28 Kasım 2013 Perşembe

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 6.BÖLÜM

SPOİLER İÇERİR...
Silas tedaviden sonra tekrar cadı olmuştur. Şu an ki amacı ise Tessa'dan öğrendiği öteki tarafın dayanak noktasını yok etmektir. Bunun için Jeremy ve Damon ile dayanak noktasını almaya gider.


Tessa ise kulübesine Stefan'ı getirmiştir. Planı ise Silas'ı dayanak noktasını bulmadan öldürmektir. Ama Silas onu bir süreliğine kulübeye mühürlemiştir.
Katherina ise Elena yerine okula gelmiştir. Caroline'i ise okulu terk etme kararından caydırmaya çalışmaktadır.Katherina ise Dr. Wesley sorunu kısmen çözmüştür. Üstelik Megan'ın ölümünde gizli tarikatın kendi vampirlerinden birinin sorumlu olduğunu bile öğrenir. Ama Katherina'nın yeni sorunu bambaşkadır.
 Katherina parça parça dökülmektedir.Ölmesini durdurmak için doktordan yardım ister.

Elena ise Tessa ile Stefan'ın takıldığını zannedip kulübeye gider. Tabi yanlış anlaşılmaların ardındaki kadın Tessa eline çok sağlam bir koz geçirmiştir. 
Damon'u arayıp Silas'ı dayanak noktasını yok etmeden öldürmezse Elena'ı öldüreceğini söyler.
Damon çaresiz Bonnie'i Elena için feda eder. 
Bonnie'nin fedekar halleri bizleri bitirir.
Damon Silas'ı öldürmeye karar verir ama bu sırada büyük gerçek açığa çıkar dayanak noktası Amara'nın ta kendisidir. Amara tedavi artık Silas'ın kanında olduğu için onu yaralayıp kanını içer. Bu arada hafiften aklını yitirdiğini anlarız. Damon Amara'yı ele geçirse de Silas meydanda yoktur.
Stefan ise Elena'yı Tessa'dan kurtarır. Tessa ise onu ziyaret edip hafızasını kaybetmenin onun iyiliğine olduğunu söyler ve yaşadığı bütün acıları hatırlamasını adına hafızasını getirir.

Geçen bölümü durağan olarak nitelendirdiğim için belirteyim bu bölümde onun acısı fazlasıyla çıkmıştı.Bayıldım resmen. Öncelikle Amara mevzusu on numaraydı. Artık senaristlerin bizi şaşırtmasına alışmamız gerekse de şaşkınlığım belirtmekten geri kalamayacağım. Tessa karakterini bayağı sevdim tamam çok kinci ama harbi zeki, sabırlı bir kadın oyuncunun da hakkını vermek gerek.
Katherina'nın durumu ayrı bir merak konusuyken okulda yaşanalar da diziyi farklı yöne çekecek gibi duruyor.
Ve son olarak bu bölümde espriler tavan yapmıştı  hakkını vermek lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder