9 Haziran 2016 Perşembe

TEEN WOLF 5. SEZON 20. BÖLÜM SEZON FİNALİ

Spoiler...
Bölüm önemli bir soruyu cevaplayarak açılıyor. Gevaudan Canavarı'nı öldürecek tek şey olan mızrağın Korku Doktorları'nın elinde gezinen bastona gizlediğini ve mızrağın Gerard'ın eline geçtiğini görüyoruz.
Yaralan Theo iyileşmek için Tracy'in gücünü alıp onun da ölmesine sebep oluyor.
Sona kalan Korku Doktoru'nu  Scott ve Liam Deaton'a getiriyor. Deaton ona pek bir şey yapamadan Gevaudan Canavarı kliğine gelip Korku Doktoru'nun ekibi içeri hapsedip dışarı çıkmasını sağlıyor. Sebastien Valet Korku Doktoru'nun maskesini çıkarıp onun Marcel olduğunu anlıyor. Ona mızrağı soruyor, Argent cevabını alıyor.
Malia cephesinde işler bir hayli zorlaşıyor, Braeden Çöl Kurdu'nu öldürmeyi başaramaz üstelik yaralanır, Malia ise arkadaşlarını öldüreceğini ima eden annesi yüzünden kimseyi arayamaz ve annesi ile kapana kısılıyor.
Deaton ve ekibin geri kalanı beyin fırtınası yapar ve Mason'un bir parçasının halen Valet'in içinde olduğuna kanaat getiriyorlar. Mason'u geri getirmenin tek yolu ise ölüm perisinin adını söylemesi.
Valet Argent ailesine ulaşmak için Şerif'in bürosuna gidiyor, Şerif olayı anlıyor Valet ise kan dökmeden bürodan gidebilirim diyor sonrasında olaylar gelişiyor ve Valet Lydia'in boynunu kesiyor. 
Valet Hayden'i kullanarak kendisiyle Parrish'in karşılaştığı kehanetin resminin olduğu yere geliyor. Aynı yerde az önce öldürülen Tracy'in cesedi var ve bir tarafta Deucalion ve Theo diğer tarafta Argent'ler mekandalar.
Scott ise geçen bölüm telefonuna mesaj bırakan Kira'nın mesajını dinleyip küçük çaplı bir aydınlanma yaşıyor. Annesinden Lydia'in ses tellerine kortizon iğnesi vurmasını istiyor. Bu müdahale sonucu Lydia sesini kullanabilecek duruma geliyor ve hastaneden çıkıyorlar.
Hayden Valet tarafından yaralanıyor ve soluğu Deaton'un yanında alıyor. 
Scott ise Stiles'e bir şey verip Malia'a yardıma gönderiyor. Stiles büyük zorluklarla hatta yaralanarak yardımı yerine ulaştırıyor ve Çöl Kurdu durduruluyor.
Theo ekibi etkisiz hale getiriyor, Lydia'i gruptan ayırıyor ardından Valet ile karşılaşıyor ve gücünü çalmaya çalışıyor lakin başaramıyor sonrasında anlıyoruz ki Deucalion başından beri Scott ile çalışıyorlarmış ve aslında önceki pençeleri kullansaymış Theo gücü çalabilirmiş.
Bu karışılık içinde Gerard olaya dahil olup Deucalion'u vurunca Chris böyle bir şey beklediklerini söyleyip, mızrağı Scott'a verip Gerard'ı karşısına alıyor. Chris Gerard'ı kolundan vuruyor. 
Valet Liam ve Scott ile karşı karşıya kalıyor. Kira ise kılıcıyla olaya dahil olup Lydia'i kurtarıyor. 
Valet Scott ve Liam'ı rahatlıkla durdurabiliyor hatta onların Mason'u kurtarma çabalarını şoke olmuş vaziyette karşılıyor.
En sonunda Scott'u öldüreceği vakit, pençeleri Scott'un ensesine kayıyor ve anılarına dalıyor.
O anılar ona Allison'u gösteriyor ama Allison onun için Marie-Jeanne bu sayede şoka uğrayan Valet Scott'u öldüremeden Lydia olaya dahil olup Mason'un adını haykırıyor, Mason canavardan ayrılıyor Corey saklandığı yerden fırlayıp onu tutuyor. Parrish ise halen ortalıkta dolaşan canavarı Scott'tan istediği mızrakla öldürüyor. 
Bütün bu kurtuluş sonrası tek mutsuz olan kişinin elektrik saçan Theo olduğunu söylemezsek olmaz. Çıldıran Theo'u durduran kişi ise ona Skinwalker'in selamını yollayan ve onu ablasıyla kavuşturup yeraltına iteleyen Kira oluyor.
Hayden yaralarını nasıl iyileştireceğini dahi bilmeyen Deaton sayesinde Scott Hayden'i ısırıp gerçek kurt olmasını sağlıyor. 
Stiles bütün olaylardan sonra emniyet teşkilatında kariyer yapma kararı alıyor.  
Kira ise Skinwalker'in belirsiz bir süreliğine yanına dönüyor.
Stiles Lydia'a taa sezon başında hepimiz ayrılacağız sendromu yaşadığı dönemden bahsedip fikrini hepimiz eninde sonunda bir araya geliyoruz olarak değiştirdiğini ekliyor. Burada Allison Valet'i durduğu için bir kez daha anılıyor ve sezonu kapatıyoruz. 

