8 Şubat 2016 Pazartesi

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 7. BÖLÜM

3 yıl sonrasındayız her zamanki gibi,Damon ve Alaric Caroline’i kurtarmak için kanalın yolunu tutuyor lakin Damon kimliği belirsiz avcı tarafından etkisiz hale getiriliyor.

Günümüzde Caroline hamilelik testi yapıyor,test negatif çıkıyor Alaric üzüntüden kahroluyor.
Matt ise barda lisedeki gibi etki altına alınmış insan  grubuyla karşılaşıp Caroline’den yardım istiyor.
Stefan ise yanına müttefik çekmek için yeni bir plan uyguluyor,Lily’i eve davet edip ona bütün gerçeği anlatıyor,Lily ise Valerie’i yalancı ilan edip olaydan sıyrılıyor. Stefan ise her şeyi normal karşılıyor görünüp,Lily’e mine içirmeyi başarıyor.
Bonnie ise Enzo ile Julian’ın peşinde olduğu arabayı aramaya gidiyor ve araba bulunuyor. Üstelik içinde bir kılıçla.
Damon ve Stefan Lily’i mineli iple bağlayıp onu geçmişe götürmeye çalışıyorlar. Amaç babaları Giuseppe’in kötü olduğunu fark ettiği gibi Julian’ın da kötü olduğunu fark etmesini sağlamak.
 1851 yılına dönüyoruz.Babanın despotluğuna bir kez daha tanık oluyoruz. Damon’un arkadaş bellediği hindiyi kesip yemek yapıp bir de Damon’a zorla yediren babaya içimizde biriken öfkeleri dizginleyemiyoruz. Olanlara sessiz kalan Lily’i ise şaşırmadan bakıyoruz.
Caroline Matt’ın bulduğu  etkilenmiş insanlara bakarken kusunca Matt şoka giriyor,Caroline olayı geçiştirip onların etkisini kaldırmak için büyü emici kafirlerden Valerie’i çağırıyor.
Valerie savaş için tutulan bu insanların etkisini kaldırmanın gereksiz olduğunu yerlerini mutlaka birinin alacağını söylese de işleme başlıyor.
Enzo ise Julian’ı düelloya davet ediyor. Julian rahat bir alana geçip kılıçla savaşmaya razı oluyor.
Tekrar 1851 yılına dönüyoruz. Giuseppe’in çocuklarını para çalmakla suçladığı ana. Lily sofradan gönderilmiş ve çocuklara gerçeği itiraf etmeleri baskı yapılıyor.Damon daha 12 yaşındayken suçu kabul edip,babasının kolunda puro yakması gibi bir cezayla karşılaşıyor.
Günümüzde ise Damon Stefan’a bir şey olmasın diye suçu üstlendiğini anlatıyor.
 Lily ise kocasının psikopat olduğunu fark ettiğini anlatmak üzereyken boynunda bir kesik beliriyor. Ve anlıyoruz Julian ve Lily birbirlerine bağlanmışlar. Julian Enzo tarafından öldürülmeye çalışılınca sonuç bu oluyor.
Valerie etkilenmeleri kaldırırken Beau ortalığı basıyor ve Valerie hem kendini hem Caroline’i gizleyerek kurtuluyor.
Stefan annesini çözüyor ve kısa bir sohbet ediyorlar meğersem 1851 yılında parayı çalan kişi Lily’in kendisiymiş.Sebebi ise kocasından kaçmak için birikim yapmakmış. Tabi ki bu durum Giuseppe’in gözünden kaçmamış ve kadına basmış tokadı. Lily günümüzde bu olayı anlattıktan sonra ekliyor,ben ondan kaçmaktan önce ondan sizi korumayı öncelik haline getirdim.
Damon Enzo’u Julian’dan kurtarıyor ve kılıcın onu öldürmek için dövüldüğünü öğrenince Julian’a saplıyor.
Bonnie kılıcı kitaplarda araştırmak için Alaric’in odasına dalıyor ve karşısında Alaric’i derbeder halde buluyor. Kılıcı araştırınca karşısına kılıcın üzerine Phoneix taşı yapıştırılmış resim çıkıyor.
Damon Julian’ın hayatını annesine bağladığından bahsedince Enzo tedirgin oluyor,Damon’un dolaylı yoldan Lily’i öldürdüğünü anlayınca Damon’u yumrukluyor bu arada Julian dirilip Enzo’un  boynunu kırıyor.
Caroline Valerie’i bebekleri taşıma büyüsünü nasıl bu kadar iyi bildiği konusunda sıkıştırınca Valerie gerçeği anlatıyor. Bebeğimi kaybetmeden taşımaya çalıştım ama tek başıma yapamadım diyor.
Lily ve Stefan Julian Damon’u sıkıştırken olaya dahil oluyor,Julian hemencecik Damon’u kötü gösterip kılıcı ve Lily’i alıp gidiyor.
Matt haklı olarak Bonnie’e trip atıyor.
Stefan ve Damon tartışma moduna girince Stefan parayı çalanın annesi olduğunu söyleyecekken Damon bunun gereksiz olduğunu vurguluyor.
 Lily Julian’ı nasıl benim canımı tehlikeye atıp düello yaparsın diye sıkıştırırken,araya Valerie’in hamilelik durumunu sıkıştırıyor.Julian hemen yalanları kıvırıyor.En sonunda ise “beni affedebilecek misin?” diyor ve bu söz Lily’i 1851 yılına götürüyor.
 Kocasından yediği tokadın üzerine aynı sözleri duyduğunu anımsayan Lily’in jetonu geçte olsa düşüyor.
Caroline ve Alaric bebekleri görmek için ultrasona gidiyor,lakin ortada çocuk görünmüyor.Tabi Alaric gene depresif modda. Doktor çıkınca Valerie odaya girip,bebeklerin gizlendiğini düşünüp büyüyü bozunca ultrasonda ikizleri görüveriyoruz.
Son sahne ise Lily’in oğullarını ziyaret edip,siz haklıydınız bir planım var deyişinden ibaret.

