18 Haziran 2016 Cumartesi

THICK AS THIEVES- SON OYUN (2009)

Gabriel Martin (Antonio Banderas) metroda bir soygun gerçekleştirip, kapana kısıldığını halde kaçmayı başarır. 

Polis Gabriel'in peşine düşmez ama onu takip eden başka biri vardır. Keith Ripley (Morgan Freeman) Gabriel'i takip eder ve ona ortaklık teklifi yapar. 

Gabriel tanesi 20 milyon dolar değerinde olan iki Faberge yumurtasını Romanov'dan çalabilecekleri fikrini ortaya atan Ripley'in ortaklık teklifini gönülsüz de olsa kabul eder.
Gabriel Ripley'in bu işe eski ortağı olan Victor'un  Nicky Petrovich (Rade Serbedzija) adlı gangstere olan borcunu ödemek için girdiğini öğrenir. 
Ayrıca Victor'un kızı Alex ile tanışıp yavaş yavaş onun büyüsüne kapılır. 
İkili imkansıza yakın soygunu planlarken, yıllardır Ripley'in peşinde olan polis  
Weber (Robert Forster) bazı şeyleri birleştirerek Ripley'in Romanov'u soymaya çalışacağını anlar ve bunu önlemek için üstlerinin uyarılarını dahi dikkate almaz. 
Girilmesi imkansıza yakın ama çıkılması imkansız olan bir kasa, 40 milyon dolar, iki 
becerikli hırsız, takıntılı bir polis...
Bakalım ikilinin sonu nereye varacak?

Kadroya bakıp aldanmayın uyarısıyla başlıyorum yorumuma vasata yakın bir film, olumlu bir kaç yanı var sadece. 
Öncelikle filmin en önemli kısmındaki saçmalıklarla başlayacağım, soygun kısmıyla, ikilinin 30 kelimelik ses kaydını bu kadar rahat yapabilmesini geçtim de ses tanıma sisteminde "Aç mısın?" sorusuna farklı bir ses tonuyla "Hayır" diyen birinin cevabının kabul edilip kasanın açılması kadar absürd bir şey olamaz. Üstelik o soru sorulmasa da olabilecek bir sahneyken neden ısrarla böyle bir şey ekleyip filmin hanesine eksi yazmamıza neden olmuşlar anlamadım. Onun dışında bazı sebeplerden Gabriel'in Victor'un fotoğrafını görmemesi de ayrı bir saçmalıktı burayı detaylı yazmak istemiyorum çünkü direkt filmin sonundan yola çıkarak yapılmış bir yorum.  Bir de soygundan önce biz bakım yapacağız diye aradılar ama o kadar iyi korunan bir yerde kimse mi bakım yapacak yeri arayıp teyit etme ihtiyacı duymadı. 
Kurgunun pek çok filmle benzer olduğunu eklemeyi unutmayayım zaten bazı şeyler iç bunaltacak kadar klişe. Soygun temalı yapımlar düşünüldüğünde bu filmin Hustle ve Levrage gibi dizilerden farkı olmadığı hatta bu dizilerin bazı açılardan daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Eminim bundan en az on kat daha iyi soygun filmleri de vardır. 
Bu filmin tek tük olumlu yanından biri olan şaşırtıcı sonu da olması alanındaki en berbat filmlerden biri olmalı derdim. 
Son söz IMDb'den aldığı 6 puanı dahi abartılı bulduğumu ve soygun filmi arayanların daha iyi alternatifleri bulunduğunu belirtiyorum.

8 yorum:

  1. Kadrosuna güvenip de izlediğim fakat sonrasında hayal kırıklığına uğradığım çok film olmuştur. Dediğinize göre bu da öyle bir film. Zaten İMDB 7, 7.5 altına bana kalırsa bulaşmamak gerekiyor ki zaman zaman çok abartılı puanlar verilebiliyor. Filmi bilmem ama yorumu keyifle okudum, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. IMDb'nin düşük verdiği ama çok güzel olan filmler de var o yüzden özellikle 6-7 puan arasında olan filmlere umutla bakıyorum. Ne yazık ki bu film onlardan değil :(

      Sil
  2. böyle iyi bir kadroyu bir araya getirip iyi bir içerik yazmamaları talihsizlik olmuş teşekkürler canım sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak öyle olmuş, ne diyelim kadroya aldanmamak lazım :)

      Sil
  3. Afişi görünce bi heveslenmiştim ama ı-ıh diyorsanız güveniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu türde daha iyi filmler vardır önce onlarla başlayın derim :)

      Sil
  4. oyuncular iyiymiş ama bakalım TV de falan rastlarsam bakarım..

    YanıtlaSil