16 Mart 2013 Cumartesi

İHANET-ROBERT TURNER


Kitap Künyesi
Adı:İhanet
Yazarı:Robert Turner
Yayınevi: Kalipso Yayınları
    Sayfa:224
Kitabımızın  Fernand Raviel'in doktor sevgilisi ile anlaşıp karısını öldürmesiyle gelişen olayları ele alıyor. Fernand karısı Mireille'e 2 milyon dolar hayat sigortası yaptırır.Sonra doktor sevgilisi  Lucienne ile karısını küvette boğup,evlerinin içindeki göle kazara düşmüş süsü verirler.



Bütün olayların beyni Lucienne'dir. Fernanad sık sık vicdanıyla hesaplaşıp bazen de caymaya çalışan ezik bir karakterdir.Ama her şeye rağmen karısın öldürür. Daha sonra karısının cesedini bulmuş süsü verebilmek için tekrar eve geldiğinde karısının cesedi yok olmuştur.Aslında buraya kadar olanların hepsi ciddi spoiler içerse de arka kapakta yazdığı için rahatım.

Karısının cesedini bıraktığı yerde bulamayan Fernand adeta çıldırmanın eşiğine gelir.Acaba karısı hayalet olmuş ve öteki taraftan intikam mı almaya çalışıyor? Yoksa birileri Fernand'dan para koparabilmek için cesedi mi çalmıştır.?
Kitabın  beğendiğim yanı Fernand'ın vicdan muhakemesinin gayet güzel yansıtılmasıydı. Sonu ise pek çoğunuzun tahmin edebileceği sürpriz son olmaya çabalanmış bir sondu.
Gelelim alıntılara...
"Hiçbir şey yapmadığı için hiçbir şeye de ulaşamıyordu.Acı çekmek için pişman olmalıydı.Pişman olacak da bir şey yoktu ki"
"İnsan evlenirken sadece bir kadınla  ya da erkekle evlendiğini sanır ama aslında bütün bir aileyle daha doğrusu aile sorunlarıyla evlenir"

8 yorum:

  1. sonunda ne olduğunu anlamadım.herşey rüyamıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı okumayanlar için spoi hayır her şey rüya değil aslında adamın karısı ve doktor anlaşıp oyun oynamışlar ve adamın intihar etmesini sağlayıp paraya ikisi konmuşlar.

      Sil
  2. güzelce hazırlanmış bir plandı . sonu şaşırtıcıydı .

    YanıtlaSil
  3. daha adam cesedi bulamadığında ne olduğu belliydi gerçekten ters köşe bir son bekliyorsanız yanılırsınız, anlatım biçimi de sıkıcı olduğundan zaman kaybıydı. elinizde başka kitap varsa pas geçin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten okudum,şu an düşünüyorum da her şeyden öte çevirisi sıkıntılı bir kitaptı :(

      Sil
  4. Okumadım 😂 iyi kaybedecek bir sey yokmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce işlenmemiş olsaydı plan güzeldi ama çeviri sıkıntılı :(

      Sil