26 Temmuz 2017 Çarşamba

TEEN WOLF 6. SEZON 2. BÖLÜM

BİR ŞEYLER EKSİK SANKİ
Spoiler...
Stiles herkesin aklından silindikten sonra Scott, Lydia ve Malia üçlüsü yavaş yavaş bir eksikliğin farkına varırlar. 
Scott Stiles'in lekros oynarken ki başarısızlığını Liam'ın oynayışı ile karıştırır.
 Malia dolunay zamanlarındaki ki destekçisini hatırlayamaz, Lydia ise aşık olduğu birinin yokluğunu hisseder. Bu arada not düşelim demek ki neymiş bir şeyin değeri ancak kaybedildiğinde anlaşılır, hatırlanmasa bile.


Üçlü eksik şeyi hatırlayadursun Corey'in gücü sayesinde Mason ve Corey Hayalet Atlıları görmeyi başarırlar üstelik onları birini kaçırırken görürler lakin olay sona erince kaçırılan kişiyi unuturlar.
 Bu olayı duyan ve Corey'e gıcık olan Liam biraz sinirlenir. En sonunda Corey Mason hatırına birbirlerine katlanmaları gerektiğini vurgular ve ikili unutulan bir kütüphane kartı sayesinde kaçırılan kişiyi keşfederler. 
Scott düşüncelerini Deaton ile paylaşınca Deaton ona uyumasını önerir. Uyuyan Scott rüyasında ısırıldığını ana gider.
Hatta üçlü toplanıp durum değerlendirmesi yapar ve birinin Hayalet Atlılar tarafından götürüldüğüne emin olurlar.
Bu noktada Şerif geçen bölümde bahsi geçen Helyum çalma vakası ile okuldaki cinayet vakasının kesiştiğini öğrenir ve ardından karısı onu odasında karşılar. Evet hepimiz şoktayız.
Üçlü en sonunda Lydia'nın güçlerini kullanarak bir isim öğrenmeye çalışırlar ve  Lydia onlara istedikleri ismi verir: Stiles...


Stiles'in eksikliğinin bariz bir şekilde bizler tarafından da hissedildiği donuk bir bölümdü. Çünkü herkes bizim bildiğimiz şeyleri öğrenmek için çabalamaktan başka bir iş yapmadı. Gene de bölümün en kayda değer yanı Stiles'in annesinin yaşıyor olması. Bu noktada ilk sezonu bölük pörçük izleyen ama yorumları inceleyen ben olayın içinden çıkamadım. Sanırım Stiles'den kaynaklı bir hata yüzünden annesi hayatını kaybetmiş. Stiles anılardan silinince zincirleme etki anneyi geri getirmiş ama aynı zincirleme etki sadece buna dokunmuş geri kalan her şeyi aynı bırakmış. Bence denklemden Stiles'i çıkarmak bırakın bir kaç kişinin hayatını Beacon Hills'in akıbetini değiştirir. Bu kısımı umarım düzgünce çözerler.
Bunların dışında karakterlerin iki gruba bölünmüş olması ayrı bir rahatsız edici olmuş Liam ufaktan kendi sürüsünü kurmaya çabalarken Scott kaybını bulmaya çalışıp Liam'a destek oluyor. Ama bu ikiye bölünmüşlük hissini ne yazık ki sevemedim. 
Son söz umarım Stiles'in akıbetini bütün sezona yaymazlar da biz de keyifli bir final sezonu izleriz.

2 yorum: