27 Ekim 2016 Perşembe

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON FİNALİ

Uzun bir aradan sonra TVD'nin sezon finali ile sizlerleyim. Öncelikle The Vampire Diaries'in 8. sezonunun final sezonu olduğunun duyurulması ile başlayalım. Nina Dobrev'in ayrılmasından sonra Elene karakterini sevmesem bile dizinin sarsılacağını tahmin etmiştim. Çünkü pek çok fanın kabul edebileceği bir durum değildi bu. Millet Delena, Stelena davası yaparken Elena'ın diziden ayrılması çoğu kişiyi çıldırttı haliyle. Tabi burada yapımcılar belki Nina Dobrev'i orada zorla tutamazdı ama Nina'in ayrılacağını çok önceden bilen kişiler olarak diziyi 6. sezonda bitirebilirlerdi.
Bunlara rağmen TVD 7. sezona bayağı hızlı başladı. Stefan'ı öldürmeye çalışan biri, Damon'un tabutta olması, Caroline'in biriyle nişanlanması, Enzo ve Bonnie birlikteliği... Üstelik bunları 3 yıl sonrası deyip bölüm başlarında kısacık kesitler halinde göstermeleri dizinin gizemini katlayıp, diziyi merakla izlememizi sağladı. Lakin olaylar çözüldükçe adım adım bu büyü kayboldu ve kurgunun artık kendi içinde debelenişi belli olmaya başladı. Özellikle ayrılıp barışan çiftler, imkansız kişilerin delicesine aşık olması, geçmişin bir köşesinden fırlayan karakterler, Damon'un eşsiz bencillikleri, aşkı uğruna uslanan karakterlere bir yenisinin eklenmesi derken artık içime daral geldi.
Gerçi ekleyeyim Damon kendini tabuta kapatsa da Bonnie'e gerçekten değer veriyor.
 Hadi bunları geçeyim Bonnie'in bilmem kaçınca kez ölümden dönmesi, bunun ona daha pahalı patlaması ve sonra olayların gelişip Bonnie'in büyü gücünden olması size ne hatırlattı. 
Ana karakterlerden birini kurtarmaya çalışırken başka birini ateşe etmeleri hatta sezon finalini de böyle yapmaları...
Anlayacağınız dizi artık kısır döngünün içine hapsolmuştu, her ne kadar kurgu yaratıcı olsa da "belli karakterler ölmez" ilkesinden mi yoksa "herkesi birbiri ile çift yapmalıyız" hevesinden mi dersiniz dizinin tadı tuzu kaçmıştı. 
Bunların dışında Allah'tan Caroline - Alaric ve Matt - Penny ilişkilerini uzun uzadıya gösterip iyice sinirlerimizi bozmadılar. Burada kocaman bir alkış gönderilim :)
Bu sezon akıllara kazınması gereken ya da kafalarda soru işareti bırakan kısımlara azıcık değinelim. 
İlk olarak Valerie hariç Kafirlerin hepsi vefat etti. Açıkçası çok üzülmedim çünkü bir çoğu gerçekten sinir bozucuydu. Valerie ise sadece talihsiz bir hatundu. Ama Valerie'in Stefan'dan ayrılma sebebi ayrı bir rezalet senaristler Stefan'in mükemmel iyi huyluluğuna toz kondurmadan bu ikiliyi nasıl ayırabiliriz diye bayağı bir düşünmüşler. Açıkçası bayağı iyi bir ikili olduklarını düşünüyorum.
O çift olmazsa bu çift olsun canım.
İkincisi Matt bir sürü sıkıntı yaratıp, vampirlere savaş açmasına rağmen Bonnie olayında elinden geleni yaptı ve finalde kasabadan ayrıldı. Bonnie olayına kadar bazı tavırları bir hayli abartılı olsa da sonradan kendisini affettik. Bu arada ölünün arkasından konuşulmaz ama Penny'i hiç sevmemiştim :( 
Üçüncüsü Alaric ve Caroline yollarını ayırdı. Bu noktada Alaric ve büyü çeken ikizleri bu dünyadan ne kadar uzak kalabilir kafamızda soru işaretleri var. Tabi ki Alaric'i ve ikizleri görmek isteriz orası ayrı :)
Dördüncüsü Bonnie ve Enzo'un fazlasıyla sağlam bir ikili olduklarını düşünüyorum eğer kötü sonlu bir final olması için çabalanmazsa Bonnie vampir olup Enzo ile yaşayabilir. Elena ise uyanacağı için Damon ile mutlu mesut bir hayat sürebilir.
Gerçi kimsenin kafasında böyle bir fikir yok ama :(
Gelelim sezon finalinde kafamıza takılan yerlere... Senaristler genelde bu açıkları öteki sezonda kapasalar da bu sene bayağı soru işareti kaldı aklımızda ve ben hepsinin kapanacağını sanmıyorum. 
Öncelikle Enzo ve Damon mahzendeki kötülük tarafından ele geçirildi. Bu noktada sorun yok. 
(Çıktı...)
Bonnie büyü gücünü kaybetti ehh Rayna'ın kanı bile bir cadının büyü yapmasını engelliyorsa Rayna 2.0 olmak bir cadıyı nasıl etkiler? Şaman yansa bile Bonnie sadece öldürme arzusunu kaybetti bence. Bu nokta da tamam. Mahzendeki kötülüğün kimi neye göre seçtiğini ve hangi koşullarda Cephane'yi terk edebileceğini bilmiyoruz, senaryo istenildiği gibi kurgulanır karşı çıkacak halimiz yok zaten. 
Peki Şaman nasıl mahzene girdi? Kötülük tarafından ele geçirilen biri onu mahzene indirdiyse aynı kötülük neden oradaki vampirleri, insanları öldürmedi? Hadi bunu geçelim Enzo'un el izi ile Cephane'nin kapıları açması nasıl bir mantık? Alex neden kendine ihanet eden birinin geçiş iznini iptal ettirmedi ya da Enzo içer girip kapıyı kapadıktan sonra kalan kişiler kapıyı açmak için bir hafta beklemek yerine oradaki ölü Cephane çalışanlarının ellerini kullanmadılar? Hadi Bonnie büyü gücünü kaybetti ve Damon ile Enzo için yer bulma büyüsü yapamadı ama hiç mi bir cadı bulamadılar yer bulma büyüsü için? Hele Stefan yara izi yüzünden dünyayı dolaştı bir yer bulma büyüsü mü yaptıramayacaktı? Ya da Stefan'ın Alex'in kardeşini ziyaret edip onu etki altına alıp, mahzendeki kötülüğü sormaması garip değil mi?Bunun yerine Caroline, Stefan oturup Elena'a günlük yazıyorlar ayrıca Bonnie'e son sahnede söz verilmemesi manidar.
(Dünya yansa da itinayla günlük yazılır.)
Umarım bazı soru işaretleri ilk bölümlerde silinir kafamızdan.
Sonuç olarak eksik yerleri göze çarpan ama kötü bir Damon & Enzo çiftini izleyeceğimiz bir sezona kapı açan, yeni sezonda kısır döngülerden kurtulmasını dilediğim bir sezon oldu.

2 yorum:

  1. Elenanın diziden ayrılmasıyla salvatore kardeşler daha baskın oldu bence dizide. Bir yandan iyi bir yandan kötü oldu benim görüşümce. 7. Sezonda heyecan hiç eksik olmadı dizide ben her bölümleri nefesimi tutarak izledim açıkcası😊😊. 8. Sezonda çok güzel bir giriş yaptılar gene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 8. sezonun ilk bölümü izledim bayağı hızlı ve güzel bir giriş oldu :)

      Sil