15 Haziran 2016 Çarşamba

BİR AŞK ÇARPINTISI-MARIE FORCE

Kitabın Künyesi
Kitabı Adı:Bir Aşk Çarpıntısı
Orijinal Adı: Maid For Love
Yazarı:Marie Force
Çevirmeni:Nilgün Birgül
Yayınevi:Novella Yayınları
Sayfa:320

Maddie Chester dokuz aylık oğlu Thomas ile yaşayan  yalnız bir anne. Bir otelde kat hizmetleri bölümünde çalışan Maddie,işten çıkınca da kardeşi Tiffany'in mini kreşinin sorumluluğunu üstleniyor. Oldukça yoğun iş temposunda tek derdi oğlu Thomas ile geçinip gidebilmek. Gerçi liseden beri süregelen bir lakabın peşini bırakmaması doğal olarak Gansett Adası'nda adının çıkmış olması, annesinin hapiste olması ve hayatındaki erkeklerin onu daima yüzüstü bırakması gibi sorunlarını da unutmamak lazım.


Mac McCarthy arkadaşı Joe Cantrell'in kullandığı feribotla uzun bir aradan sonra Gansett Adası'na geliyor. Mac daha adayı görür görmez ruhen bir sıkışma yaşar ama yoğun iş temposundan dolayı geçirdiği panik atak onu uzun süreli bir araya zorlamıştır.
Mac daha ailesinin yanına gelmeden işe gitmekte olan Maddie'e çarpıyor ve onu bisikletinden düşürüyor. Dizinden ve ellerinden yaralanan Maddie büyük bir panik yaşıyor çünkü işine gitmezse işinden atılma ihtimali çok yüksek. Mac ise ilk görüşte vurulduğu Maddie'i önce gönüllü hemşirelik yapan arkadaşı Libby'e götürüyor, Maddie'in çalışamayacağı anlaşılınca iş yerinden izin alma görevini üstleniyor. Bu noktada Mac'ın ailesinin Maddie'in çalıştığı otelin sahibi olduğu ortaya çıkıyor. Mac onu bir süre çalışmasa da işten atılmayacağı konusunda ikna etmeye çalışsa da Maddie buna razı olmayınca onun yerine çalışmaya karar veriyor, hatta işi büyütüyor ve Maddie'in yerime kreşinde sorumluluğunu üstleniyor ve en önemlisi Maddie'in evine ona yardım etmek için kapak atıyor. Maddie geçmişinden dolayı Mac'a güvenmiyor ve Mac'ı evine kabul etmemek için elinden geleni yapıyor ama beceremiyor üstelik kasabanın bundan bolca malzeme çıkaracak olması onu huzursuz ediyor. En önemlisi de yakışıklı Mac'e karşı koymak için kendine güvenemiyor. Mac ise daha önce hiçbir kadına hissetmediği duyguları hissettiği kadının mutlu olması için elinden geleni yapmaya kararlı onun en büyük sorunu ise Maddie'in geçmişte yaşadığı şeylerin acısını ondan çıkarması ve ona güvenmemesi. Dedikodular yüzünden Maddie'e cephe alan Mac'ın annesi Linda ise bütün sıkıntılara tuz biber oluyor.
Bakalım Mac Maddie'in güvensizliğini kırıp bütün engellere rağmen onu bir birlikteliğe ikna edebilecek mi?

Kitaplığımın bir köşesinde duran kitapları eritmeye çalışırken hayal kırıklıklarım giderek artıyor. Ne yazık ki sevdiğim bazı noktalarına rağmen Bir Aşk Çarpıntısı'da beğenmediğim eserler arasına girdi.
Sevmedim çünkü Maddie ve Mac'ın bir çok sahnesi birbirinin aynısıydı.Okurken sık sık dejavu yaşadım,bir önceki sahnenin bir versiyonu olan bu kadar sahne yüzünden ciddi puan kırdım. Ayrıca bu romanın benzerlerinden hiçbir farkı olmaması da puan kırılan yerlerden. Yakışıklılık abidesi süper erkek Mac ve güzeller güzeli Maddie hikayesi  fazlasıyla tanıdık. Keza zengin oğlan fakir kız, güvensiz kadın kul köle erkekte öyle.
Kurgu yüzünden nazarımda zayıf olarak kalan bir eser olsa da sevdiğim tarafları vardı. Mesela ada halkının samimiyeti evet çok nadir rastladığımız sahnelerdi ama o samimiyeti hissettim ve yazar Mac-Maddie sahnelerini azaltıp ada halkını daha fazla yer verse bu kitap çok daha güzel olmuştu. Ned karakteri bile fazlasıyla sevdiğimiz bir karakter  ya da Mac'ın kardeşi Janey  kafa bir karakter. (Biliyorum kitap McCarthy ailesinin aşk serüvenlerinin anlatılacağı uzun bir serinin ilk kitabı ve yazar bu yüzden kasaba halkını azar azar tanıtmış olabilir ama kesinlikle ada halkının daha fazlasını halk ettiğini düşünüyorum.) Maddie günümüzde kadınlara yapılan kötü davranışlarına maruz kalmış bir karakter üstelik yıllarca yüz yüze baktığı insanlar tarafından yaftalanıyor işte bu kısımlar örnek alınması üzerine düşünülmesi gereken ve bende artı puan alan yerler. Aynı şekilde yüreğimize dokunan küçük sahnelerde.
Yukarıda dediğim gibi her yan karakterinin bir kitapla anlatılacağı bir serinin ilk kitabı olan Bir Aşk Çarpıntısı kurgusunun zayıflığı, olayların tekrarlılığı yüzünden devamını getirmeyi düşünmediğim bir seri (lakin Janey, nişanlısı ve Joe üçgenini merak etmiyor değilim) ama kimseye de kesinlikle okumayın demem.

8 yorum: