4 Ağustos 2016 Perşembe

INTO THE WOODS-SİHİRLİ ORMAN (2014)


Bir krallıkta yaşayan birbirinden farklı masal karakterlerinin bir cadının (Meryl Streep) isteği üzerine bir araya gelmelerini sağlayan olaylar silsilesinin anlatıldığı müzikal ağırlıklı film bir Into The Woods.
Her şey bir türlü çocukları olmayan Fırıncı (James Corden) ve karısını (Emily Blunt) ziyaret eden komşu cadının yıllar önce Fırıncı’nın babasını lanetlediğini anlatmasıyla başlıyor. 

Bu lanet yüzünden çocukları olmadığını öğrenen çifte cadı laneti kırmanın yolunu söylüyor.
1. Süt kadar beyaz bir inek.
2. Kan kadar kırmızı bir pelerin.
3. Mısır kadar sarı saç.
4. Altın kadar saf bir ayakkabı
Bu dört malzemeyi bana 3 gece yarısı geçmeden getirin,çocuğunuz olsun vaadi üzerine Fırıncı hazırlanıp ormanın yolunu tutuyor.Her ne kadar Fırıncı istemese de karısı da gizli gizli peşinden geliyor. 
Sonrasında hikayedeki Süt kadar beyaz ineğin sahibi Jack(Daniel Huttlestone) devreye giriyor,neredeyse ölmek üzere olan ineğini istemeyerek satmaya götüren Jack Fırıncı ve karısı ile karşılaşıyor.
Ardından kan kadar kırmızı pelerinin sahibi Kırmızı Başlıklı Kız(Lila Crawford) ormanda Kurt(Johnny Depp) ile karşılaşıyor. 
Sindirella (Anna Kendrick) ise Prens’in balosuna gitmek için vefat etmiş annesinden kıyafet isteyip,altın kadar saf bir ayakkabı ve balo kıyafetlerinin  sahibi oluyor. 
Mısır kadar sarı saçların sahibi ise Cadı tarafından kuleye hapsedilen Rapunzel’den(Mackenzie Mauzy) başkası değil.
Acaba Fırınca ve karısı bu malzemeleri ele geçirip,çocuk sahibi olacak mı?
Gelelim yorumuma müzikal filmlerle aram yoktur ama bu filmi izlerken masalsı havaya kapılır giderim diye düşündüm lakin yer yer müzikal kısımlar olmasa daha güzel olabilirdi dedim. Tabi bunun bir sebebi filmi İngilizce bilmediğimden altyazıdan takip etmemdi eğer müzikalleri orijinal dilden takip etsem eminim filmi daha çok severdim.
Onun dışında filmi izledikten sonra yorumları okuduğumda benim de hoşuma gitmeyen bir noktaya değinildiğini gördüm, asıl karakterlerinin çoğunun yer yer hoş olmayan davranışlarda bulunması. Keşke o çok sevilen masal karakterlerini hırsız,yalancı gibi görmeseydik. 
Her şeye rağmen filmin havasını, ormanın atmosferini şahane bulduğumu inkar etmeyeceğim, ayrıca oyuncular genel olarak çok başarılı olduğunu da belirteyim. 
Son söz IMDb’den 6 puan alan film hem müzikal sevenlere hem de büyülü bir ormanı ziyaret etmek isteyenlere tavsiye edilir. 

14 yorum:

  1. Bu film sırf Meryl Streep için bile izlenir bence. :) Mutlaka bakacağım :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. komedi yanı ağır basan bir filmdi müzikal kısmı ben de pek sevmedim ama sözlerden değil sanki fuzuli gibi geldi bana o kısımlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzikal kısmı altyazıdan takip etmek filmin tadını biraz azalttı belki sizinki de biraz o yüzdendir :)

      Sil
  3. ilgimi çekmedi değil :)teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Meryl Streep'e bayılıyorum kadının tek boş filmi yok neredeyse. bakayım buna :)

    YanıtlaSil
  5. İlginç bir konusu varmış. Müzikalleri ben de sevmiyorum maalesef. IMDB puanı düşükmüş ama denk gelirsem izleyebilirim. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer müzikalleri sevmiyorsanız öncelik tanımanızı önermem :(

      Sil
  6. sonuna kadar izleyip sonradan kayıp olan zamanıma üzülmüştüm
    bütün masal kahramanlarından soğuduğum bir film:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda ne desen haklısın masal kahramanları bayağı kötü gösterilmişti :(

      Sil
  7. Sanırım bu seferlik pas geçeceğim; müzikal olması, IMDB puanının düşüklüğü ve çocukluğumuzun masal kahramanlarının imajının değiştirilmiş olması sebebiyle..

    YanıtlaSil