29 Temmuz 2019 Pazartesi

SENDEN SONRA - EMILY HOPE

Kitabın Künyesi
Kitabı Adı: Senden Sonra
Orijinal Adı: After You
Yazarı: Emily Hope
Çevirmeni: Ayşe Dedeman 
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa: 255

Kitap üç kulvarda ilerlemektedir.

İlki Debbie karakterinin kim olduğunu bilmediğimiz Simon'a yazdığı mektuplardan ibaret. Kitabın aralarına serpiştirilen bu mektuplarda Debbie Simon'u bıraktığı için yaşadığı pişmanlıktan bahsetmektedir. Debbie yazdıklarıyla bir hayli umutsuz, pişman ve yaşadığı talihsizlikleri bu terkedişe bağlayan bir kadın profili çizmektedir.

20 Temmuz 2019 Cumartesi

LA CASA DE PAPEL 3. SEZON 1. BÖLÜM

Herkese merhaba, bugün aslında yerinde bir bölümle final yapan ama Netflix'in potansiyelini görüp devam ettirme kararı aldığı son zamanların en popüler dizilerinden bir olan La Casa De Papel'in 3. sezonunun ilk bölümünde neler olmuş kısaca bahsedeceğim. 
Spoiler...
Arturo Román ile yapıyoruz açılışı, daha ilk dakikadan tadımız tuzumuz kaçmalı çünkü. Arturo soygunculardan sonra bu soygunun en çok ekmeğini yiyen kişi olmuş. Kitap yazmış ve kişisel gelişim uzmanı gibi takılmaya başlamış, pek tabi arkasından kitleleri de sürüklemiş. Kendisini tanımasak liseli çocukları, hamile kadınları soyguncuların önüne sürmediğini bilmesek inanacağız kahraman olduğunu. Bir de insanların aleni bir şekilde karısını aldatıp, metresini hamile bırakan bir adamı alkış bombardımanına tutması...
Neyse geçelim sezonun ana konusunu oluşturacak olayın fitiline.
Her şey Rio ile Karayip'lerde yaşayan Tokyo'ya rahat batması ile başladı.