5 Ağustos 2012 Pazar

HIGURASHI NO NAKU KORO NI / WHEN THEY CRY HIGURASHI

26 BÖLÜMÜN ARDINDAN...
 Öncelikle bu animeyi seyredeceklere verecek bir iki tavsiyem var. Kesinlikle sabırlı olmaları, çoğu zaman yaşayacağımız anlamsızlıklara karşı inatla izlemeye devam etmeleri ve bölümler arasını kesinlikle uzatmamaları.Animemizin konusuna  geçmeden 5 ana karakteri kısaca tanıtalım.
Mion:5 kişilik grubun yaşça en büyüğü.Yeşil ,uzun saçlarıyla fark yaratıyor.Biraz erkeksi tavırları var ve Hinamizawa köyünün 3 büyük ailesinin lider ailesi olan Sonozoki ailesinin veliahdı. 
Rena: Aslen Hinamizawa köyünden. Ama şehirde yaşamış.1 yıl önce ailevi sebepler onu buraya sürüklemiş.
Rika: Grubun en şirini. Kendisi 3 büyük aileden.Daima kibar. Biraz medyumlukta var.o da ailesini malum lanet yüzünden kaybedenlerden.
Satoko: Grubun mağduru. Ailesini lanele kaybedip ,abisi ile zalim amcası ve yengesiyle yaşarken, abisi kaybolur,yenge de lanete kurban gider.Şimdi Rika ile yaşar.
Maebara: Grubun tek erkek üyesi. Rena ve Mion abayı yakmıştır kendisine.Kendisi süperzekadır ve köye şehirden yeni transfer olmuştur.
 Konuya gelmeden şunu da belirteyim ki 26 bölüm kendi için de genel de 4 bölümde yineleyen hikayelerden oluşuyor.ve kesinlikle ilk dakikalardaki şirin görünümlere aldanıp da ben cinayet,korku bekliyordum deyip moralinizi bozmayın.O şirin karakterlerimizin bir anda psikopata bağlamasını izleyeceğiz.Anime falan bile olsa tüylerinizi ürperten konuşmalar dinleyip, bol bol cinayetler izleyeceksiniz.
 Konumuz ise ilk bölümden kendini belli ediyor.5 yıl Hinamizawa köyünde bir baraj projesi yapılma kararı alınmıştır ama bu proje yüzünden köy sular altında kalacaktır.Köy projeyi iptal ettirmeyi başarır. Akabinde köye özgü Watanagashi festivalinde baraj pojesinin başkanı öldürülür. Sonraki her festival zamanı projeye olumlu bakanlardan, destekleyenlerden biri öldürülür,biri kaybolur.5. yılda iki kişi ölür.
 Maebara bir an kendini olayların içinde bulur.Kızların garip,gizemli tavırları ve polisin kızları suçlaması... Maebara 'yı paranoyak hale getirir kimseye güvenmez ve en sonunda Mion ve Rena'yı öldürür ardından intihar eder.Tabi bu da 4. bölüm sonu ilk tepkimiz "ne oluyor ya" oluyor daha 4. bölümden ana karakterler katledildi geri kalan 22 bölüm ne izleyeceğiz moduna bürünmüşken ,5. bölümde ölen karakterler tekrar karşımızda acaba cinayet öncesi eksik detaylar mı kapanacak diye düşünürken çoğunlukla ilk hikayeye uymayan olaylar izliyoruz,  ve ilerleyen bölümlerde anlıyoruz  ki bu kendi içindeki hikayeciklerde hep Ana karakterlerimizin tekrar tekrar ölümü üzerine kurulu. Kimi zaman hikaye 5 yıl öncesine dönüyor, kimi zaman adını sıkça duyduğumuz Satoka'nın abisinin kaybolduğu zamana... Ama değişmeyen bir iki şey var. Biri Watanagashi festivalini 5. yılında ölen 2 kişi.Diğeri ana karakterlerin büyük çoğunluğunun ölümü.
 Animeyi seyrederken olaylara açıklık getirmek için çok düşünüyoruz. Mesela ben  hepsi rüyadır ile başladım Doctor Who izleyenler bilir paralel evren ile devam ettim.Hatta The X files de sırf ölmesi gereken kişi ölmediği için tekrar tekrar aynı günün yaşandığı bölümü bile teorilerime ekledim.Biz bunları düşünürken animemizde de olaylara açıklık getirme çabaları var. İlahi güç, uzaylılar, bilimsel açıklamalar her türlü teori mevcut.  
 Tabi 26 bölüm de gizemlerin anlamlandırılmasını beklemeyin.Artık çözümler 2. sezona kaldı.HİGURASHİ NO NAKU KORO Nİ KAİ serinin devamı 24 bölümden oluşuyor. Zaten "kai" çözüm demekmiş. Yani ilk sezonda yaşanan bütün olayların çözümünü bu seride izleyecekmişiz.Tek temennim bu anlamsızlıklar dizisinin beni tatmin etmese bile mantık çerçevesinde açıklanması. İyi seyirler

2 yorum:

  1. 2.sezonun turkce alt yazisini nereden izleyebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izleyeli yıllar oldu şu an varsa Türk Anime'de vardır :)

      Sil