24 Şubat 2018 Cumartesi

SUS-KATE WHITE

Kitabın Künyesi
Kitabı Adı: Sus
Orijinal Adı: Hush
Yazarı: Kate White
Çevirmeni: Serap Şen
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa: 399

Lake Warren kocasından boşanmak üzere olan iki çocuklu bir kadındır. Çocukları tatili kampta geçirirken Lake yavaş yavaş boşanmasının depresif havasını üzerinden atmaktadır. Ta ki müstakbel eski kocası Jack'in çocukların velayeti tek başına almaya karar verdiğini duyana kadar. Bu haber üstüne avukatından tavsiye alan Lake dava sonuçlanana kadar göze batacak hiçbir şey yapmaması gerektiğini anlar. O da işine odaklanmaya çalışır.


 Pazarlama danışmanlığı yapan Lake'in şimdiki müşterisi bir tüp bebek kliğinidir. Bu kliğini halka tanıtmak için çalışan Lake klinikte danışmanlık yapan yakışıklı doktor Mark Keaton'a hafiften abayı yakmış vaziyettedir ama avukatının uyarısı yüzünden kendini bastırmaya çalışır.  Ama Keaton'un kliğine kalıcı olarak katıldığını haberi üzerine düzenlenen yemek sonrası Lake soluğu Keaton'un evinde alır. O gece Lake bir müddet sonra terasta uyanır ve uyandığında Keaton'un öldürüldüğünü fark eder  kendini hemen dışarı atar ve çocukların velayetini kaybetmemek için polisi aramaz.
Her şey bundan sonra başlar, polis ertesi gün kliğine gelip bilgilendirme yapar ve Lake için sancılı saatler başlar. Üstüne üstlük bazı gizemli ve tehdit içeren olaylar yaşayan Lake'in kafası iyice karışır. Acaba Jack velayeti kazanabilmek için Lake'e oyunlar oynayıp onu yıpratmaya mı çalışıyor yoksa katil ona uyarı mı gönderiyor?
Lake bu işten kurtulmasının tek yolunun katilin bulunması olduğunu anlar ve katili bulmak için çabalar. Ve bu esnada  katil yelpazesi iyice genişler. Bir şeyler sakladığı belli olan klinik sahipleri mi, kıskanç bir aşık mı yoksa Keaton'un kumar borçları ödetmek isteyen alacaklı mı?
Bakalım Lake Warren Keaton'un katilini bulabilecek mi?

Gelelim yorumuma başlarda gayet akıcı bulup severek okusam da bir noktadan sonra kitap benim için sıkıcılaşmaya başladı. Bunun en büyük sebebi bütün kitabı  Lake'in gözünden okumamız. Normalde bir karakterin gözünden ya da ağzından okuduğumuz romanlarda bu tarz bir sıkıcılık hissetmem ama bu kitabı beğenmeme sebeplerinden birisi de bu. Çünkü bir noktadan sonra kitap kendini tekrar ediyor mesela her gece Lake'in uyuma düzenini okuyoruz yok Lake uyuyamayacağını sanıyormuş da hemencecik uyumuş, yok Lake'i uyku tutmamış her gece Lake uyumadan önce bu iki paragraftan birini okuduk başka bir örnekte ise  Lake'in her akşam dondurulmuş bir yemeği ısıtıp yiyemeyişini okuduk.
Onun dışında Lake karakterinin çoğu davranışına ses çıkarmasam da bazı yaptıklarını ne yazık ki onaylamadım bu da karakterler arama biraz mesafe koydu. Yani evlatlarının velayetini kaybetmek söz konusu olsa da bir cinayet davasında sessiz kalmasını pek haklı bulmadım ya o katil Lake'in suskunluğu sırasında başka bir cinayet işleseydi?
 Kısacası pek pek beğenmedim ama zevkler tartışılmaz karar size ait.

8 yorum:

  1. İlginç bir kitap, bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok beğenmedim ama umarım siz seversiniz :)

      Sil
  2. Bende yarısına gelmeden bırakmıştım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım bırakılacak kadar kötü bulmadım ama ortalama altı diyebilirim :)

      Sil
  3. uzun süren monoton bölümler var sanırım, ben sürükleyici kitapları seviyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Bence daha kaliteli ve güzel eserler okuyabilirsiniz türe ait :)

      Sil