24 Eylül 2020 Perşembe

KALBİMİN SESİ - MARY HIGGINS CLARK

Kitap Künyesi
Adı: Kalbimin Sesi
Orijinal Adı: Just Take My Heart
Yazarı: Mary Higgins Clark
Çevirmeni: Hale Vardar
Yayınevi: Mavi Ağaç Yayınları
Sayfa: 336

Natalie Raines oldukça başarılı bir oyuncudur, hayatı 15 yıl önce öldürülen ev arkadaşı Jamie Evans'ın eski sevgilisiyle tesadüf eseri karşılaşmasıyla (ki Natalie Jamie'i öldürenin karşılaştığı kişi olduğundan bir hayli emin) değişir. 

Natalie Raines ne yazık ki kimselere bir şeyler diyemeden bu karşılaşmanın ardından öldürülür. Cinayetin baş şüphelisi ise Natalie'in boşanmak üzere olduğunu eşi Gregg Aldrich'den başkası değildir. Polis iki yıl boyunca Gregg'e dava açabilecek hiç kanıt bulamazken hırsızlıktan yakalanan Jimmy Easton'un ondan Natalie'i öldürmek için para aldığını iddia etmesiyle Gregg'e dava açılır. Jimmy paranın ilk kısmını alıp işten caydığını söyleyince Gregg'in Natalie'i öldürmek zorunda kaldığını fikri ortaya atılır. 
Bundan sonra iş savcı yardımcısı Emily Wallace'e kalır. Emily Gregg'i mahkum etmek için elinden geleni yapmaya başlar. Emily üç yıl önce kocasını kaybetmiş ardındansa büyük bir ameliyat geçirmiş şu an ise kendini sadece işine adamış genç bir kadındır. İşine o kadar dalmıştır ki seri katil olan komşusu Zach Lanning'in kendisini takip ettiğinin farkına varmaz. 
Emily Gregg'i mahkum ettirmek için çabalarken bazen  içten içe yıldız tanığı Jimmy'in yalan söylediğini düşünmektedir ama gene de aksini kanıtlayabilecek bir şey olmadığı için Jimmy'e inanmaya ve davasını canla başla savunmaya devam eder. 
Gregg ise en iyi avukatları tutmasına rağmen akıbetinin belirsiz olduğunu farkındadır ama masum olduğunu ısrarla söyleyip içindeki şüpheleri yenmeye çalışır.
Bakalım Natalie Raines'i kim öldürdüğü ortaya çıkacak mı, Gregg Aldrich'in akıbeti ne olacak?

Kalbimin Sesi mahkeme teması olduğunu bilmeden aldığım kitaplardan biri, arka kapakta daha çok katili bulması havası sezdiğimden direkt sepete eklemiştim. Mahkeme temalı eserleri sevdiğimden iyi ki almışım dedim. Tabi bazı açılardan eksiklikleri olduğunu inkar edemem.
Öncelikle kitap çoğu kişinin gözünden anlatılan bölümlerden oluşuyor bölümleri yazar gayet güzel ayarlamış, oldukça akıcı yazmış lakin eklerde bir karmaşa sezdiğimi belirtmeliyim artık çeviri mi yazar mı kaynaklı bilemem.
Mahkeme kısımlarını başarılı buldum genelde mahkeme temalı filmler izlediğimden kitaplardaki kıyaslamayı dört dörtlük yapamayacağımı eklemeliyim ama.
Baş karakterleri sevdim, üstelik Emily'i ısrarla masum birini suçlamaya odaklanmış olması rağmen sevdim. Gregg zaten sempati duyulası, yanında olunası bir karakter.
Son kısımlarda bir eleştirim var yazar bazı şeyler sağlam temeller üzerine kurmamış sanki, gerek fatura mevzusu gerek katilin ortaya çıkışı biraz şans eseri olmuş gibiydi.
Kitaptaki bazı şeyleri az çok tahmin ederken katili tahmin edemediğimi itiraf edeyim ama katilin ortaya çıkışı beni şaşırtmadı ki bu da yukarıdaki sebeple bağlantılı kanımca.
Son söz mahkeme temalı, biraz kusurlu, her şeye rağmen akıcı bir kitap olan Kalbimin Sesi ısrarla okuyun demesem de okuyabilirsiniz diyebileceğim bir kitap.


18 yorum:

  1. mary higgins clark nefis yazar nefis. bu kitabı hatırlamıyom bi bakıyım okuruum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın kalemi akıcıydı elimde başka kitabı yok ama bakalım belki denk gelir okurum :)

      Sil
  2. okumadığım bir kitap ama mahkeme bölümleri falan ilginç anladığım kadarıyla..
    Listeme ekleyeyim teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahkeme teması seviyorsan şans ver bence de :)

      Sil
  3. Klasik bir esere benziyor.Ama yazardan dolayı bir okumak lazım teşekkürler kalbimin sesi tanıtımı için.

    YanıtlaSil
  4. Dizi ve ya film yapılsa bu kitaptan çok güzel olurmuş. İlginç duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahkeme temalı filmleri severiz, belki yapılır :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Yazarın seveni çokmuş, kitap fena değil :)

      Sil
  6. Ben merak ettim bakayım buna :)

    YanıtlaSil
  7. Mary clark en sevdiğim yazarlardan bu kitabını okumamıştım ama en kısa zamanda okuyacağım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın seveninin çok olduğunu bu yazıyla fark ettim, umarım bu kitabını da seversin :)

      Sil
  8. Bu konuda cok kitap okumadim ama bir sans verecegim. Kaleminize saglik. Ben de bloguma beklerim��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki uğrayacağım, mahkeme temasını işleyen eserlere ilginiz varsa şans verin :)

      Sil
  9. Polisiye tarzı okusam listeye alırdım, yorum için teşekkürler^^

    YanıtlaSil