9 Şubat 2016 Salı

NEW WORLD/SIN-SE-GAE (2013)

Goldmoon Şirketi Kore'nin mafya gruplarının kurduğu ve yasadışı işlerini ulusal boyuta taşımasına yardımcı olan bir şirket.


 Şirketin başkanı Seok(Kyeong-yeong Lee) vefat edince koltuğa oturmak için 2 isim ön plana çıkar.
Lee Jung-gu(Seong-Woong Park) ve Jeong Cheong(Jeong-min Hwang) iki büyük çetenin birbiriyle geçinemeyen liderleridir ve şimdi varislik için kapışacaklardır.
Bu işin bir yüzü diğer yüzü ise şube amiri Kang'ın(Min-sik Choi) ve emniyet müdürünün planlarından oluşuyor. Meğersem emniyet yıllar önce Cheong'un  yanına bir köstebek yerleştirmiş bu köstebek ise Lee Ja-sung'dan(Jung-jae Lee) başkası değildir.
Köstebeklik mevzusu Seok öldüğü için sona ereceği düşünüp sevinen Ja-sung'a Kang ısrarla devam etmesi emrini verir,şimdiki görevi lider seçiminde rol oynamaktır.
Baba olmayı bekleyen Ja-sung ise ecel terleri dökerek işine devam etmeye çalışır.
Bu noktada Kang'ın hamleleri ve Jong-gu ve Cheong'un tutumları hem Goldmoon'un geleceğini hem de Ja-sung köstebeklikten kurtulup kurtulmayacağını belirleyecektir. 


Yorumuma gelirsek filmi genel olarak beğendim çok mükemmel olmasa da şans verilmesi gereken ve izlerken de keyifli dakikalar geçirebileceğiniz bir film. 
En çok Jung-jae Lee'in oyunculuğuna bayıldım adam köstebek olmayı artık kaldıramadığını günlerinin sayılı olduğunu kısacası ödünün koptuğunu o kadar iyi yansıtmış ki benden tam puan aldı,hatta aktörün başka filmlerini de yakın zamanda olmasa da ileride izleyeceğim.Ayrıca geri kalanların oyunculuğunu da beğendiğimi ekleyeyim göze batan bir beceriksizlik göremedim. 
Sonrasında filmin iniş çıkışlarını gerçekten iyi ayarlanmış bazı anlar şaşırtmayı başarmışlar,bazı anlarsa vahşetleriyle kan dondurmayı...Polisin taktiği ise gerçekten zekice keşke aynı beceriyi köstebekleri yerleştirirken ve gizlerken kullansalardı orası ayrı. 
Dikkat çeken diğer bir nokta mafyanın şirketleşmesi gibi bir mevzuyu yansıtmaları.İyi bir nokta yakalanmış ayrıca o disiplinli elemanlar, o baş eğmeler Kore'deki mafya kültürü bile düzen üzerine kurulu dedirtmiştir şahsıma. 
Beğenmediğim en önemli nokta filmin sonunun son 40 dakika içinde belli olması resmen sonunu bilerek izledim biraz daha üstü kapalı yapsalar iyiydi. 
Son söz kaliteli bir Kore filmi arayanlara mafya filmi sevmiyor değilse rahatlıkla izleyebilirsin önerisinde bulunabileceğim IMDb'den 7.6 alan puan alan filmdir New World.


10 yorum:

  1. Kore mafya filmi :) En ilginç nokta köstebek sanırım ve senden de tam puan almış.
    Ne zaman başlayacağım ben Kore'ye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda başlayın bence farklı bir atmosferi var :)

      Sil
    2. Ben de ortama uyarak "siz"e geçiyorum o zaman Gül :)) Ben "sen" dedikçe beni kibarlığa itiyorsun ama :))))
      Başlayacağım başlayacağım az kaldı ;)

      Sil
    3. Dağınık Anne bir an kendimi çok resmi hissettim,yorumları genelde "siz" li cevapladığım için alışkanlık olmuş ama resmi hava istemiyorsan bundan sonra "sen" li konuşalım :)

      Sil
    4. Konuş konuş sen'li konuş Gül ;)) kaynaşma çabalarımı geri çevirme sev beni :D

      Sil
    5. Kaynaşma çabalarını asla geri çevirmem olur mu hiç ?

      Sil
  2. Bu tarz filmleri seviyorum listeme aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil