ve Gerard ile karşılaşmalarını sağlar. Scott şok Scott iptal, Chris mecbur kaldığını açıklar ve Scott takdir edilesi bir davranış sergiler,Gerard'ın üzerine atlayıp öfkeyle ortalığı yıkmaz yani.Gerçekten Scott'u dizide en sevdiğim karakterler arasında ilk 5'e bile girdirmem ama bu sakinliği bende bile hayranlık uyandırdı.
 Neyse Gerard ve Chris onlara kehanet resmini gösterir,hani 5A'nın bitiminde gördüğümüz Korku Doktorları'nın baktığı resim. Resme göre Gevaudan Canavarı ve Cehennem Köpeği insanların ölümüne sebep olacak,Chris ve Gerard iki canavarında gündüzleri kim olduklarını hatırlamadıklarından bahseder.
Akabinde ikili Parrish'e gerçekten kim olduğunu hatırlatmak için korkunçlu bir deney yapıyorlar.Tabi Parrish bu sayede gerçek benliğiyle yüzleşiyor ve bölümün en güzel esprilerinden biri geliyor.
Ekleme yapmam gerekirse Gerard Korku Doktorları ile karşılaşıp onlara sizin frekansınızı biliyorum deyince harbiden şaşırdım,Gerard bu kadar şeyi nereden biliyor? Onu da geçtim ekip Gerard'a ne kadar güvenmeli?
Stiles Lydia'i ziyarete gider ve onunla kısacık bir görüşme yapar,cadaloz anne tarafından şutlanan Stiles hasta bakıcılardan birinin kartını çalmayı başarır. Normalde Malia'i sevsem de Stiles'in Malia'dan çok Lydia'a yakıştığını düşünüyorum,ikilinin ilişkisinde farklı bir derinlik var,samimiyet var.
Lydia hayal aleminde Meredith'den ders almaya devam ediyor,lakin bir türlü sesini odaklayamıyor.
Ama Malia'ın tehlikede olduğunu hatta ölmek üzere olduğunu fark edince fırlıyor yataktan ve bütün görevlileri devirerek çıkışa kadar ilerler ve bizler de 5. sezon 1. bölümde gördüğümüz yakalanma anını tekrar izleme şansı buluruz.
Bu bölümde Lydia'nın oyunculuğuna bir kez daha hayran kaldım,gerçekten çok başarılı kaçış sahnesi süperdi. 
Geldik bölümün en heyecanlı kısmına :) Theo,Malia'a  Çöl Kurdu'nu bulmak için yardım eder hatta ona Korku Doktorları'nının frekans bulucu aletini kullandırır.
 Sonuç Theo,Braeden ve Malia Deaton'u bulmak için Malia'ın frekans bulucu sayesinde gördüğü yere gidiyorlar ve her şeyin Theo'un tuzağı olduğu ortaya çıkıyor.

Meğer Çöl Kurdu'yla anlaşma yapmış pislik. Çöl Kurdu Malia'i öldürmek istiyor çünkü Malia doğunca Çöl Kurdu'nun güçlerini çalmış,kadında güçlerini kazanmak için kızını öldürmeye razı ama sandalyeye bağlı Deaton olaya müdahale edip bu işi dolunayda yapmazsa güçlerini kazanamayacağını söylüyor tam bu zamanlarda Gevaudan Canavarı olaya dahil olur ve gelişen olaylar Çöl Kurdu'nun kaçmasını Malia'ın Deaton'u kurtarmasını sağlar.
Ah Theo gene pisliklik yapmasaydın sana azıcık ısınacaktım ama artık daha çok nefret ediyorum umarım Malia'da dersini almıştır,bir daha kime güveneceğini seçerken daha dikkatli olur. Şaka maka Malia-Theo çiftinin gelecek vaat ettiğini düşünen bir kesim vardı,senaristler bu bölümle onların hayallerini suya düşürdüler sanırım. 
Geçen bölümde bahsedilen Deucalion'a ise Theo'un sürüsü zor olsa da ulaşmıştır ve her ne hikmetse Deucalion'da pek çok şeyden haberdardır,Theo onun anlaşmaya açık olduğunu fark edince ne istediğini sorar.Deucalion'un cevabı ise Scott'un gözleridir.
Bence Scott gerçek alfa olduğu için gücü çalmak imkansız hatta Theo'un bu gücü çalamamasının sebebi de bu olabilir ve Deucalion sayesinde bunun doğruluğunu göreceğiz gibi bir his var içimde.
En sonunda ekip toplanır ve Lydia'i kaçırma planları yapar,bakalım bu işin sonu nereye varacak?

11 yorum:

  1. Ben bu sezon izlemeyi bıraktım Eric de gitti zaten dedim hem de sıkıldım biraz artık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erica'i diyorsunuz galiba bende karakterin ayrılışına üzülmüştüm :(

      Sil
  2. Bu dizi ne zaman 5. sezona geldiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı oluyor hatta bu sezon 3 hafta sonra bitiyor :)

      Sil
  3. bu gün aklıma gelmişti 5. sezonu hiç izlemedim hmen başlıyorumm teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 bitmek üzere ama arka arkaya izlemek güzel olur ama :)

      Sil
  4. bu diziyi arada parça parça izledim güzel tabii :)

    YanıtlaSil
  5. ÖLÜM PEYGAMBERİ
    AleinKentigerna
    Ölüm Peygamberi; gerilim, cinayet, seri katil, tarih ve gizem sevenler için doyumsuz bir roman. Merak ve heyecan son ana dek sürüyor ve sonu da hiç beklenmedik derecede şaşırtıcı.
    1743 yılı Rio, karanlık zamanlar, engizisyon zamanı. Bir seri katil yoksul, zengin, soylu, din adamı, yönetici ayırmadan cinayetler işlemeye başlıyor ve her bir cinayetinde gizemli mesajlar bırakıyor. Kendisinin bir ölüm peygamberi olduğunu belirten mesajlar.
    Uyuşturucu ve alkol bağımlısı bir polis yüzünde peçe olan katilin peşinde düşüyor, katil aynı zamanda bir ressamdır ve cinayetlerinin tablolarını yapmaktadır.
    Tutkulu aşklar, kör hırslar ve köklü intikamlarla dolu bir cinayet romanı. Ayrıca, birkaç yüzyıl öncesinin vahşi cehaletini de görüyoruz. İnsan o yüzyıllarda yaşamadığına dua ediyor. Büyük olasılıkla, 2500 yılında da insanlar bizlerin yaşamına inanamayacaktır.
    Geçmişin karanlık gölgelerini ve gizemli cinayet romanlarını sevenler için birebir.
    Not:3/4

    2015 ocakta okuyup yazmıştım bloga sona silmiştim yakınlarda :)

    YanıtlaSil