6 Temmuz 2014 Pazar

HANGİ SİTEDEN HANGİ YAYINEVİ KİTAPLARINI DAHA UCUZA SATIN ALABİLİRSİNİZ?

Kitapseverlerini kendilerini tutamayıp bu son alışverişim diyerek (asla ve asla son olmadığını da bilerek) bolca alışveriş yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu yazımla onları hem şu an piyasada olan indirimlerden hem de gelecekte olabilecek indirimlerden haberdar  etmeyi amaçlıyorum. Öncelikle belirteyim bu yazı alışveriş yaptığım sitelerin indirimden oluşacak ama indirim dışında bu sitelerin herhangi bir eleştirisini yapmayacağım. Şu sitenin kargosu illallah ettir. Şu site geç tedarik eder. Bu sitenin müşteri ilişkiler harbi berbat. O siteden alışveriş yapıp memnun kalmayan yok gibi
Bu tarz yorumlardan uzak durmamın en büyük sebebi bir site hakkında herhangi bir sanal alemde olumlu/olumsuz yoruma denk geldiğimde altına onunla ilgi olumlu/olumsuz yorumlar birikiyor. Yani aynı siteden alışveriş yapanların yarısı memnun yarısı bir daha oradan alışveriş yapmayacak gibi. Bende bu yazımda bu tarz genellemelere bulaşmayacağım. Ayrıca bu yazıdaki indirimlerin bir kısmı şu an devam ettiği gibi bazılarının indirimin başlamasını aylar olabilir. Yani acele bir serinin devamını almalıyım çatlayacağım meraktan diyorsanız ya da hemen okumanız gereken bir kitap varsa aşağıdaki indirimlerin bir kısmını kullanmayabilirsiniz.
Başlamadan önce  listenin alfabetik sıraya göre yapıldığını belirteyim

1. D&R
D&R'de şu an devam etmekte olan Doğan Kitap ve Dex Yayınları 5 Tl indirimi var. Eminim ki bu indirimi duymayan yok. Malum bu iki yayınevinin kitapları cep yakacak düzeyde ve 5 Tl indirimi yapılması oldukça güzel bir durum. Bu kampanyaya  fiyatı 15 Tl olan Boş Koltuk ,fiyatı 34 Tl olan Ben Öldürürüm ve  fiyatlar 25 Tl'yi geçen Dex'ler de dahil. Bu yüzden sakın kaçırmayın derim.
 D&R'nin geçmiş indirimlerine bakarsak; genlede sabit fiyat kampanyasından yana olduklarını söyleyebiliriz. Yaklaşın 1.2 yıl kadar önce D&R'den Dex yayınlarının çoğu ilk kitabın 3.5-.4.5 Tl civarında bir ödeme alışveriş yapmıştım. Ama ondan sonra hep sabit 9.90 ya da 5 Tl indirimi oldu. Bu indirimler İthaki, Destek, Can, Doğan, Dex, Domingo, Kırmızı Kedi, Martı Yayınevlerinin bazı kitaplarını içeriyordu. Misal ciltli fiyatı 40 Tl olan Boş Koltuk 9.90, 17 Tl olan Her Son Bir Başlangıçtır 5 Tl fiyatından satışa sunulmuştu. 
Onun dışında D&R mağazalarında her yaz Can Yayınlarının bazı kitapları 5 Tl'den satışa sunulmakta. 

2.HEPSİBURADA
Burada yakın dönemde kitaplarda 9.90 Tl sabit fiyat vardı. Bu indirim Nemesis, Dex, Epsilon, Kırmızı Kedi yayınevlerinin bazı kitaplarını kapsıyordu. Şu aklıma gelmeyen iki üç yayınevi daha var. 
Sonra bu indirimi sona erdi ardından 5.90 Tl sabit fiyat indirimi başladı. Arunas ,Olimpos, Hemen, Arvo yayınları nasiplenmişti.Yürüyen Ölüler, Parıltı, Kıvılcım ilk aklıma gelenlerden.

3.İDEFİX
İdefix deyince aklıma gelen kış, bahar şenlikleri oluyor. İdefix bu şenliklerde A'nan Z'ye bütün yayınevlerinden %25-%40 civarı indirim yapıyor. Bu indirimde en çok sevdiğim şey pek çok sitede %15 -20 civarı indirimi olan yayınevlerinin şenliklerde %25-30 olması. Aslında tek kitap aldığınızda  astronomik bir fark yaratmayacağının farkındayım. Ama 10 kitabı geçerseniz kazancınız oldukça fazla olacaklardır. Dediğim gibi pek çok yayınevi indirimde ama ben bir daha şenlikleri yakalayabilirsem Metis, Yitik Ülke, Labirent, Sel, Trend yayınlarını sepete atmayı planlıyorum. Dediğim gibi 3-5'ten fazla kitap alacaksanız karınız oldukça bu yayınevlerinde.

