31 Ocak 2021 Pazar

SILVER LININGS PLAYBOOK-UMUT IŞIĞIM (2012)&BCP-OCAK AYI

 Pat (Bradley Cooper) karısının ihanetinden sonra bunalıma sürüklenir ve yaptıklarından sonra 8 aylığına ruh ve sinir hastalıkları merkezine gönderilir.

 Bu süreçte Pat'ı bipolar bozukluğu olduğu ortaya çıkar. Annesi Dolores Solitano (Jacki Weaver)  en sonunda bütün sorumluluğu üstlenerek oğlunu eve getirir. Pat hem eşini hem evini hem de işini kaybetmiştir, üstüne üstlük bir de hakkında uzaklaştırma kararları çıkartılmıştır. 

30 Ocak 2021 Cumartesi

2020 YILINDA İZLEDİĞİM DİZİLER-1

2021 bitmeden tamamlamayı umut ettiğim yazıma başlıyorum. Bu sene film ve dizi izlemekten kitap okumaya bile zaman bulamadığım için yazılacak çok dizi var. Ayrıca bazılarından sadece bir sezon izlediğim için dizi sayısı daha da arttı. 

Sadece iyileri yazmak istemiyorum, diziler hakkında kısa bile olsa fikrimi belirteyim ki sizler de tarzınıza uymayan dizilerle vakit kaybetmeyin. Dizileri kategorilere ayırdım ve postu ikiye böldüm. İlk yarıda 4 kategori var ve dizilerin her birine kısa da olsa değinmek istiyorum, hemencecik başlıyorum o zaman. Bazı dizilerin ilk bölümü, final bölümü yazmışım blogda, yorumu yazılan dizilere ismin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

29 Ocak 2021 Cuma

TEMİZ BİR VEDA-LOTTIE MOGGACH


Kitabın Künyesi
Kitabı Adı: Temiz Bir Veda
Orijinal Adı: Kiss Me First
Yazarı: Lottie Moggach
Çevirmeni: Elif  Günay
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa: 296
İspanya'daki bir komünde yaşadıklarını yazan Leila, bize annesinin ölümüyle tek başına yaşamaya başlayışını ve Kırmızı Hap sitesi ile tanışmasını anlatıyor. Sitenin yöneticisi Adrian Dervish'in podcast'larını dinleyerek ona hayran olan Leila, bir zaman sonra gelen Adrian'ın buluşma isteğini geri çevirmiyor. İkili buluşunca Adrian "hak iddiası" argümanından bahsederek Leila'ın intihar etmeye karar veren birini desteklemek gerektiği konusunda fikirlerini öğrenmeye çalışıyor. Daha doğrusu Leila'nın bu fikri destekleyeceği bir sohbet ortamı yaratıyor ve ona iş teklifinde bulunuyor. İntihar ettiği zaman ailesini ve arkadaşlarını üzmek istemeyen Tess'in yerine sanal alemde  geçebilir miymiş? 

8 Ocak 2021 Cuma

BLOGLARI CANLANDIRMA PROJESİ

Merhaba Bloggerlar! 
Bloglarını güncel tutmak isteyen ancak yazmaya üşenenler! "Ben öyle sıkıya gelemem. Kurallar beni boğar." diyen özgür ruhlar!
Tam size göre bir etkinlikle geldik.

1 Ocak 2021 Cuma

2020 YILINDA İZLEDİĞİM EN GÜZEL 10 FİLM

 İyi seneler dilekleriyle başlıyorum yazıma, inşallah 2021 virüsten kurtulduğumuz sene olarak aklımızda kalır. Her sene sonunda film, kitap ve dizi türlerinde izlediklerim ve okuduklarım için böyle değerlendirme yazıları yazmak istiyorum ama üşengeçlik başta olmak üzere bir kaç sebepten yazamıyorum. Mesela bu yıl çok az kitap okuduğum için kitaplarla ilgili bir değerlendirme yapmam mümkün değil. Pek kitap okuyamadım ama bolca film ve dizi izledim o yüzden bu sene bunların değerlendirmesini rahatlıkla yapabilirim.

 Çok film izledim ama sadece Netflix üzerinden film izlediğim için sizlerde tahmin edersiniz ki aşırı kaliteli filmlere çok sık rastlamadım. Gene izlediğim onca film arasından bir şekilde beğenimi kazanan 10 tanesini buldum. Bakalım hangi filmleri bu liste için uygun bulmuşum.