 Senaristlerin Lily'i iyi göstermeye çalışmak adına bizi salak yerine koydukları bir bölümle baş başayız. Gerçekten sinir bozucu. Madem Lily kocasının psikopat olduğunu fark etti hatta ondan kaçmak için para biriktirdi neden vampir olunca gelip intikamını almadı,çocuklarını psikopat bir babanın eline bıraktı. Yok ben sizi korumak için kaçmadım demeler yok ben kaçmak için para biriktirdim demeler bildiğin fakir edebiyatı yapıyor. Stefan ise bir durup da madem o kadar korumacıydın neden vampir olunca bizi adamın eline bırakıp kendine mini bir aile kurdun demedi. Neyse daha fazla sinirlenmeyeceğim. 
Damon garibim başına gelmeyen kalmamış resmen daha çocukken bir de baban puro bastırmış koluna şimdi sen ne gıcıklık yapsan biz sana gene sinir olamayız ki...
Caroline'in gerçek hayatta hamile olmasına oldukça makul bir kılıf bulmuşlar gerçekten zekice bir çözüm ama Caroline ile Alaric'i nişanlamak kolaya kaçmak olmuş sanki. 

8 yorum:

  1. Bu kadar dizi izleyen biri olarak hangi diziyi tavsiye edersiniz acaba ? Ben homeland'i bitirdim dizi arıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye konusunda sizin zevklerinizi bilmem lazım ama her daim önerim Sherlock :)

      Sil
  2. Bu diziyi sevemedim ben.....Bu ara ben de dizi sıkıntısı çekiyorum. Kanallar kapandıkça kaldı güzel diziler hep

    YanıtlaSil
  3. Hiç vaktim olmuyor ama diziler benim liseye giden kızımdan sorulur, seyretmediği yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bir gün zevkinize göre bir dizi bulursunuz :)

      Sil
  4. biz nasıl ayrı düşmüşüz ki tam tarzım blog :)))
    Favori dizim sezon 7ye başlamadım daha merak ediyorum, bir el atayım ben!
    Dağınık Anne!den geldim, bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil