22 Mart 2016 Salı

TEEN WOLF 5. SEZON 18. BÖLÜM

Gevaudan Canavarı Kim?
Spoiler...
Bölüm iki parça olarak incelecek. 
İlk parça katmanlı olan kısım. 
Gerard ile Chris'in Parrish gittikten sonra Lydia'a Gevaudan Cnavarı'nı anlatmaya başlamasıyla 1760 yılına dönüyoruz.Bir 1760 yılına bir günümüze döndüğümüz bu kısımda neler oluyor kısaca özet geçelim.
Gerard ve Chris her hikmetse Lydia'a Gevaudan Canavarı'nı öldürme konusunda güveniyorlar ve ona bu efsaneyi anlatıyorlar.
Marie-Jeanne ki kendisini Allison karakterine hayat veren Crystal Reed canlandırıyor kasabanın en iyi avcı, iki erkek kardeşinin savaştan eve dönmesini beklerken kasabada gerçekleşen hayvan cinayetlerini bir canavarın işlediği söylentisi onu pek etkilemiyor.


Kardeşleri savaştan dönünce gerçekleşen bir ölüm onun canavarı yakalamaya karar vermesine neden oluyor ve eyleme geçiyor.
 Ne kadar destekleyici erkek kardeşleri var :)
Marie-Jeanne'in avlamaya çalıştıkları şeyin kurt olmadığını anlaması ve Henri'nin onun yardımına koşmasıyla Marie-Jeanne artık doğaüstü mevzulara inanan biri oluyor.
Kurtadamı yakalamak için önce onun kim olduğunu bulmaya çalışıyor ve ne yazık ki Marie-Jeanne bu sayede kurtadam kardeşi Sebastien Valet olduğunu öğreniyor. Henri'nin yardımıyla Sebastien'i öldürmek için bir silah hazırlıyor ve en sonunda onu öldürüyor. Bütün kasaba onun anımsanmaması için ona ait her şeyi yakıyor ve Marie-Jeanne Henri ile evleniyor.
Lydia arada öfkelenerek dinlediği bu hikayedeki ana fikri kavramaya çalışırken  Gerard ona Henri'nin soyadının Argent olduğunu söyler.  Lydia ise onlara kendisinin Argent olmadığını hatırlatır. 
Parrish ise rozetini Şerif'in masasına bırakır. 
Gelelim 2. kısım olan okula. Okulda herkes Canavar'dan kaçarken Liam ağır yaralı bir halde Hayden ve Stiles ile bir sınıfta tıkılı kalır. Bir türlü iyileşemeyen Liam'ın acısını almak Hayden'e düşer.
 Öte yandan Malia yana yakıla Stiles'i aramaktadır ayrıca destek için Braeden'i arar. Scott ise ne yapar eder Gevaudan Canavarı ile karşı karşıya gelir, tabi ki Braeden sayesinde kurtulur.
Ama Canavar'ın kokusunu aldığı için onu takip eder ve Liam ile bir arabaya kadar gelir. Arabanın bagajında kanlı ayakkabıyı bulur ve bagajın kapağını kapadığında karşısında neden arabasını karıştırdığını anlayamayan Mason'u bulur.
Corey bir anda görünmezlikten görünürlüğe geçip, Mason'u kaçırır. 

Canavar Mason'muş, geçen bölümde yazmıştım böyle dedikodular duydum umarım aslı yoktur diye varmış ne yazık ki :( Mesele Mason'un Canavar olması değil, senaristlerin izleyicileri şaşırtmak için iyice uçması. Eskinden X yaratığı kim? diye sorunca çıkan cevapları bir noktada mantıklı buluyordum ama bir Hayırsever bir Gevaudan Canavarı benim için olmamış oldu. İlk olarak Mason'un organ nakli yaptırdığını neden öğrenmedik, halbuki bütün liste çıkmıştı? Hadi bunu geçtim Mason'u neden ilaç alırken görmedik? Belki Korku Doktorları Mason'da çift DNA olmasa da başarılı oldu o zaman üzerine kurulan 18 bölüm bir kalemde silinip atılmadı mı?  Bakalım 19. bölümde ne gibi cevaplar alacağınız?
Onun dışında Crystal Reed'i 18. yüzyılda görmemiz gerçekten hoştu ama onun yerine başka bir kişi Marie-Jeanne'i başka biri canlandırsaydı bölümün sonlarında onlar bizim atamızdı replikleri daha vurucu ve etkili olurdu, sağolsunlar Reed'in oynayacağı duyulunca pek çok detayı da öğrendik. 
Bakalım son 2 bölümde neler olacak?


2 yorum:

  1. Ben şu aralar dizilerden baya uzak kaldım ama bu tarz kurt adamlı dizileri nedense izleyemiyorum :((

    YanıtlaSil