30 Eylül 2015 Çarşamba

SONG OF THE SEA-DENİZİN ŞARKISI(2014)

Açılışta hamile bir anne olan Bronach  ve oğlu Ben'in duvar boyamalarını izliyoruz sonrasında baba Conor ile tanışıyoruz ve Ben'in abiliğe karşı oldukça heyecanlı olduğunu gözlüyoruz.
 Aradan 6 yıl geçiyor ve o abi olmak için can atan Ben'in kardeşi Saoirse'e oldukça kötü davrandığını görüyoruz  ve çok geçmeden anlıyoruz anne Saoirse'i doğururken ölmüş.

Üstelik o gün Saoirse'in doğum günü ve parti için deniz fenerine çocukların büyükannesi geliyor ve kadının torunlarının orada yaşamasını istemediğini anlıyoruz.

6 yaşında olmasına rağmen konuşamayan Saoirse o gün annesinin Ben'e verdiği deniz kabuğunu çalıp,evin bir köşesine gizlenmiş paltoyu giyip denize fokların yanına yüzmeye dalıyor ve biz de anlıyoruz Saoirse bir fok kızı...
O gece büyükanne torununu denizden sırılsıklam çıkarınca son noktayı koyuyor ve torunlarını alıp şehre götürüyor. Üstelik Ben'i sevgili köpeği Cu'dan ayırıyor ayrıca torunlarını babalarından da.

Kardeşler bundan sonra kendilerini oradan kaçmaya adıyorlar ve Ben kardeşinin fok kızı olup şarkısını söylemesi için gereken şeyleri tamamlamaya çalışıyor.

İçin işine periler de girince ortaya şahane bir şölen çıkıyor acaba fok kızı şarkısını söyleyebilecek mi?

Gelelim yorumuma izlediğim en güzel animasyonlardan biridir abartmadan söylüyorum çizimlerine mest oldum.Çizimler o kadar başarılıydı ki mimiklere göz dolduruyor,karakterler adeta gerçekmiş gibi geliyordu.
(Bu ikilinin tatlılığı da ayrı resmen yanakları sıkılası)
Sonrasında görsel şölen devam ediyor her bir sahne ile muazzamlık tavan yapıyor. Animasyonun kurgusu ise çok ince,işleniş mükemmel. Bir de müzikler var ki animasyonu sinemada izleyip bu müziklerin salonu dolduruşunu dinleseydim dedirtti bana. Ayrıca ekleyeyim aile boyu izleyebileceğiniz türden bir animasyon.
Son söz IMDb'den aldığı 8.2 puanı sonuna kadar hak eden,animasyon sevmeyenlerin dahi takdir edeceğine inandığım sevilesi,masalsı havasıyla sizi bambaşka diyarlara götürmekte oldukça başarılı bir film.



15 yorum:

  1. İzmir'e dönünce (on gün sonra inş) detaylı bakacağım önerilerine sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben izleyeyim o zaman. Severim animasyonları

    YanıtlaSil
  3. ne kadar hoş bir animasyonmuş bayıldım seyredeyim bunu ..

    YanıtlaSil
  4. Animasyona bayılırım. Bakmak lazım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Song of the Sea filmini duymamıştım. Bakayım ben bu filme, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Konu ve fotograflardaki karakterler hosuma gitti, izleyeceğim. Uğrarım tekrar :)

    YanıtlaSil
  7. Konu ve fotograflardaki karakterler hosuma gitti, izleyeceğim. Uğrarım tekrar :)

    YanıtlaSil
  8. Hikayesi kuzey deniz ülkelerin mitlerini hatırlatıyor. Filmde, acı çekme duyusundan yoksun kalirsan insanliktan cikarsin, taş olursun benzetmesi hoşuma gitti. Sonuçta her duyguyu yaşamalı insan. Bu tema inside Out Animasyonunda da vardı. Hep neşeli olmaya çalışan bir beyin elemanı vardı ama sonra üzüntüye de fırsat verilmesi gerektiğini anlamıştı kahramanımız... Song of the Sea güzel filmdi. İyi ki burada görüp izlemişim. Tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim, zarif bir animasyondu :) Bahsettiğiniz animasyonu izlemedim umarım izleme fırsatı edinirim :)

      Sil