27 Nisan 2019 Cumartesi

LEGACIES 1. SEZON FİNALİ

Dizinin ilk bölüm incelemesi için buraya.
Bolca spoiler içerir.
Son bir kaç bölüme kadar hayal kırıklığı yaratıp TVD ve The Originals'i bolca aratıp, sezon finaline doğru az biraz toparlayıp, finali güzelce bağlamaya başardı Legacies.
Güzelce dediğime bakmayın bir kişinin anılardan silinmesi daha önce Teen Wolf dizisinden Stiles'in başına geldiği için finalin bağlanışı güzel olsa da orijinal değildi ne yazık ki.
Bizler 2. sezon onayı alan ve Hope Mikaelson için yapılan bu dizide Malivore çukuruna kendini atan Hope'nin eninde sonunda döneceğini biliyoruz. Bu da sezon finalinde beklenen etkinin hissedilmesine mani oluyor. Belki başka bir karakter unutulsa neyse derdik ama uğruna spin-off yapılan karakter muhakkak yoluna devam edecek, aslında sezon finali değil de final olsa çok hoş bölüm derdim belirteyim.

Sezon finalinde Hope'nin Malivore'nin ölümü için aranan boşluk olması fikri muazzamdı. TVD dizisinde bir sezon boyunca ara ara gördüğümüz okkalı, mantıklı ters köşelerden bir tanesini de sonunda Legacies'de gördük. İşte beklediğimiz kurgu. Özellikle Hope'nin Landon'un annesini unutmamasının böyle bağlanması oldukça güzeldi. Tabi Hope'un doğanın Malivore için yarattığı boşluk olması biraz alengirli bir konu zira The Originals'in ilk bölümlerinden hatırladığım detaya göre Hope'nin Hayley'in karnında ölmemesi oradaki cadıların büyüleri sayesinde olmuştu bu durumda akıllara şu soruyu getiriyor: Doğa madem bir boşluk yaratmak istiyordu neden Hope'nin anne karnında durabilmesi için cadıların yardımı gerekti?
Landon'un olayı pek şaşırtmadı, Malivore ile çok yakından ilişkili olduğu ve muazzam bir gücü olduğu açıktı. Muhtemelen ikilinin birbirine çekilmesinin sebebi de doğadaki boşluk ile birbirlerine bağlanmaları.
İkizler, karakter gelişimi olarak biraz ilerlediler. Hope ile aralarının düzelmesi, Birleşme'yi öğrenmeleri güzel detaylardandı.
Tabi Birleşme'yi çok basit bir şekilde öğrendiler ve çok rahat karşıladılar sanki. Hele Lizzie... Alternatif evrende paranoyaya kapılıp ikizini öldüren birinin tepkisini vermedi. Üstelik savaşı kendisi kaybedecek gibi dursa da.
İkizlerin aşk hayatları da berbat, aslında uyumlu karakterlerle oturaklı ilişkileri olsa daha iyi olur.
M.G ve Kaleb ikilisi çok yol kateden karakterlerden. Özellikle Kaleb antipatiklikten sempatikliği doğru jet hızıyla ilerledi. Bölümlerde daha çok gösterilmeye başladı. Muhtemelen izleyiciler seviyor ve umarım 2. sezonda daha sık göreceğimiz karakterlerden biri olacak.
Rafael'e ilk zamanlar ısınsam da sonra soğumaya başladım, gidişata göre kurt kalacak ve 2. sezonun başlangıcında onu göremeyeceğiz ki sevindirici bir durum. İyi bir kardeş olabilir ama Lizzie ve Hope mevzusunda kesinlikle puan kaybetti. 
Alaric için  ilk bölüm incelemesindeki kendi de insan sözüm sezon sonuna doğru kendini gösterdi. Okulun müdürü de olsa zayıf düştü, öğrencilerine denk olmadığı suratına çarpıldı en önemlisi yanlış kararları okulun ele geçirilmesine neden oldu. Ama her şeye rağmen mertçe hatalarına kabul etmesi, hatta oylama istemesi çok güzeldi.
Yalnız Hope'e olan aşırı ayrımcılığına ikizler kadar sinir oldum, üstelik alternatif evrende bile Hope ile her tanışmasında ikizlerin pabucu gene dama atılıyordu.
Dizinin genel değerlendirmesini yapalım. Çukurdan gelen yaratıklar pek başarılı değildi, ben hadi idare eder dedim ama  dizinin takipçilerinden sertçe eleştirenler vardı. Ki en çok dizinin evrenin bir anda bu şekilde genişlemesi ve TVD ile The Originals dizilerinde bu detaylara zerre yer verilmemesi çok haklı eleştirilerdi.
Hele hele Malivore'nin teee 1000 yıl önce vampir, cadı, kurtadam kanı ile oluşturulması kafaları iyice karıştırdı. Mikaleson ailesi babalarından kaçarken diyar diyar dolaşırken etrafı kasıp kavuran yaraktıklardan ve onları yok eden golemden haberdar olmadılar mı? Bir de bin yıl önce hangi vampirin kanıyla oluştu bu yaratık, daha Mikaleson'lar bile kendi güçlerinin farkında değildiler. Bari 900 yıl falan deseniz de kafalar az karışsa.
Herkesin Hope'e aşık olması da birazcık abartma olmuş. Hope'nin bazı tavırları gibi. Finaldeki Clarke ve taklit sahnesine kadar Hope için çok muhteşem hisler beslemesem de o sahne çok şahane olmuştu. Karakterin en sağlam sahnesiydi muhtemelen.
Etraflarda Mikaelson'lar hep fedakar hep fedakar yorumları okuyorum ve aynı dizileri mi izledik diye şüpheye düşüyorum. Gerçekçi olalım Hope'nin yaptığı şey dört dörtlük bir fedakarlıkta hem de tüm insanlar için yaptı bunu hem de sadece ölmedi anılardan da silindi. Köken ailesi öyle miydi Allah aşkına daima bencildiler yaptıkları fedakarlıklar hep aile içindi kolay kolay başka insanları düşünmediler. Önlerine çıkanların soylarını kuruttular. Evet köken ailesini severim hatta çok severim ama elmayla armudu karıştırmazsak iyi olur. 
Legacies'in en büyük eksikliklerini sayarsak öncelikle karakterlerin rollerine çok geç oturması hatta oturmaması var ama bu konuda onları suçlamamak lazım bir bölüm ikizler yok bir bölüm Raf yok bir bölüm Landon yok sanki bütün kadronun aynı anda ücretleri karşılanamayacak gibi bir izlenim edindim. Bu atlamalı bölümler oyuncuların rollerine ısınmasını engellediği gibi oyuncular arası bağın güçlenmesine mani olmuş bence.
Bunun dışında diyaloglar zayıf onu da geçeyim bazı sahneler aşırı YAPAY. Ek olarak dizide hep The Originals'den hatta TVD'den karakterler görmeyi bekledik ama sadece adlarını anıldı nadiren. Hatta bir bölümde Damon olacak diye bir söylenti duydum ama boş çıktı. Beklediğimiz karakterleri bir türlü görememek can sıkıcı oldu. 

Son söz Legacies ilerliyor ama yavaş ilerliyor, önünde uzun yollar var ama sezon finali kesinlikle gelecek vadetti,  bu yüzden The Originals severlerin beklentili olmadan şans verebileceğini düşünüyorum.  

8 yorum:

  1. hımm bunu duynadım, ne çok dizi var yaaa off yaa :)

    YanıtlaSil
  2. sizin gibi dizi izleyenlere çok özeniyorum, her diziyi çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eskisi kadar izleyemiyorum, yazın bol bol izlerim umarım :)

      Sil
  3. bütün dizide en sinir olduğum karakter Hope olduğu için ikinci sezonu izler miyim bilemedim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hope eninde sonunda dönecek ama 2. sezonun başlarında bir süre onu göremeyebiliriz :)

      Sil
  4. Seyretmedim bu diziyi . Bu sıralar Supernatural a taktım kafayı. Yıllar önce seyretmiştim, şimdi tekrar izleyince geçmişe dönmüş gibi hissediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Supernatural sağlam dizi ben de baştan başlamak istiyorum ama bölüm sayısı göz korkutucu :(

      Sil