20 Mayıs 2020 Çarşamba

SIDE EFFECTS-ACI REÇETE (2013)

Emily Taylor (Rooney Mara) bilgi sızdırma suçu yüzünden hapiste yatan kocasının cezasının bitişini beklemektedir.
 Eşi Martin (Channing Tatum) 4 yıl aranın ardından eve döner dönmesine ama Emily kendini depresyonun içinde bulunca çiftin kavuşma heyecanı çabucak söner.
 Emily intihar teşebbüsünün ardından kendisini hastaneden taburcu eden psikiyatriste gitmeye başlar. 

Dr. Jonathan Banks (Jude Law) fazlasıyla yoğun çalışın evli ve çocuklu bir adamdır. 

Maddi sıkıntılar nedeniyle çalışma programına bir de yeni çıkan bir ilacın deneme sürecini takip etmeyi ekler. Jonathan Emily'e yardımcı olmak için elinden geleni yapar hatta hastasının eski doktoru Victoria Siebert (Catherine Zeta-Jones) ile yüz yüze konuşur ve Emily'i geçmişte depresyona iten olayları öğrenir.
 Emily'e başlanan antidepresan tedavisi faydalı olmayınca yeni bir ilaç denerler, bu ilaç faydalı olur ama bu seferde ilacın uyurgezerlik yan etkisi çiftin huzurunu kaçırır.
Jonathan, Emily ve Martin üçgeninde bu ilacın yan etkisinden kaynaklı öyle bir şey olur karakterlerin hayatı kararır. 
Bizlere de bu yan etkinin nelere neden olduğunu izlemek kalır.
Side Effects yanılmıyorsam yakın zamanda çekilen sürprizli filmler listelerinin birinde gördüğüm, yorumlara kısaca göz gezdirip izleme kararı aldığım filmlerden biri. 
Önce beğendiğim yerlerden başlayayım yazmaya. Karakterlerle empati yaptırabilen filmlerden Acı Reçete. Bir tarafta Emily'in ruh halini özümsüyoruz diğer tarafta Jonathan gibi mahvolan hayatımızı düzeltmek için çabalıyoruz.
 Bunu sağlayan en önemli şey  Rooney Mara'nın mükemmel oyunculuğu, filmin depresif atmosferi yansıtmaktaki başarısı. Emily'in depresif havasının izleyicileri içine çekmekte hiç zorlanmadığını da  belirteyim.  Yan etki konusuna değinmesi ise filmi ilk başlarda oldukça farklı kılıyor.

Bunlara rağmen beğenmediğim tarafları da vardı. İlk olarak filmin sonu şaşırtan kulvarında çok başarılı olmaması. Bu filme şaşırmanız için ilk kez sürprizli film izliyor olmanız ya da filmle ilgili hiçbir şey bilmeden izliyor olmanız gerekiyor. Bağlanış bu türe göre oldukça sıradandı. Devamında filmin yan etki konusunu ele alacakken kurgunun başka bir yöne evrilmesi var. Belki yan etki üzerinden gitse ve dolu bir yargılanma süreci izlesek daha güzel olurdu. Bir anda dedektifçilik oynayan Jonathan yerine mesleğini konuşturan Jonathan izlesek daha iyiydi. Her ne kadar Rooney Mara ve bazı oyuncularının oynayışını beğensem de  ne yazık ki Catherine Zeta-Jones'un oyunculuğunu hiç beğenmedim.

-Spoiler Başlar-
Emniyet kemeri takıp intihar etmeye kalkanın amacından şüphe duyulmaması ve Jonathan'ın kendi hastasının davasında bilirkişi olması gerçekten saçmalıktı.
-Spoiler Biter-

Son söz  Side Effects IMDb'den 7.1 benden 6.5 puan alan Rooney Mara'nın göz dolduran oyunculuğunun bile kurtarmakta zorlandığı eksiklikleri bulunan lakin filmin bir noktaya kadar oldukça iyi ilerlediğini inkar etmeyeceğim filmlerden biri.

19 yorum:

  1. Güzel öneriydi bende kendi bloğumda havacılıkla ilgili filmleri tavsiye etmiştim geçenlerde ona da bakabilirsin :)

    YanıtlaSil
  2. oyuncu kadrosu güzel tatilde izlenebilir bu film..

    YanıtlaSil
  3. merhaba keyifli bloğunuzun takipçisiyim ben de beklerim sayfama arzu ederseniz sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Bana söylediğin Rooney Mara oyunculuk kalitesi bu filmi meraklandırıyor. Şimdiye kadar sadece oyunculuk oyunlarına dikkat ediyorum Jude Law.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Rooney Mara başarılı bir oyunculuk sergiliyor bu filmde :)

      Sil
  5. Konusu çok ilgimi çekmedi ama yine ufaktan bir göz atılabilir en azından tanıtımını okumuş oldum çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, konusu fena olmasa da göze batan yerleri var ne yazık ki :(

      Sil
  6. Ahahha spoiler a bayıldım çok güzel bir film önerisi olmuş gerçekten eline sağlık sanırım bu gece izliyor olacağım

    YanıtlaSil
  7. Filmi izleyeli yıllar oldu ama yazınızı okurken hatırladım. İzlerken yer yer sıkıldığım ama işleyiş açısından beğendiğim bir film olmuştu. Oyunculuk performanslarının dediğiniz gibi filmi üst seviyede olmasına rağmen favori filmlerim arasına alamadığım bir yapım olmuş. İzlenebilir ama ikinciye izleyebileceğim tarzda değil. Belki bir gün kendi blogumda yazmayı düşünürsem ancak o zaman ikinciye izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında potansiyeli olan ama onu kullanamayan filmlerden Acı Reçete, ikinci kez izlemeye değmez bence de :) Yorum yazarsanız okumak isterim :)

      Sil
    2. Sadece bu film için değil, diğer filmler için de beklerim bloga 🙂

      Sil
  8. Güzel bir filme benziyor,listeme ekledim..Teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  9. Daha önce duymamıştım😊Anlatım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil