3 Mayıs 2016 Salı

TEEN WOLF 5. SEZON 19. BÖLÜM

Spoiler...
En son Corey Mason'u kaçırmıştı malum, ikili konuşma fırsatı bulunca Mason canavar ben olmamam, diye açıklama yapmaya çalıştı. Corey ise görünmezlik olayında onda bir terslik hissettiğini anlattı. İkili konuşma yaparken Korku Doktorları gelip kısa bir kovalamacanın ardından Mason'u kaçırdı. 
Theo, ekibinden geriye kalan Tracy ve ayrıca her şeye maydanoz olan Deucalion Eichen Evi'nden çalınan maskenin elektromanyetik olduğunu ve Josh takarsa ölmeyeceğini söyleyip Josh'un maskeyi takmasını isterler. Josh ise buna razı olmaz. Sohbet ilerledikçe Deucalion'un aslında kaçabilecek konumda olduğunu ama kendi rızasıyla orada kaldığını öğreniriz. Ayrıca Deucalion Theo'a gücü nasıl alacağını anlatır ve Theo bunu Josh üzerinde dener. Josh'un gücünü alır, Josh ölür ve Theo maskeyi takar. 
Lydia ve Şerif Parrish'i kasabadan ayrılmadan önce durdurur ve onu kasabada kalmaya ikna ederler.

Yaralan Scott burs başvurusunun son tarihini kaçırdığını fark eder. Malia ise Stiles'e Çöl Kurdu'nun hedefinde olduğunu söyler. 
Sabah sürü toplantısı yapılır ve Scott Corey'in onları dinlediklerini fark eder ve onu görünmezlikten çeker. Corey onlara her şeyi anlatır. 
Kira son olanlar yüzünden geçen bölümlerde parçalara ayırdığı kılıcını tekrar birleştirmeye karar verir. 
Lydia ise Parrish ile Nemeton'a gider ve Parrish Lydia'in öldüğünü görür.
Scott ve Liam Theo'dan yardım ister. Theo maskeyi taktığını ama Mason'u görmediğini söyler ve onları Korku Doktorları'na götürmeyi kabul eder. Deucalion kulak misafiri olduğu muhabbetten sonra Theo'a hala öğütler vererek oradan ayrılır.
Theo ve Scott ipuçlarını birleştirerek Korku Doktorları'nın yerini bulur. Mason ensesinden bir makineye bağlanmıştır. Scott onu çıkaramaz. Bu sırada Korku Doktorları oraya dahil olur. Theo başarısızlıkla ilgili laflar söyleyince Theo sinirlenir. Ve bana ait olanı alacağım der.
En çok merak ettiğim 2 dizi DNA olayı Melissa'ın bulduğu doğum dosyasıyla açığa çıkar meğersem Mason anne karnındayken ikizini yemiş.
Argent'ler ise ateş gücüne ihtiyaçları olacağını konuşurlarken Parrish onlara desteğe gelir.
Malia ve Braeden ise Çöl Kurdu'ndan korunmak için üvez külü ile korunan evde beklerler. Ama Çöl Kurdu eve girmeyi başarır ve Braeden ile savaşır. Braeden ise dışarıya çıkıp üvez külünü tekrar düzeltir ve anne kızın eve hapsolmasına neden olur.
Kira ise Skinwalker'den yardım ister onlarsa yardım ederiz ama bir bedeli var derler.
Mason kavga esnasında frekans olmadan dönüşür ve  tozu dumana katıp aradan Korku Doktorları'nı da çıkarır. Sonrasında kaçmaya çalışırken Argent'ler ve Cehennem Köpeği'ne dönüşen Parrish onu yakalamaya çalışır ama boşuna bir çaba olur. Canavar tekrar insan haline döndüğünde ise karşımızda Mason değil geçen bölümde gördüğümüz gerçek canavar Sebastien Valet vardır.

Eğer bilmem kaç kere "Canavar dönüşecek içindeki genç gidecek" minvalinde laflar söylenmeseydi bölüm sonunda Valet'i karşımızda görünce sağlam bir şok yaşardık ama şimdi beklenen gerçekleşti modundayız.
Mason'un çift DNA olayı iyi düşünülmüş olsa da Canavar'ın Mason çıkması ne yazık ki şaşırtıcı olmak yerine sıkıcı olmaya başladı. Sırf şaşıralım diye kaç sezondur bu tarz bir konsept izlesek de artık baymaya başladı.
Çöl Kurdu olayı ve Kira'nın mevzuları sezon finalinde kapansa keşke ama özellikle Kira için 6. sezona yansıyan şeyler göreceğimizi düşünüyorum.
Bazen iyi ki Stiles varda dizi renkleniyor diyorum, bu bölümde aynen böyle düşündüm o olmasa zor güleceğiz gerçekten.


2 yorum: