18 Kasım 2016 Cuma

TEEN WOLF 6. SEZON 1. BÖLÜM

HAYALET ATLILAR VE UNUTULMAK...
Spoiler...
Neredeyse geçen sezonda neler olup bittiğini unutacağımız kadar uzun süren bir aranın ardından Teen Wolf 20 bölümlük final sezonu ile ekranlar bomba bir başlangıç yaptı. Neler olmuş kısaca anlatalım.
Liam ve Hayden yol ortasında kaldıkları bir akşam vakti arabanın arka koltuğuna saklanmış bir çocuğu buluyorlar daha doğrusu çocuk onların ayağına geliyor.
İkili çocuğu polise teslim ediyor. 

Stiles ise üç aydır doğaüstü bir olayla karşılaşmamanın hayal kırıklığını yaşayıp bütün şüpheli durumlara doğaüstü bir vakaymış gibi yaklaşırken en sonunda arabanın arka koltuğunda bulunan ve hiçbir şey hatırlamayan çocuktan medet umuyor. Şerif adının Alex olduğunu öğrendiğimiz çocuğun hafızasına girebilmek için Scott'tan yardım istiyor.
Scott Alex'in hafızasında kara atlı birini görüyor lakin daha fazla bir detay yakalayamıyor.
 Lydia arabada ölüm hissetmiyor, Malia etrafta ceset kokusu yakalayamıyor üçlü Stiles'i doğaüstü bir vaka olmadığına ikan etmeye çalışıyor. 
Stiles ise arabanın camının Alex'in anılarındakinin aksine kurşunla kırılmadığından bahsediyor ayrıca Alex'in verdiği adreste bomboş bir evle karşılaşıldığını ekliyor. 
İş fazla uzamadan Scott ikna oluyor ve ikili Alex'in verdiği adrese gidiyorlar.
 İkili bomboş olan evi gezerken bir odaya dalınca dayalı döşeli bir genç odasıyla karşılaşıyorlar.
 Alex'in odasını bulunca bir hayli şaşıran ikili Scott'un gürültü duyup alt kata inmesiyle ayrılıyorlar. 
Liam, Hayden, Mason, Corey dersteyken telefonun konum belirlemediğini ve pusulaların bozulduğunu fark ediyorlar.
 Mason Liam'i da yanına alıp bozuk pusulaların işaret ettiği yönü takibe başlıyor. İkisinin bu yolculuğu Alex'in evinde bitiyor.
Alex ise kendini nezarete kilitletmeye çalışıyor.
Stiles Alex'in odasında yalnız kalınca bir anda kara atı görüyor ve odadan kaçıyor lakin atın üstünde olması gereken kişi ona ateş ediyor.
 Scott ve onunla karşılaşan Liam ile Mason Stiles'in yanına geliyor.
 Stiles olanları anlatıp Alex'in odasının kapısını açtığında bomboş bir mekan ile karşılaşıyor. 
Lydia'a yeniden bir şeyler hissediyor ve Stiles ile yaptığı beyin fırtınası sonrası kara atlı kişilerin yabani av yapan Hayalet Atlılar olduğunu anlıyor.
Hayalet Atlılar bir kişiyi götürünce onunlar ilgili her şeyi götürüyorlarmış ve götürdükleri kişileri tanıyanlarından aklından o kişiye ait her şeyi siliyorlarmış. Stiles bu gerçeği Scott'a anlatınca Alex'i görmek için karakola gidiyorlar ve onun çokta götürüldüğünü anlıyorlar.
 Sırada aynı yol üzerinde olan Liam ve Hayden'in olduğundan şüpheleniyorlar.
Liam, Hayden ve Mason ise okulda bir ceset bulup polise haber veriyorlar bu yüzden Scott ve Stiles tekrar okula dönüyor. 
Lydia ise Malia'a içine doğan şeyden bahsediyor ve internette yaptığı araştırmayı okuyor. 
Scott ve Stiles ayrılıp Liam ile Hayden'i arıyorlar. Stiles onları buluyor ve olayı bir çırpıda anlatıyor lakin karşısındakilerin onu tanımadığını anlayınca başından aşağı bir kazan kaynar su dökülmüş gibi oluyor. Sıradaki kişinin kendisi olduğunu anlıyor.
Eş zamanlı olarak Lydia internette Hayalet Atlıları görenlerin kaybolduğunu okuyor ve Malia'a Stiles'ten bahsediyor.
Malia'in Stiles'i hatırlamadığını görünce direkt Stiles'i arıyor.
Stiles Hayalet Atlılar'dan kaçarken Lydia ile karşılaşıyor ama Yabani Av'dan kaçamayacağını anlıyor.
Bu yüzden Lydia'a kendisini hatırlamaya çalışmasını söyleyip mini ama duygu dolu bir konuşma yapıyor. Ardından atlılar tarafından götürülüyor.
Lydia hatırlaması gerektiğini tekrarlıyor.
Yeni sahnede Lydia okula giriyor arkadaşları konuşuyor ve bir şey yapması gerektiğini ama ne olduğunu hatırlayamadığını söylüyor. 

Sezon arası hatta sezon finali tadında mükemmel bir açılış yaptık. Kesinlikle dolu dolu bir bölümdü. İlk olarak Stiles'in sonu resmen şoka uğrattı beni. Macera arar halleri yüzünden birazcık başına yetmiş gibi görünse de genel olarak Teen Wolf deyince aklına ilk Stiles gelen bizler için feci derecede kötü bir durum oldu. Şimdi Stiles'in hiç gelmeme ihtimali york lakin 2. bölümde geleceğini sanmıyorum. Ki önce Lydia'nın Stiles'i hatırlaması ardından Yabani Av'da kaçırılanların nasıl getirileceğinin bulunması gerekiyor bu durumda en 3 bölüm daha Stiles'i göremeyeceğiz. Yalnız dizi boyunca Stiles'in esprileri, çıkarımları, sempatik halleri ile karaktere bağlanan bizleri düşünürsek unutulacak en son insan Stiles bilesiniz. Bu arada Stiles'in unutulmaya başlandığının en büyük ipucusu forma olayında veriliyor ayrıca fotoğraf çekimine  kayıt olayı biraz erken olmuş sanki onu da eklemek lazım.
Ayrıca bu fotoğraf kilit bir nokta olacak gibime geliyor. Lydia bu boşluktan hatırlayabilir her şeyi.
Kafama takılan bir nokta da Lydia ölüm perisi olduğu için mi Stiles'i uzun süre hatırladı yoksa aralarında güçlü bir bağ olduğu için mi ya da ikisi de mi?
Stiles durumunu geçersek geriye sadece lisede bulunan ceset kalıyor bu Yabani Av'la ilişkili gibi olmasa da senaristlerin nereden bağlayacağı belli olmaz. Bir not daha klima mevzusu zekiceydi. 
Son söz final sezonunu bu tempolu başlangıcı da düşünürsek kesinlikle kaçırmayın derim.

2 yorum:

  1. İki senedir mecburi ara verdiğim dizilerime iki aydır geri döndüm ama çok geri kalmışım tabi ki :) Bu diziyi de herkes çok beğeniyordu, not aldım, vakit bulunca bakacağım. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversiniz ilk sezonlar biraz basit olsa da bazı sezonlar oldukça güzel :)

      Sil