27 Eylül 2016 Salı

THE PERFECT HOST- MÜKEMMEL MİSAFİR (2010)

Kirli bir işe bulaştığını anladığımız John Taylor(Clayne Crawford) ayağında yarayı üstünkörü  dahi tedavi edemez ve malum sebeplerden arabasından ayrılmak zorunda kalıyor.


Yana yakıla bir süre gizlenebilecek bir ev ararken, posta kutularını karıştırıyor ve bulduğu kartpostal üzerine bir senaryo hazırlayıp ev sahibinin kapısını çalıyor.
 Ev sahibi Warwick Wilson(David Hyde Pierce) biraz tereddüt etse de arkadaşı Julia'in referansını düşününce Taylor'u eve kabul ediyor.
Wilson eve girebilmek için valizim kayboldu, cüzdanım çalındı bahanelerini duyduğu Taylor'un valizini bulabilmek için havaalanını dahi arıyor. Taylor endişelense dahi belli etmemeye çalışıyor.
Ardından Wilson'un yemeğe gelecek olan misafirleri hakkında sohbet başlıyor ve Taylor bölge savcılığında çalışan bir avukatın yemeğe geleceğini öğrenince işler karışıyor.
Ve ardından gelişen olaylar Taylor'un avcı iken av olabileceğini gösteriyor. 
Bakalım bu misafirliğin sonu nereye varacak?

Gelelim film hakkındaki yorumuma, açıkçası biraz kararsız kaldım önerip önermemek konusunda baştan söyleyeyim. Ama genel olarak ortalamaya yakın bir film diyebilirim. 
Aslında biraz özenilse belki bazı şeyler farklı kurgulansa kim bilir çok daha iyi bir film izleyebilirdik.
Öncelikle David Hyde Pierce'in oyunculuğu çok beğendiğimi söyleyerek başlayayım, karakterini başarılı şekilde yansıtmıştı ki karakteri de gerçekten on numara bir karakterdi. 
Filmin bazı yerlerinde gülümsediğimi de inkar etmeyeceğim.
Ama onun dışında film genel manasıyla tesadüfler silsilesinde oluşuyor, şimdi buraya alenen yazmayacağım ama film son 20 dakikasında "olmaz bu kadar rastlantı" dedim. 
Bir de Taylor'un geçmişi tam klişeler abidesiydi.
Son söz IMDb'den 6.8 puan alan bu film önerme konusunda kararsız kaldığım filmlerden biri lakin tesadüfler yumağına katlanamıyorsanız kesinlikle uzak durun derim. 

4 yorum:

  1. filmin ismindeki host ev sahibi demek ama böyle mi çevirmişler adını :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç dikkat etmemiştim ev sahibi olarak çevirselerdi daha iyiydi :)

      Sil