Koca sezonu bitirdik, final sayesinde derin bir oh çekebildik peki finali nasıl buldum ona gelelim. 
Öncelikle bu sezonun pek çok bölümüne göre bazı açılardan bu bölümü gerçekten sevdim. En büyük sebebi 20 bölümdür sürüye kök söktüren Theo'un ciddi bir azapla karşı karşıya kalmasıydı. Adam giderayak dahi Scott'a yalvarma yüzsüzlüğünde bulunabilecek kadar sinir bozucu bir karakterdi. Onu dışında Deucalion-Scott ortaklığı, Chris'in Gerard'ın numarasını yememesi benden puan alan yerlerden. Ayrıca Stiles'in polis olmaya karar vermesi de ayrı bir güzellik bundan bir kaç sene sonra dizi final yapınca Teen Wolf-Stiles'in Yolu diye bir dizi izleme fırsatı edinebilir, Stiles'i haritasının başında davalarını çözerken görebiliriz.İtiraf edeyim acayip çekici bir fikir. 
Çöl Kurdu meselesinin kapanmasına sevindim ama Malia ve Stiles ayrıca Lydia durumu ne olacak kafam karışık. Son bölümlerde Malia Stiles'e ne kadar değer verdiğini gösterirken Stiles ise Lydia ile olan güçlü bağını gösterdi. Açıkçası 6. sezonda her şeyi görebiliriz. 
Kira'nın durumu merakımı uyandırıyor, daha doğrusu 6. sezonda Kira'i nerede izleyeceğiz onu merak ediyorum. Çölde mi olacak yoksa her şeyi düzeltip arkadaşlarının yanına döndüğü andan itibaren mi başlayacak? Başlangıçtan beri bu meselenin uzatılmasına taraf olmasam da Kira'i herkesten uzakta ve çölde izlememiz keyifli olur diye düşünüyorum. 
Allison'u Scott'un anılarında izlerken birazcık duygulandığımı itiraf edeyim ama senaristler illaki bağlayacağız bu mevzuyu demeseler de olurdu sanki. Gene de son sahnede Stiles konuşması ve Scott'un raftaki isimlere bakması hoştu. 
Bütün bu iyi niyetli konuşmalarımın ardından eklemek istediğim bir şey var ki biraz can sıkıcı. Bence bu sezon finali fazla sevgi dolu olmuş neredeyse (Kira hariç) her şey sürünün yararına oldu resmen bir umut saçan bir masalın bitişi gibi hissettim. İyiler kazandı kötüler yenildi, zayiat verilmedi. Yani birazcık olumsuz şeyler katılsa daha mı anlamlı bir sezon finali olurdu, kararsız kaldım. Sanırım senaristle bu sezon çok çektirdik bari biraz huzurlu bir final yapalım demişler. 
Son söz Teen Wolf'un 6. sezonun çokta uzak değil haberiniz olsun, keyifli seyirler...

2 yorum: