8 Mayıs 2017 Pazartesi

FİNAL SEZONUN EN ÖNEMLİ ANLARIYLA THE VAMPIRE DIARIES

Herkese merhaba, malumumuz The Vampire Diaries  yakın zamanda 8 sezonun ardından final yaparak yayın hayatını sona erdirdi. Ben dizi final yapacağı için güya 8. sezonunun bölümleri tek tek yorumlayacaktım ama vakitsizlikten ve bir kaç sebepten dolayı sadece 1. bölümü yazabildim. Bu yüzden 2. bölümden 15. bölüme kadar önemli olan olayları kısa kısa yazayım, final bölümünü içinse ayrı bir yazı hazırlayayım dedim. Kısacası 1. ve 16. bölüm haricinde genelde her bölüm için bir an yazmaya çalışarak bu yazıyı hazırladım. Final bölümü yazısı yayınlanınca link eklenecek belirteyim.
Önemli nokta bolca spoiler barındıran bir yazı, final sezonunu izlemeyi düşünenler uzak dursun derim.
 Son söz umarım izleyenler için hoş bir yad etme yazısı olur.  

İNSAN KANI TAŞIYAN SON SALVATORE'UN ÖLÜMÜ (8X2)
Sezona kayıplar açısında fazlasıyla hızlı bir başlangıç yaptık. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Stefan'ın Damon'dan sakladığı son akrabaları olan Sarah'ın ölümü kendi başına değerlendirildiğinde TVD tarihi için sıradan ölümlerden biri olurdu ama hem dizinin final sezonunda olması hem de Stefan'ın söyledikleri Sarah'ın ölümünü final sezonu içerisinde küçükte olsa bir yeri olması gerektiği hissettirdi.

TYLER LOCKWOOD'UN ÖLÜMÜ (8X3)
Damon Sybill'in emriyle arkadaşlarının kendinden umudu kesmesi için bir hamle yapar, bu hamle ise yüzünü ayda yılda bir gördüğümüz eski dost Tyler'i öldürmek olur.  Normalde karakterlerimizin bir ölüp bir dirilmesine alışık olduğumuz için bu tarz ölümlere eskisi kadar üzülmesek de Tyler sona kalan bir avuç ana karakterden biri olunca arkadaşları gibi bizimde onu anmamız yerinde olur diye düşündüm.

DADI SELİNE'İN SİREN ÇIKMASI ve İKİZLERİ KAÇIRMASI (8X4 ve 8X5)
Ric'in doğaüstü ikizlerinin yeni dadısının Sybill'in kardeşi çıkması TVD'nin her zamanki güzel ters köşelerinden biriydi, sonraki bölümde Matt sayesinden Seline'i öğrenen Caroline ve Ric ne yazık ki ikizlerin Seline tarafından kaçırılmasına mani olamaz. Bu olaylar dizinin yönünü değiştirecek olaylara neden olacağı için bu listede mutlaka bulunmalı diye düşündüm.


STEFAN'IN CADE İLE ANLAŞMA YAPMASI (8X6)
Stefan'ın İkizler yerine Cade'e hizmet etmeyi tercih etmesi hiçbirimizi şaşırtmadı, Damon anlaşmanın bazı avantajlarından yararlanacaklarının farkında olur olmaz bu fikri kolayca hayata geçirdi. Bu durumda karakterlerimizin yepyeni bir yola girdiğinin göstergesi olduğu için listemizde yer aldı. 

ALARIC'IN DAMON'U ÖLDÜRMESİ (8X6)
Aslında her bölüm için birden fazla olay yazmamaya çalışıyorum özellikle sezonun ilk yarısında ama 6. bölümde Ric neredeyse kardeşe en yakın şey olarak tanımladığı Damon'u öldürünce her ne kadar Damon'un dirileceği aşikar olsa da buraya yazmamazlık edemedim. 

STEFAN'IN ANLAŞMA GEREĞİ İNSANLIĞINI KAPATMASI (8X7)
Cade ile sonsuza kadar anlaşma yapan Stefan şartlar gereği asla razı olmayacağı bir şeye razı olur ve insanlığını kapatır. Bu eklemenin tek iyi tarafı anlaşmanın bir yılla sınırlı olmasıdır. Tabi bir yıl sonra Stefan'a kim insanlığını açtıracak orası muallak.
Herhalde Stefan'ın insanlığını kapatmasının dizinin gidişatını nasıl etkileyeceğini az çok bilmeyen yoktur. Normal bir vampirin insanlığını kapatması yeterince kötüyken  deşici lakabını almış Stefan'ın insanlığını kapatmasının karakterlerimize nelere mal olacağını tahmin etmek bile istenmiyoruz.

DAMON'UN SYBIL ETKİSİNE GİRİŞİ (8X2) ve BU ETKİDEN KURTULUŞU (8X10)
Damon insanlığını kapatmasına rağmen Elena ile ilgili anılarına sığınırken Sybil Damon'un zihnini ele geçirip Elena'ı silmeye çalışır ve kısmen başarılı olur ta ki Caroline'in meşhur kolyeyi Damon'a verdiği ana kadar. Damon bu kolye sayesinde yavaş yavaş Elena'ı hatırlar ve zihni çetrefilli bir yola girer. İnsanlığını açıp yaptığı bütün kötülüklerle yüzleşmek mi, Stefan ile Cade'e hizmet edip Sybil'in etkisinin devam etmesine izin vermek mi? Bir çok olayın ardından Damon insanlığını açar ve Sybil'in etkisinden kurtulur. Üstelik dönüşü fazlasıyla muhteşem olur.

SİRENLERİN CADE TARAFINDAN YOK EDİLİŞİ (8x10)
10 bölümdür hemen hemen herkese kök söktüren iki karakterin ölümü es geçmemek lazım. Cade Maxwell Çanı sayesinde küçük çaplı bir katliam yapamasa da dünyaya gelmeyi başarır ve ilk iş olarak kendisini hizmet etmekten çok birbirleriyle kavga etmeyi iş haline getiren, karakterlerimizin başına bela olan Sybil ile Seline'i yok eder.

ENZO'NUN STEFAN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜŞÜ (8X11)
İnsanlığını kapattığı zaman dünyadaki en tehlikeli vampir unvanını ele geçiren Stefan sezonun 11 bölümü boyunca yapılabilecek en gaddar şeylerinden biri yapıp Bonnie'in en sonunda bulduğu gerçek aşkı Enzo'u öldürür. Üstelik tam da Enzo'un tedaviyi alıp insan olmayı kabul ettiği süreçte yapar bu zalimliği. Bizler ne ara sevdik Enzo'u bu kadar bilemem ama Enzo'un acısını Bonnie bile birlikte yaşadık. Sezonun şu ana kadar ki en önemli olaylarından biri olan Enzo'un ölümü bazı önemli şeylere neden olması sebebiyle de bu listede yer almayı sonuna kadar hak ediyor.

BONNIE'NIN STEFAN'A ÖLÜMSÜZLÜK TEDAVİSİNİ ENJEKTE ETMESİ (8X11)
11. bölüm yaşanılan olaylar sebebiyle dizideki yerini unutulmayacak bir yere taşımayı başardı. Yukarıda dediğim gibi Stefan'ın Enzo'u öldürmesi bu olayın en büyük sebeplerinden biri. Enzo'u kaybeden Bonnie'in gözü kararır ve kendi canını da kurtarmak için elindeki tedaviyi Stefan'a enjekte eder. Bu olay bana Gezginlerin lideri  tarafından yalanlanan "görsel ikizler birbirini çeker" teorisinin gerçek olduğunu düşündürmeye başladı. Her ne hikmetse tedaviler bir şekilde daima görsel ikizler tarafından kullanılıyor. Şu an itibariyle işleri daha karışık bir noktaya getiren bu hamle Stefan'ın yaptıkları ile yüzleşmesine yol açacağı için ilerleyen bölümlerin bir hayli merak uyandırdığını söylemek lazım. Ayrıca bu olayın Cade'i öldürmek için bulunan tek şeyin elimizden kaçmasına neden olduğunu söylemiş miydim?

KAI PARKER'IN DÖNÜŞÜ (8X12)
12. bölümde bir çok şey oldu ama hiçbiri son sahnede Kai Parker'i görmemiz kadar önemli olamadı. Evet Elena'ı uzun bir uykuya yatıran, Alaric'in düğününde Jo'u öldürüp katliam yapan Kai nasıl yaptıysa tekrar aramıza dönmeyi başardı. Bu olayın nelere yol açacağı bir hayli merak konusu.

KAI PARKER'IN ŞAŞIRTMAYAN İHANETİ (8X13)
Damon'un kolay kolay iflah olmayacak Kai'e güvenip onu Elena'nın tabutunun başına getirmesi hatta bir de ondan  Elena'ı uyandırmasını beklemesi Damon'dan beklenmeyecek bir saflıktı. Eline böyle bir fırsat geçen Kai Damon'un gücünü onu öldürecek kadar çekip, Elena'ı kaçırınca eminim büyük çoğunluk şaşırmadı. Her ne kadar ihanete şaşırmadık desek de Kai'in Damon'u öldürmesinin ve Elena'ı kaçırmasının oldukça önemli olduğunu inkar edemeyiz.

BONNIE ve HADDİNİ AŞAN PSİŞİK GÜÇLERİ (8x13)
Enzo ölünce okkalı bir çığlık atan Bonnie'in Cade'nin cehennemine benzer bir dünya oluşturduğunu ve Enzo'nun ruhunu oraya aldığını duymak hem şaşırtıcı hem de önemli gelişmelerden biri olarak listemizde yer aldı. Dizinin final yapacağı düşülürse Bonnie'in dünyası daha çok misafir ağırlayabilir.

CADE'NİN ÖLÜMÜ VE CEHENNEMİN KONTROLÜNÜN KATHERİNE'E GEÇMESİ  (8X14)
Karakterlerimize haddinden fazla kök söktüren Cade'in ölümü hepimize derin bir oh çektirecek kadar önemliyken Cehennem'in başına ezeli düşman Katherine'in geçmesi ne kadar önemlidir varın siz düşünün.

STEFAN VE CAROLINE'NİN EVLENMESİ (8X15)
Katherine'in düğünü bozacağına hepimiz o kadar inandık ki (hatta karakterler doğru dürüst bir yemin bile yazmadılar) ikilinin evlenmesi hem kendileri hem de bizim için büyük sürpriz oldu. Herhalde dizinin en önemli 5 karakterinden ikisinin evliliğini buraya not düşülmesi gereken en önemli şeylerden biridir.

10 yorum:

  1. bunu seyretmiyorum ama the originals en sevdiğim dizilerden .. hangi sezonda vardı onlar bulamıyorum.. bir de buradaki vampirlerin atası kim Nick'mi yoksa Elijah'mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu vampirlern atasın Niklaus gerçi bir mevzu var ama spoiler olabilir izlemediysen, o yüzden yazmıyorum.

      Sil
    2. yok yok tvd'i izlemeyeceğim onu baştan çok sevmemiştim zaten sadece orijinal vampirlerin olduğu bölümleri veya sezonu neyse artık biraz izleyebilirim o kadar..

      Sil
    3. Spoiler zaten The Originals ile ilgili o yüzden yazmadım :) The Originals daha güzel ama :)

      Sil
  2. vampir günlüklerinin halen devam etmesi ilginç dermişim :D

    YanıtlaSil
  3. Ben sanırım bir kaç bölümünü izlemiştim muhtemelen ben yorumu yazdığım zaman sonlanmıştır teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Spoiler, evet öldü ama Elena ile mutlu bir hayat yaşadıktan sonra :)

      Sil