2 Ekim 2017 Pazartesi

BLACK COAL, THIN ICE \ BAI RI YAN HUO - İNCE BUZ KARA KÖMÜR (2014)

Sene 1999, kömürlerin içinden çıkan ceset parçaları herkesi tedirgin eder. Üstelik bu ceset parçaları bir çok ilçeye dağıtılmıştır. 
Dava, karısından yeni boşanmış olan Zhang Zili'e (Fan Liao) verilir. 
Ekip davayı incelerken bir ipucuna rastlar ve bu ipucunun sonu Zhang'ın yaralanmasını, bir tanesi hariç ekip arkadaşlarının ölümüne neden olur. 

Aradan 5 yıl geçer, Zhang kendini alkole vermiştir ayrıca görevden uzaklaştırılmıştır. 
Lakin bir rastlantı onu gözetleme yapan eski meslektaşı ile bir araya getirir. 
İkili muhabbet ederken arada davanın detayları geçer ve Zhang bu konuyu azıcık üsteleyince şimdi işlenen 2 cinayetin 5 yıl önce öldürülen adamın karısı Wu Zhizhen (Lun Mei Gwei) ile ilişkili olduğunu öğrenir. Bu bilgiyi hazmeder hazmetmez soluğu kuru temizlemecide çalışan Zhizhen'in yanında alır ve müşteri gibi davranarak şüpheliyi inceler.
 Zhang artık polis dahi olmamasına rağmen bununla da kalmaz ve Zhizhen ile diyaloğunu geliştirmeye çalışır. 
Zhang Zhizhen'i tanıdıkça olayın içine iyice çekilir. Bakalım Zhang cinayetlerin ardındaki gizemi çözebilecek mi?
Öncelikle bu yorumu filmi izledikten uzun bir süre sonra yaptığımı belirteyim o yüzden dört dörtlük olmayacak. İlk olarak filmi ne yazık ki sevmedim en büyük sebebi filmin aşırı durağan olmasından kaynaklı. İzlerken gerçekten zaman geçmedi ki filmi günlere yaymam ve oluşan kopukluklar filmle aramı iyice açtı. Kurgudaki kopuklukların benim dikkatsiz oluşumdan ya da bir kaç güne yayarak izlememden kaynaklandığını düşünsem de bir iki yerde bu durumdan bahseden yorumlar okuduğumu belirteyim.
Bunların dışında cinayetlerde aman aman bir gizem yok hatta sonu da gayet tahmin edilebilir cinsten. Oyuncuların hemen hemen hepsi bana oldukça soğuk geldi ama Lun Mei Gwei'in buz gibi tavırları mükemmel derece de başarılıydı ve rolüne adeta cuk oturuyordu. 
Filmin beğendim ender yanlarından biri ise o karlı, soğuk havayı kısacası filmin buzlu atmosferini çok iyi yansıtmış olmalarıydı. 

Son söz IMDb'den 6.6 puan benden ise küçük şeylerin hatırına 6 puan alan eksiği artısından çok daha fazla olan  Black Coal, Thin Ice önerilen filmler listeme almadığım eserlerden biri. 

2 yorum:

  1. Boş bir zaman da bakılabilecek bir filim.
    Emeğine sağlık.
    Blogunu takibe aldım.Banada beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil