14 Ağustos 2012 Salı

SONU SÜRPRİZLİ OLAN AMA POPÜLER LİSTELERDE RASTLAYAMADIĞIMIZ FİLMLER

  Söz konusu  sonu bize ters köşe yapan filmler oldu mu, aklımıza hemen Old Boy, The Usual Susupects, The Others, The Crying Game, Momento, Psycho, 12 Monkeys, Seven, Fight Club, The Game gibi filmler gelir. Ben de bu tarz film sevenlerin popüler olan çoğu filmi izlediğini düşününce , böyle kimisi sıkıcı kurgu, kimisi popüler olmayan oyuncular yüzünden, kimisi imdb puanı düşüklüğü yüzünden adını çokça duyamadığımız filmler haline gelen şaşırtan sonlu filmleri listeleyeyim dedim. popüler filmler haricinde film arayanlara öneri olsun diye.
 Listeyi şuan için 13 filmle sınırlı tuttum. Ama izledikçe ve sizden gelen yorumlar doğrultusunda eklemeler yapacağım. Listede 2-3 tane popüler olan film karşınıza çıkabilir. Onların duyulmama ihtimallerine karşı listeye aldım. Bu arada kısa konu özetinin ardından spoiler diyeceğim ve  filmin sonunu yazacağım o yüzden dikkatli okuyun, tabi kolaylık olsun diye spoileri italik ve biraz açık renk yazdım.


13.BEYİN AVCILARI- MINDHUNTERS 2004
Aslında listeye alıp almama konusunda kararsız kaldığım tek film. Çünkü sonunu şaşırtmasından öte katil kim? tarzı bir filmdi. Neyse konusu 7 tane FBI ajanı profilcisi bir adaya seri katil simülasyonu için götürülür. Ve adada cinayetler başlar. Film boyunca kimden şüphelensek ölür gider. Tam katili bulduk derken o da masum çıkar. olayda çok da sürpriz yok ama katilin "Siz herkesi izlerken ben sizi izliyordum" repliği akıllar akazınan türdendi. Filmde Cold Case dizisinin Kathryn Morris'i ve yeni çekilecek Elementry dizisinin Jonny Lee Miller'i bol bol izleyeceğiz






12.EVDEKİ DÜŞMAN- ORPHAN 2009
Evet bence listenin en popüler filmlerinden biri.O yüzden biraz alt sıralarda kaldı.Konusu ise Kate-John çiftinin 3. çocuklarını doğmadan kaybettikleri için yetimhaneden Esther adlı bir kızı evlat edinip başlarına aldıkları belayı anlatıyor. Esther karı koca arasına girmekle kalmayıp diğer 2 çocuğa da zarar veriyor. SPOİLER meğersem minik Esther hiç de minik değilmiş. Rahatsızlığından dolayı yaşça büyüse de fiziken hep çocuk kalmış.  Yani 30'u geçmiş çocuk diye o aileden bu aileye geziyormuş.






11.ÖLÜM SESSİZLİĞİ-DEAD SILENCE 2007
Filmin başrolü True Blood izleyenlerin tanıdığı Jason. Jamie eve gelen oyuncak kukla bebek yüzünden karısın kaybedince babasının yanına durumu öğrenmeye gidiyor. Babasına sarışın bayan yemek yediriyor. Neyse baba kukla bebek yapan kadın mükemmel bebek yapmak için küçük bir çocuğu kaçırınca kasaba da kadını öldürüyor ve kadında bir nevi lanet yapıyor. Kuklaları görüp çığlık atarsan ölürsen. Bayağı gerilimli ve çığlıklarla dolu film. Sonu ise SPOİLER Aslında kadının mükemmel bebeği sarışın kadındır. Babası ise ölmüş ve kuklası yapılmış ve sarışın kadın tarafından kullanılmıştır






10.ÖRÜMCEĞİN MASKESİ- ALONG CAME A SPIDER 2001

Morgan Freeman ,Alex Cross rolünde kaçırılan bir öıcuğu bulmakla görevli. Ortağı Flannig ile tarihe geçmek için çocuğu öldürmeyi planlayan suçluyu yakalamaya çalışırlar.SPOİLER sonunda çocuk kaçırandan çocuk kaçırmak ilkesi ile Flannig'in çocuğu ilk kaçırandan kaçırıp,fidye aldığını öğreniyoruz






9.BİLİNMEYEN - UNKNOWN 2006

Film depoda uyanan ve hiçbir şey hatırlamayan 5 adamın üstüne kurulu.Bazıları bağlı olduğu için olayın kaçırma olduğu hemen anlaşılır. 2 kişiyi fidye için   kaçıran 3 kişi depodaki gaz yüzünden hafıza kaybına uğramıştır.Fidyeyi yatırmaya giden bir eş var. kim suçlu  kim masum işlenişi var. SPOİLER sonunda 3 kişiden birinin kirli polis görünüşü altında çeteye sızan kişi olduğunu öğreniyoruz ama gerçek bu kadarla da sınırlı değil polis aslında fidye ödeyen eşle sevgiliymiş ve bu durumu kocayı öldürmek için kullanacaklarmış.




8.ALACAKARANLIK- HALF NIGHT 2006
Demi Moore'nin başrol oynadığı filmin konusu çok başarılı ve zengin olan Rachel şu anki eşinden olmayan tek oğlunun ölümünün ardıdan yakın arkadaşının kafasını dinlesin diye ayarladığı yazlığa gider. Orada tanıştığı Angus ile sevgili olur. İlerleyen sahnede kasaba halkını  Rachel'in tarif ettiği adamın yıllar önce öldüğü söylediğini görürüz. Rachel'in zihinsel durumu onu nereye götürecek acaba? SPOİLER sonunda yazlığı ayarlayan arkadaşla, Rachel'in kocasının sevgili olduğunu ve sırf Rachel'e deli görüntüsü vermek için Angus'a benzeyen bir adam ayarladıklarını öğreniyoruz. 




7.DAVETSİZ GELEN - REEKER 2006


Film yolculuk yapan 5 arkadaşın mola verdikleri anda peşleri düşen katille yaşadıkları macerayı anlatan film bayağı tempolu. SPOİLER sonununda aslında katil falan olmadığını grubun araba kazasında farklı şekillerde ölümlerini , ortada bir katil varmış gibi algıladıklarını anlıyoruz.






6.YOLCULAR- PASSENGERS 2008
Film Claire(Anne Hathaway) adlı bir terapistin uçak kazasından kurtulan bir avuç insanla ilgilenmesini konu alıyor.Claire kurtulanlardan biri olan Eric ile samimi ilişkiler kuruyor. Aynı zaman da uçak kazasının sebebini de sorgulamaya başlıyor.Filmde The X Files dizisinden sigara için adam olarak aklımıza kazınan kişi de oynuyor. SPOİLER meğerse Claire de uçaktaymış ve Eric dahil herkes aslında ölmüş. Yaşanan olaylar aslında onların ölümlerinin farkında olmalarını sağlamak için , geçişleri kolaylaştırmak için hazırlanmıştır.





5.MAHŞERİN DÖRT ATLISI- THE HORSEMEN 2009
Aiden Breslin (Dennis Quaid)  karısı ölünce oğullarıyla ilgilenmeyen dedektiftir. Oğulları Alex ve Sean ile zerre ilgilenmeyen baba yüzünden Alex kardeşine bakar. Neyse kıyametin alametlerinden Mahşerin dört atlısı adı altında cinayetler işlenmeye başlar. Atlar beyaz at liderliğinde kırmızı ,yeşil ,siyah renklere sahiptir.Bu filmin sonu hakkında tahmin edilebilir dense de ya da filmin geneline yönelik olumsuz eleştiriler çok duysam da 5. sırayı verirken hak ettiğini düşündüm.SPOİLER katilin büyük oğlu Alex'i öldüreceğini düşünüp eve giden ve oğlunun odasına giren Aiden odaya bembeyaz bulur.Ki atllar odalarının renklerini kendi renkleri ile boyarlar. Yani oğul grubun lideri. Ama asıl dikkat edilecek nokta oğlunun odasına uzun süre girmeyen baba. Bir de adamın odaya girdiği an cidden etkileyiciydi.


4.e-KATİL- CRY WOLF 2005
Öncelikle filmde Supernatural dizisinin Sam'ı Jared Padalecki'nin oynadığını belirteyim. Konusu Owen yeni bir liseye transfer olur. Lisede sağlam bir arkadaş grubunun üyesi olur. Owen onların oyunlarını artık herkes birbirini tanıdığı için sıkıcı bulur ve yeni bir oyun oynayalım der. Özellikle grubun başı Dodge'nin desteğini alarak bütün okula kendisi transfer olmadan önce öldürülen kızın seri katil tarafından öldürüldüğünü yayarlar. Kafalarından katil portresi ve cinayetler oluştururlar. Tabi bütün uydurmalar gerçek olur. Katil teker teker grubu öldürmeye başlar. Owen , Dodge'nin eski sevgilisi olan öğretmenden şüphelenir. Neyse özet yeter. SPOİLER Owen çaresiz kaldığını düşünüp öğretmeni vurur ve gerçek ortaya çıkar. Grup sadece şaka yapmıştır. Tabi bu kadar da değil aslında Dodge aslında öldürülen kızı öldürmüştür ve öğretmeni de aradan çıkarmak için bu planı yapmıştır. Burada psikopat Dodge'nin bütün bunlar doğru olsa bile  sana kim inanır demesi...

3.OXFORD CİNAYETLERİ- THE OXFORD MURDERS 2008
Elijah Wood , Martin rolü ile karşımızda. Bu film için sıkıcı matematiksel konuşmalar içeren ya da E. Wood için oturmamış karakter denilse de bence son kayda değerdi. Film Matematikçi Martin,  Martin'in pansiyoner olarak kalmaya başladığı evin sahibi yaşlı kadın ve kızının, bir de bu anne kızın yakın dostu hocamız Arthur ve hemşire etrafında dönüyor. Neyse Martin eve giderken hocası Arthur ile karşılaşır ve eve gelmeleriyle cinayete kurban giden yaşlı kadını bulmaları bir olur. Önceleri herkes özgür olmak isteyen kızdan şüphelense de cinayetler seri halini alınca Arthur'un matematiksel göndermeler yapan seri katil olduğu fikri gerçeğe dönüşür. SPOİLER meğerse ilk cinayet gerçekten kızın annesini öldürmesiymiş. Arthur cinayeti örtbas etmeye giderken Martin ile karşılaşınca olaylara seri süsü verme fikri aklına gelmiş. Şansına ardı ardına 2 tane doğal ölümle karşılaşıp onları cinayet gibi göstermiş. Filmin sonunda kelebek etkisi göndermesi ise gerçekten güzeldi.

2. İSKELET ANAHTAR- THE SKELETON KEY 2005
Kate Hudson filmde hemşire Caroline canlandırır. Caroline,  Violet ve Ben çiftinin evine yatılı bakıcı gider Ben felç geçirmiştir ve konuşamıyordur ama sürekli kıza "help me " mesajları gönderir. tabi bir Caroline yardım eden avukat Luke var. Film biraz sıkıcı gelebilir. Ama kesinlikle sonuna değer. SPOİLER filmde Violet'in Ben'i daha fazla ömür için kurban edeceğine inanırız tabi Caroline de buna inanır ama asıl amaç Caroline buna inandırıp Violet ile aralarında ruh geçişi sağlamakmış. Daha önceden Gerçek Luke ve Ben arasında geçiş olmuş. Karı koca yüzyıllarca bu sistem sayesinde başkalarının bedeninde yaşam sürmüşler. Zaten beden geçişi sonrası genelde yaşlı beden felç geçirince hiç problem yaşamamışlar. 

