9 Mart 2019 Cumartesi

THE NEGOTIATION/HYEOB-SANG (2018)

Ha Chae-Yoon (Son Ye-Jin) Amerika'da eğitim almış Seul'un en başarılı arabulucularından (kriz müzakerecisi) biridir. 
The Negotiation (2018)
Son  vakasında gördüğü ölümler onu istifaya itse de kapısını çalan mesai arkadaşı Ahn Hyuk-soo (Sang-ho Kim) onu apar topar yeni bir rehine krizinin yöneltildiği yere götürür. 


Emrin büyük yerden geldiği anlaşılan götürülüş Müfettiş Ha'ı suç geçmişi oldukça kabarık olan ve Tayland'da yaşayan Min Tae-gu (Hyun Bin) ile pazarlığa oturtur. 
Min Tae-gu hem bir gazeteciyi hem de Müfettiş Ha'ın amirini kaçırmıştır ve dengesiz tavırları ile iki rehinenin de hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermekten kaçınmaz.
 Müfettiş Ha el mahkum müzakereyi yönetmeye başlar ama üstlerin ondan sakladıkları ve Min'in bildikleri müzakerenin çokta başarılı geçmeyeceğinin sinyallerini verir. 
Bakalım Müfettiş Ha bu krizi başarıyla yönetip, rehineleri kurtarabilecek mi yoksa Min Tae-gu ortalığı darma duman mı edecek?

The Negatiation şahane bir film değil belki ama kesinlikle kaliteli bir havası var.
 Özellikle Hyun Bin eğlenceli kötü karakteri başarıyla canlandırmış, karakterin her an her şeyi yapabilecek potansiyelini bize de hissettirmiş. Aktörün diğer filmlerini de izlemek lazım not düşeyim. Arabulucu ve suçlu sadece görüntülü görüşme yapsa da hoş bir dinamizm yakalamayı başarmışlar. Kurgu fena değil ara ara şaşırtmalar yapmışlar çoğunluğu şaşırtmasa da bazıları şaşırtabilir. Kore'de yaşanan yozlaşmaları bazı filmler az çok işlese de bu film izlediklerim içinde yozlaşmayı en açık işleyen film oldu. Kurgunun bu yönünü sevdim. 
Son söz The Negatiation rehine pazarlığı temasını işleyen ortalamanın üstü kalitede izleyebileceğiniz hoş bir film. 

5 yorum:

  1. pikuuu aldım listeyeee :)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi bir ben izlemedim galiba. Hazir ciftimiz de guzel bir iliskiye baslamisken bakayim filme. Elinize saglik��

    YanıtlaSil