16 Şubat 2016 Salı

HEROES REBORN FİNALİ ARDINDAN

Spoiler...
13 bölümlük mini dizi olarak planlanan (bence reytingler iyi gelseydi kesinlikle devam edecek olan) Heroes dizisinin devamı Heroes Reborn çoğu Heroes severi mutlu etmeyecek şekilde başladı ve bitti. Bu yorum hem reytinglerin düşmesi hem izleyicilerin genel olarak beğenmemesi hem de benim dizi hakkındaki genel düşüncemi baz alarak yaptım.Aramızda mutlaka mini diziyi beğenenler olmuştur ama ben dizinin genel olarak beğenilmediğine daha doğrusu efsanevi Heroes'in ilk sezonunun yanından bile geçmediğine neredeyse eminim.
Heroes ile tanıştığım zamanı daha 18 yaşıma bile gelmemiştim televizyonda izleyebildiğim kadar CNBC-e izlemeye çalışıyordum,elimden geldiğimce yabancı dizi takip ediyordum elbette yabancı dizi yelpazem şimdiki kadar geniş değildi (bazen diyorum ki Heroes o dönemde izlediklerimin içinde en iyisi olduğu için mi bu kadar mükemmel olarak aklımda yer etti,sonra diyorum ki yok o her koşulda mükemmeldi.) Heroes ile tanışınca dünyalar benim oldu. Bir tarafta Peter'in özel olduğuna inanıyorduk diğer tarafta Mohinder'in babasının  araştırmasını sonuçlandırmasını merak ediyorduk,Sylar vardı kim olduğunu bir türlü çözemediğimiz,Şirket vardı yeni hamlelerini merak ettiğimiz,Hiro vardı "başardım" deyişini iple çektiğimiz... Hele Heroes'un 1. sezon finali mükemmeldi,izlediğim en iyi sezon finallerinden biriydi. Kısacası hayrandım ben bu diziye ta ki yazar grevleri yüzünden senaryosu zayıflayıp bir daha toparlanamayana kadar.


Aradan geçen yıllar sonrası Heroes dönüyor diye sevindik ama gene sevincimiz kursağımızda kaldı.
Aynen Erica gibi...

Öncelikle ana kadronun daha doğrusu bayıldığımız karakterin büyük kısmını dizide göremedik hatta daha kötüsü Sylar ve Peter gibi sağlam karakterlerin akıbeti hakkında zerre bir şey vermemişler. Eski kadronun bir kısmını ise öldü ilan edip yola devam etmişler. Nathan,ölümsüz Clarie...
 Eski kadrodan Matt,Hiro,Noah,Rene,Moly,Micah,Angela devam etmişti bizlerle yola. Tabi onların da bir kısmını çok az gördük.
Kadroda özlediğimiz isimlerin olmamasının yanında yeni oyuncuları da çok sevemedim karakterler sanırım derinleşememişti ya da ben umduğumu bulamamıştım.
(Kendisi Tv dünyasının en itici karakterlerinden biri olur.)
Katana Kız'ı sevdim ama es geçmeyelim.
(Ergen tavırlarıyla çoğu zaman bizi çıldırtan Tommy,finalden önceki bölümlerde saçma sapan seçimler yaparak kendisine olan gıcıklığımı iyice arttırdı.)
(Dizideki en olmasa da olur dediğim karakterler bunlar herhalde)
(Luke'in dizi boyunca sabit mimiği bize şunu anlattı:Ölsem de ayrılsam kadrodan)

Kadroyu geçelim dizinin türü de değişmiş sanki.Eski Heroes'da aksiyon,gizem o kadar tavan yapardı ki bir sonraki bölümü beklemek dayanılmaz olurdu ama Reborn'da dizi drama dönmüştü yani itiraf edeyim bazı sahnelerde duygulandım ama ne yazık ki ahım şahım bir heyecan yaşamadım.
 Tommy ve Malina'in Clarie'in ikizleri çıkması,Noah'ın ölmesi bunlar beni sadece duygulandırdı.

(Bu arada Angela o çocuklara yıllar önce Primatech'de test yaptırmayı nasıl becerdi? Sonuçta o yıldaki Angela'a ile karşılaşma durumu falan olmadı mı?)
Kurgu ise gerçekten oldu bittiye getirilmiş Heroes'un o ince işlenmiş en küçük şeyde dahi şaşırtmayı başaran kurgusu gitmiş yerine işimize geldiği gibi yapalım kurgusu gelmiş. En basiti Tommy'in finalde iki yerde bulunabilmesi,Harris'in asıl bedeni ile Katana Kız'la savaşmaya gitmesi,Angela'ın çocuklar doğar doğmaz hemencecik geçmişe gidelim,hemencecik onları ayıralım tavırları.
 Bence bazı şeylerde işin içinden çıkamayan senaristler bazı konularda kurgudan ödün vermişler. 
Son sözümü ise final hakkında konuşarak yapacağım. Finalde resmen bir 3-5 yıl sonra yeniden diziye devam edebiliriz ucu açık kalsın bari denilerek yazılmış. Yok babaları gelecekmiş de yok onları kimse kurtaramayacakmış da. Meali şu biz baba adayı olarak X kişisini düşünüyoruz,ortalık durulsun dizinin berbatlığı unutulsun biz X'i kadroya alınca bir dönüş daha yapalım siz de meraktan izleyin.(Bence X kişisi Sylar olabilir hem Peter hem Sylar 13 bölüm boyunca neredeyse adı geçmeyen karakterler oldukları için muhtemelen ileride anlaşabiliriz moduyla karakterlerin akıbetlerinden bahsedilmemiş,ayrıca ikizlerin babası ancak Sylar çıkarsa izleyici toplanabilir.)
Son söz efsanevi olarak akıllarımızda yer eden Heroes hatırına belki izlenebilir bir dizi.

12 yorum:

  1. blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım ben de bloğuma beklerim :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel anlatmışsın canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ay ben bunu hatırlıyom cnbce den unutmuşum yaaa hala devam ediyo muydu aaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Yok Heroes bitti şimdi yıllar sonrasını anlatan 13 bölümlük mini dizisi çıktı o da final yaptı :)

    YanıtlaSil
  5. Tekrardan bitirdim ve kafamı kurcalayan ikizlerin babasi kim gerçekten?

    YanıtlaSil
  6. Kim olabilir ki! Tabi ki Sylar( öne of us )
    Peter diyenlere sözüm, bu imkansız. O Claire'in amcasıydı. Çok saçma bir aile yapıları olsa da ensestlik bu saçmalıklardan biri değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Sylar olduğunu düşünmüşüm yıllar önce ama şimdi düşünüyorum da Sylar bir ara iyi yolu bulmuştu Angela neden ondan o kadar korksun ki? Bilemedim gerçekten. Öte yandan tabi ki Peter babaları değil zaten Angela amcaları gibisinden bir şey demişti dizide. Peter diyenler muhtemelen Claire ve Peter'in gerçek hayatta ilişkisi ile kafaları bulanıklaşanlar :(

      Sil