4.KİTAP SİHİRBAZI
Yaklaşık bir yıl önce bir yıl boyunca Dex, Pegasus gibi yayınevlerinin kitaplarında 1 ay boyunca  %40  indirim yaparak indirimin hasını göstermişti. Şimdi ise 9.90 sabit fiyat sitenin bir köşesinde duruyor. Bu indirimde Koridor, Ephesus, Martı, Epsilon, Doğan yayınevlerinin bazı  kitapları mevcut. Ayrıca Aspendos yayınevinin kitapları  5.90 ve 7.90 fiyatı ile satışa sunulmuş. Bir de şöyle bir güzellikler var mesela yani çıkan 10 kitabı anket listesini koyuyorlar ve okuyuculardan seçim yapmasını istiyorlar. Misal Dikkat Aşk Çıkabilir, Aylardan Aşk bu vasıtasıyla 9.90 Tl'den satışa sunuldu. Yalnız bu indirim stoklarla sınırlı haberiniz olsun. Eğer yeni çıkan bir kitabı mis gibi bir indirimden almak istiyorsanız bekleyin ankete düşerse oy kullanın.

5.OKUOKU
Ekstra bir  kampanya yapmasa bile oldukça uygun fiyatlara sahip bir site.
Şu dönemde Sayfa6 yayınlarını 7.90 sabit fiyat.
Bilge Kültür ve Sanat yayınevinde iyi bir indirim oranı.
Epsilon, Aspendos, Nemesis yayınevlerinin bazı kitapları 9.90.
Ayrınca şu an şenlik kapsamında pek çok yayınevinde oldukça iyi indirimler var.
YKY  %45, Ephesus ,Ayrıntı, Pegasus %35vs.

6.UCUZKİTAPAL

Bu site yayınevleriyle işbirliği yapmış ve 1-2-3-4-5 Tl üzerinde satış yapmakta.
Peki bu yayınevleri hangisi derseniz, Sokak Kitap, Postiga, Mola, Pupa, Paradoks, Puslu, Yediveren, Hemen vs.(Emin olun ki oldukça uzun bir liste var.)
Ben Sokak Kitapları ve bir kaç yayınevinden daha almıştım. Sokak Kitapları ve bu indirim sayesinden genç, yeni Türk yazarlarla tanışacağım. 

7. MARKET BONUSU(KİLER-İSMAR)
Ne yazık ki her şehirde bulunmadığı için kitap indirimleri döneminde yüreğimizi cız ettiren markettir Kiler.
Kiler'de kitaplar normal fiyattan satışa sunulur ama bazen 7,90, 9.90 ,4.95 gibi sarı renkli fiyat etiketi yapıştırılıverir üzerine. Nasıl güzel oldu değil mi ama daha güzeli yılın neredeyse yarısında o sarı etiketler veya indirimsiz kitaplar üzerinde %50 indirim olur. Evet yanlış duymadınız 2.5 Tl 15-20 Tl'lik bir kitap alabilirsiniz. 
Üstelik daha fazla şehirde bulunan İsmar marketlerde bu sisteme geçiş yapmış.
Peki genel olarak hangi yayınevleri mevcut bu kampanyada yazalım.
Martı, Sonsuz bu kampanyanın temel taşları olmuş pek çok kitabına denk gelebilirsiniz. Epsilon,Sayfa6, Olimpos, Artemis yelpazeyi genişleten diğer yayınevlerinden. Ayrıca kampanyanda başka yayınevlerini ile de karşılaşırsınız emin olun.

Evet ben özellikle alışveriş yaptığım sitelerden yazdığım için eksik gördüğünüz yerler olabilir. 
Özellikle uygun fiyatları ile bilinen Kitapyurdu ve Migros aklıma ilk gelenlerden. Siz de yukarıdakiler gibi okkalı indirimleri olan yerler biliyorsanız yorum bırakırsanız sevinirim. Malum alınacak kitaplar hiç bitmez...

12 yorum:

  1. Bilmediğim siteler de varmış :)

    YanıtlaSil
  2. Pek internetten kitap almıyorum ama öğrenmem iyi oldu, artık hepsini takip edeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten alışveriş daha ucuz bence daha sık alışveriş yapmalısın :)

      Sil
  3. yeni siteler öğrendik teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  4. Süpersin. Hemen girdim d&r dan sipariş verdim kitaplar tmeden. Özellikle saydıkların gerçekten sadece burada indirimde :)

    YanıtlaSil
  5. son siteden güvenip alışveriş yapamamıştım ama sen güvenebilirsin dersen alım yaparım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ucuzkitapal sitesiyle bir problem yaşamadım. Kargonun dağıtıma geç çıkması biraz problem oldu. Ondan dolayıda siteyi suçlayamam zaten. Onun dışında 2 Tl indirimleri çok iyi,kapıda ödemesi bazı sitelerin kapıda ödemesine göre ucuz,kargo ödeyen kitaplarının olması da oldukça hoş. Tavsiye edebilirim :)

      Sil
  6. Merhabalar Gül Hanım...
    Sitenizi blog ziyaretleri etkinliği ile tanımış oldum... Yemek blogu olduğum için genelde aynı blogları takip ediyordum. Ama bu etkinlikle farklı blogları tanıma fırsatı yakalamış olduk..
    Ben kitaplarımı D&R ve bazen kitapkurdu sitesinden temin ediyorum... Ama sizin önerilerinizi dikkate alacağım... takipe aldım sizi... sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,etkinlik vasıtasıyla yeni bloglar tanıyoruz sevgiler...

      Sil