26 Kasım 2016 Cumartesi

THE HANGOVER 2-FELEKTEN BİR GECE DAHA (2011)

İlk film incelemesi için buraya.
İlk filme ilişkin spoiler içerebilir.
İlk filmde tanıdığımız ekibin dişçisi Stuart Price bu filmde Lauren (Jamie Chung) ile nikah masasına oturacaktır. Ama tahmin ettiğiniz gibi söz konusu bizim ekip olduğunda o nikah kolay kolay kıyılmaz.

İlk filmle uyumlu şekilde ikinci filmi açıyoruz. Düğüne geç kalan Stu, zaten Stu’dan nefret eden ve geç kaldığı için çıldıran müstakbel kayınpeder ve  her şeyi berbat ettiklerini bildirmek için Tracy’i (Sahsa Barrese) arayan Phil (Bradley Cooper)…
Ardından düğünden öncesine dönüş.
Stu’nun Tayland’da yapacağını düğüne kankaları Phil ve Doug’u (Justin Bartha) elbette ki gidiyorlar ama bilin bakalım düğüne  kim çağrılmamış? Evet geçen filmde karakterlerimizin başına gelmeyen kalmamasına neden olan Alan (Zach Galifianakis) Stu tarafından tabi ki düğüne çağrılmıyor. Bırakın Alan’ı düğüne çağırmayı Stu bekarlığa veda partisi dahi yapmama kararı alıyor, geçen filmde yaşadıkları onu bayağı incitmiş ne yazık ki.
Ama Tracy kardeşini düğüne çağırmalarını Doug’dan rica edince, Doug’da Stu’nun peşini bırakmıyor ve Stu en sonunda gönülsüz de olsa Alan’ı düğüne davet ediyor.
Alan ise balıklama atlıyor davete. Ardından ekip toplanıp Tayland’a gidiyor. 
Bu arada Lauren’in erkek kardeşi Teddy (Mason Lee) ile tanışıyoruz. Kendisi 16 yaşında olmasına rağmen Stanford’a gidiyor ve tıp hazırlıkta, ilerde öğreneceğimiz üzere babası onun cerrah olmasını istiyor ve oğluna acayip derecede düşkün.
Alan Teddy’den hiç hoşlanmıyor, Teddy’de kaçık gruba garipseyerek bakıyor en sonunda Tayland’a varıyorlar.
Aile yemeğinden sonra Phil ekibi toplayıp kumsalda ateş yakıyor ve ertesi gün izbe bir otel odasında hiçbir şey hatırlamayan Phil, Stu, Alan üçlüsü uyanıyor. 
Alan’ın saçları kazınmışken, Stu’nun yüzünde bir dövme bulunmakta, odada bir de maymun olduğunu eklemek lazım.

 En önemli noktalar ise  Doug’un halen Tayland’daki otelde olması ve Teddy’in ekiple takılmış olmasına rağmen şu an ortalıkta görünmemesi.
Anlayacağınız Stu kendisinden nefret eden kayınpederinin gözü gibi baktığı oğlunu kaybetmiş.
İpucu aramaya başladıklarında en büyük ipucunun burunlarının dibinde olduğu ortaya çıkıyor: Geçen filmden tanıdığımız Chow (Ken Jeong) onlarla birlikte kafayı bulan bir diğer kişi. Chow diğerlerinin aksine az çok bir şeyler hatırlıyor ama ne yazık ki bildiklerini aktaramıyor. Sadece onları Bangkok’a getirdiğini söyleyebiliyor.
Bu yüzden geriye kalan üçlü en ufak ipucunu değerlendirerek Teddy’i Bangkok’ta bulmaya çalışıyorlar.
Bakalım Stu Teddy’i bulup hayatının aşkıyla evlenebilecek mi?

Gelelim yorumuma ilk film çoğunluk tarafından o kadar çok övülmüştü ki anlatamam ama izledikten sonra bir çoğunun abartı olduğunu düşündüm, bu filmse o kadar yerden yere vurulmuş ki ve tahmin edin ben bu sefer ne düşünüyorum bu yerilmenin fazlasıyla acımasız ve abartı olduğunu tabi ki. Hatta eğer ilk film bu olsaydı hiç gocunmaz 8.5 puanı verirdim. Ama ilk film bu olsaydı... Ne yazık ki 2. film olunca ve ilk filmle aynı konsepte sahip olunca haliyle  bolca puan kırdım. Zaten filmin yerden yere vurulmasının en büyük sebebi de ilk filmle aynı gidişata uyması. Ama gene de bu durum fazlasıyla abartılmış. Evet bende fark ettim Stu’nun hayat kadını paralelliklerini, kaplanın yerini maymun almasını, Teddy ve Doug’un başka biriyle karıştırılmasını ama benzerliklerin yanında orijinal yerler de vardır. Misal sessizlik yemini eden kesiş, Alan’ın meditasyonla çocuk hallerine bürünmesi, Teddy’in kayboluşundaki esrar, maymunun işi gücü…


Ayrıca eklemezsem olmaz Alan ve Chow görüp görebileceğiniz en ilginç karakterler listesinden başı çekiyor resmen.
Kısacası ilk filmle benzerlikleri benim de canımı sıksa da orijinal fikirleri beğenimi kazanmayı başaran IMDb’den 6.5 alan filme karşı biraz daha merhametli olmanız önerilir.

Son olarak spoiler içeren bir nokta var senaristler cerrah olmayı düşünen Teddy’in parmağını kesmişler ama ne Teddy ne de babası bu konunun üstünde durmayı akıl etti. Sanki senaristler Teddy’in mesleki hedeflerden hiç  bahsetmemiş gibi bir tutum takınmışlar bu da bir eksi puan daha.


6 yorum:

  1. hepsini izledim bu serinin sevmedim ama izledim yaaa var bir çekiciliği filmin de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilkini sevmedim ama buna ısındım bakalım üçte ne olacak?

      Sil
  2. Eğlenceli bir filmdi ilki ama illa izlenmeli diyemem ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinciyi bazı açılardan daha güzel buldum :)

      Sil
  3. Bu filmi duymustum ama henüz izlemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haddinden fazla popüler olmayı başaran filmlerden :)

      Sil