1. YETİMHANE- EL ORFANATO 2007
 Neden 1. çünkü filmdeki olayın tek bir küçük detayla açıklanması. O kadar hayaletli olayların arasında mantıklı bir son olması. 
 Laure kocası ve evlatlık aldığı oğlu Simon ile eskiden büyüdüğü yetimhaneye yerleşir ve orayı tekrardan yetimhane olarak açmaya çalışır. Lakin Simon kaybolur. Laura olaya hemen atılır evi didik didik eder. Lakin Simon bulunamaz. Olaylar Laura zamanın da yetimhanede yaşana olaylara ve hayaletlere kadar gider. SPOİLER Aslında Simon eski yetimhane olan evlerinde gizli bir yer keşfetmiş ve orada saklanmaktadır ama Laura Simon'u araken bu yerin çıkışını farkında olmadan kapatmıştır. Yani biraz geç arasa çocuk sağ salim çıkacaktı karşısına gel de üzülme şimdi.


Arkadaşlar yazımda eksikler, hatalar olabilir .Çünkü bazı filmleri izleyeli bayağı oldu. Araştırdım ama tabi hatalar kaçınılmaz. Birde listede görmek istediğiniz filmleri belirtirseniz beni sevindirirsiniz.
Not yorum yapabilmek için herhangi bir hesap adresine gerek yok. Yorumla biçimini Anonim olarak değiştirirseniz, yorum yapmakta problem yaşamazsınız . İyi seyirler. 

18 yorum:

  1. benimde 1. yetimhanedir ve ençok duygulandığımda odur

    YanıtlaSil
  2. Evet çok ironikti. kadın için çok üzüldüm. hem şaşırttılar hem üzdüler

    YanıtlaSil
  3. PASSENGERS gerçekten de iyiydi.

    YanıtlaSil
  4. bu eleştiriler güzel

    YanıtlaSil
  5. 39.Dosya diye bir film izledim geçenlerde. Ailesi kızlarını yakmak üzereyken devlet görevlisi kurtarıp evine alıyor. onun için çok üzülüp, seviyor, sizce kızı ailesi neden yakmak istedi ki ??? İşte film bundan sonra şaşkınlık yaratıyor.
    Okuması zevkli bir yazıydı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) 39. Dosya filmini bende izlemiştim nedense pek aklımda kalmamış.

      Sil
    2. Ben de izledim ama unutamadım ahahah birkaç gece kabuslarımı süslemedi değill

      Sil
    3. Evet biraz ürkütücüydü...

      Sil
  6. Olağan Şüphelileri unutmuşsun dostum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yazının başlığına bakmamışsın bu liste popüler olmayan filmleri listesi Olağan Şüpheliler ise bu tarz listelerin en popüler isimlerindendir.

      Sil
  7. şu spoilerin ne olduğunu öğrenin artık. film zevkimin içine ettiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen yazının başını okumayı öğren oraya not düşülmüş zaten spoiler hakkında

      Sil
  8. Merhaba, Yetimhane, Alacakaranlık, Bilinmeyen, Yolcular ve The Oxford Murders dikkatimi çekti. Bulup izlemek istiyorum. Yalnız, Yolcular filminin konusunu okurken gözüm kaydı bilmemem gereken bir detayı öğrendim :) Seçki için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim izlediklerinizi umarım seversiniz :)

      Sil
  9. Bunları sen mi derledin? Harika olmuş! Ah keşke birkaç spoiler'a gözüm kaymasaydı kötü oldu :D
    Başta "izledim, izledim" diye geçerken sonrasında hepsi yeni oldu neredeyse. Hepsini yazdım.
    Bayılırım sürprizli filmlere ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet derledim, spoiler için üzgünüm umarım spoiler yemediklerini izlediğinde beğenirsin :)

      Sil