1 Şubat 2018 Perşembe

WITH HONORS-İNSANLIK YOLU (1994)

Monty (Brendan Fraser) Harvard Üniversitesi'nde okuyan, mezuniyeti günler sayan hırslı bir öğrencidir.
İftiharla muzun olmayı kafasına fazlasıyla takan Monty bitirme tezini aylar öncesinden yazmış, danışmanından onay almayı başarmıştır.


Her şey pürüzsüz giderken Monty'in bilgisayarının çökmesi ve elinde tezin tek bir örneği ile kalakalması Monty'i paniğe sürükler.
Monty saatin geç olmasına aldırmadan tezin bir kopyasını daha çıkartabilmek için yola çıkar ve kampüste ayağını burkup tezinin tek örneğini kütüphanenin kazan dairesine düşürür.
O sırada yanında olan ev arkadaşı Courtney (Moira Kelly) ile kütüphaneye girmeyi başarır. Lakin kazan dairesinde onu nahoş bir sürpriz beklemektedir.
Kütüphanenin kazan dairesinde yaşayan Simon (Joe Pesci) tezin ilk sayfalarını çoktan kazana atmıştır ve diğer sayfalar da aynı akıbete uğramak üzeredir.
Monty adamı durdurmayı başarır ama tezi alamaz. Simon ondan küçük şeyler istemeye başlar ve amacını ortaya koyar. İstediği bir şeye karşılık bir sayfa. Monty ilk başta bu teklife ses çıkarmaz ama sonrasında anlaşmayı bozar. Bu olay yüzünden tezi elde edemediği gibi Simon ile birebir ilgilenmek zorunda kalır.
Üstelik huysuz ev arkadaşı Jeff'e (Josh Hamilton) rağmen.
Neyse ki Courtney ve Everett ( Patrick Dempsey) sık sık Monty'e yardım ederler.
Bakalım Monty tezine kavuşup, iftiharla mezun olabilecek mi?

With Honors mükemmel olmasa da hoş diyebileceğim filmlerden. Her ne kadar bazı yerleri biraz abartılı bulsam da filmin girişini çok ilginç bulduğumu inkar edemem. Girişin akabinde daha farklı bir kurgu olsa daha iyi olabilirdi belki ama senaristler ortalama bir senaryo ile devamını getirmişler. Sonu ise şaşırtalım diye saçmalamış sade ama şık denilebilecek şekilde yazılmış.
Oyuncular başta Joe Pesci olmak üzere gayet başarılı. Everett diye bir karakter var ki sinema tarihinin en cool karakterleri arasında yerini alabilir, aktörün payı çok yüksek bu durumda. Yeri gelmişken aktörün Grey's Anatomy'de oynadığını ekleyeyim.
En önemlisi Simon'un kitap sevgisi ve yer yer kütüphaneye misafir olmamız. Bu kısım kitapseverlerin beğenisi kazanacak.
Son söz With Honors izlediğime pişman olmadığım, karakterleri sevdiğim, kurgunun daha iyi olabileceğini inkar etmediğim, IMDb'den 6.7 puan alan şans verebileceğiniz bir film.

10 yorum:

  1. ilginç bir konusu varmış, eski film izleyememe sorunumu çözebilirsem bi şans verebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski bir film sayılmaz, şans verebilirsin bence :)

      Sil
  2. Konusu güzel aslında,değerlendirilebilir. Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, yorum için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. listeme ekledim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Hatırladım bu filmi, yirmi küsür yıl mı olmuş izleyeli :)

    YanıtlaSil