7 Mart 2016 Pazartesi

THE NIGHT MANAGER 1. BÖLÜM

Normalde yeni dizilerle tanışmaya pek fırsat bulamasam da Hugh Laurie'i görünce dizinin ilk bölümüne bakayım o zaman dedim. Sonradan dizinin 6 bölümlük bir dizi olarak planlandığını öğrenince daha bir sevindim. Bir de sadece bir bölümle hayran olacağım Tom Hiddleston'a görünce iyi ki bakmışım dedim. 

Dizi 2011 yılında Mısır'da gerçekleşen Arap Baharı zamanından başlıyor, oldukça lüks bir otelde gece müdürlüğü yapan  Jonathan Pine( Tom Hiddleston) otelde kalan bir müşteriden silah kaçakçılığı yapıldığına dair belgeler ediniyor. Bu belgeleri müşteriden habersiz elçilikte çalışan dostuna iletiyor. Haber hemen İngiltere istihbaratına ulaşıyor lakin aynı hızda örtbas ediliyor. Çünkü silah temin eden İngiliz Richard Onslow Roper'in (Hugh Laurie) arkası fazlasıyla sağlam. 
Olayın sonuçsuz kalacağını anlayan Pine, gelişen olaylar sonucu darbe üstüne darbe alıyor ve o da Roper'in her şeyin üstünü kapatmasını kabulleniyor. 
Aradan 4 yıl geçiyor, başka bir ülkede başka bir otelde gece müdürlüğü kariyerine devam eden Pine'in yolu Roper ile tekrar kesişiyor. 
Ve bu sefer Pine'in Roper'i elinden kaçırmamak için her şeyi yapabileceği gözümüzden kaçmıyor. Bakalım Pine ve Roper'un sonu nereye varacak?

Öncelikle dizinin nereden esinlenildiği ile başlayalım, dizi John Le Carre'in romanından uyarlanmış, yazarın Panama Terzisi romanı okumuş ve Tinker, Tailor, Soldier, Spy'i adlı kitabından aynı adla uyarlanan filmi izlemiştim.  İki eserinde ağır ilerlediğini söyleyebilirim ama dizinin ilk bölümü benim için gayet iyi bir başlangıç yaptı. Her ne kadar ben ağır ilerliyor demesem de okuduğum yorumlarda ağır ilerlediğinden şikayet edilmiş sanıyorum ben Tom Hiddleston'un büyüsünü kapılıp heyecanla Hugh Lauire'i göreceğim anı beklediğimden ağır ilerleyişi fark etmedim. 
Onun dışında ilk bölüm tam olarak bir casus dizisi izlenimi yaratmadı zaten ilerleyiş beni şaşırtmazsa Pine'in ajancılık oynaması ileri boyuta taşınacak ve biz de ajan olmayan birinin ajan gibi casusluk yapmasını izleyeceğiniz, bu açıdan aşırı profesyonel şeyler göreceğimize inanmıyorum eğer görürsek de bunu pürüz olarak düşünürüm, herhalde kimse yıllarını kariyerini gece müdürlüğüne adamış birinin dört dörtlük casusluk yapmasını mantıklı bulmaz. 
Gelelim oyunculuklara, elbetteki her birine bayıldım. Ama en büyük payeyi Roper ile karşılaşınca profesyonelce davranmasındaki başarısı ile Hiddleston aldı, ardından dizinin sonlarında görünen Lauire var ki o da özlediğimiz House performansının bir versiyonu bize başarıyla yansıttı. Gene kısacık gördüğümüz Olivia Colman ise kesinlikle diğer bölümlerde olay yaratacak gibi duruyor. 
Son söz ilk bölüm itibariyle gözüme giren ama kadroya hayran olmayan ve casus yapımları sevmeyenlere (ilk bölümde casusluk birazcık yan konu gibi dursa da diğer bölümler de ağırlığını iyice arttıracak diye düşünüyorum) illa izleyin demem ama onun dışındakilere özellikle mini dizi olduğunu da düşünerek bir göz atmalarını ve pişman olmayacaklarını söyleyebilirim.

22 yorum:

  1. Güzel diziye benziyor, çok da güzel anlatmışsın. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. "2011 yılında Mısır'da gerçekleşen Arap Baharı" cümlesini okurken zaman nasıl da hızla geçiyor hissine kapıldım... Bu açıdan bakınca dizi daha çok ilgimi çekti..

    YanıtlaSil
  3. Bu diziyi hiç görmedim :) anlatımından merak ettim ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok olmadı başlayalı ondan fark etmemişsinizdir :)

      Sil
  4. Diziyi merak ettim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. en kısa zamanda bakıyım merak ettım :)

    YanıtlaSil
  6. aaa panama terzisini ingilizce okudum filmini de izledim pierce brosnan, tinker'ı okumadım ama izledim. bu dizi de öyleymiş he. kısaymış da du bakalım olabilir. aklımda iki dizi daha var, shannara, scream queens :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panama Terzisini ben Türkçe okudum lakin çevirisinden pek memnun olmadım, Scream Queens'i bende duydum ama göz bile gezdiremedim :(

      Sil
  7. Çarşamba günü izledik ilk bölümünü çok güzeldi...Panam Terzisi'ni okudum ben çok benzerlik göremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panama Terzisi'ne göre daha güzel olduğunu ve olaya farklı bir açıdan yaklaşıldığını düşünüyorum :)

      Sil
  8. Hugh Laurie? Hmmm.. İzlenesiymiş.

    YanıtlaSil
  9. Otel müdürü olan eski İngiliz askeriymiş. Yazıyı okuyunca diziyi izleyeyim dedim de. Orda açıklama kısmında yazıyordu.:D Ben başlıyorum izlemeye. Hugh Laurie yi özlemişim :D

    YanıtlaSil