24 Kasım 2012 Cumartesi

EVDEKİ 9 CİNAYET-HOUSE OF 9

 Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü izlemeye fırsat bulamadığım filmi sonunda izledim. Açıkçası pek beklediğim gibi çıkmadı. Nedenlerine geçmeden biraz filmi anlatayım.
 


2005 yapımı filmin konusu şöyle,9 tane kişiyi kaçırıp bir eve hapsediyorlar. Tek şart diğerlerini öldürüp sona kalmak ve 5 milyon doların sahibi olmak.9 kişiyi tanırsak Rahip rolünde Dennis Hopper ile başlarız. Sonra pozitif dansçı kızımız Kelly Brook, eski tenisçi yeni sosyetik Susie Amy, kaset çıkarma üzere olan siyahi rapçı Ashely Walters, polis  Raffaello Degruttola, şartlı tahliyedeki kız Morven Christie , tasarımcı  Peter Capaldi,  besteci bir adam Hippolyte Girardot ,bestecinin eşi Julienne Davis.
 Gizemli ses şartını duyurup, onları baş başa bırakınca 9 kişi düşünmeye başladı. Her kafadan bir ses çıkarken polis olaya hakim oldu.
9 kişinin birbirini öldürmesinin çözüm olmayacağını vurguladı. Rahipten de destek alınca diğer 7 kişiyi anlık da olsa bastırdı. Ama her şey bir yere kadar. İşin ucunda 5 milyon dolardan ötesi var.Sınırlı yiyecek,kapana kısılmışlık hissi vs. Ve kırılmalar başlar. Kim ölecek,kim kalacak,5 milyon dolar kimin olacak?

Gelelim beğenmediğim yerlere çok az bir oranda spoiler var.
İlk olarak bu tarz filmler deyince Küp,Testere aklımıza geliyor. Doğal olarak ne yazık ki bu film onlarla kıyaslanamaz.Öyle zekice bir kurgu yok. Ama kabulüm sonu ilginç ve biraz da şaşırtıcı. En saçma yeri ise hiçbir ortak noktanız yok diyen ses, bunların ortak noktası yok ama biri karı koca diğeri de yıllar önce tanışmış 2 kişi eğer olayda bir ortaklık belirtmeyeceksen baştan o iki çifti ortak gösterme değil mi?
Filmdeki bazı müzikler tam oturmuş olsa da bazı yerler kulak tırmalıyor o da ayrı bir konu.Ve ben alternatif bir şey geliştirdim Bence rahip aslında kılık değiştirmiş bir dolandırıcı olsa ve evdekileri öldürse daha iyi olabilirdi. Malum filmde hiçbir şey içi rahibin sırf rahip olması yüzünden suçlanmaması gözümüzün önünden gitmedi. Hem bu deneyle insanları bir kıyafetle kandırabileceğini de ispatlamış olurdu ve belki de biraz şaşırabilirdik. Çünkü son anda küçük şaşırtmaca dışında filmin hepsi gayet tahmin edilebilirdi.(Kimleri öldüreceği,kimlerin masumiyetleri koruyacağı az çok tahmin ediliyordu ve aynen de devam etti) Kısacası
bunun tarzında daha güzel filmler  ama yok illa izlerim diyorsanız siz bilirsiniz.

2 yorum:

  1. bence akıcılığı iyi olan bir film sıkılmadım izlerken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz zevk meselesi akıcılığından öte o tarz filmlere göre arka planda kalmasını vurlamak istedim :)

      Sil