8 Eylül 2013 Pazar

PERCEPTION 2. SEZON 6. BÖLÜM

Her zamanki gibi eğlenceli bir dersin ardından ki Pierce bu sefer derste beynin yarım kürelerini temsil etmesi amacıyla karpuz kestirmiştir.(Nerde böyle hocalar?)
Dersten sonra Paul ile birlikte dünyanın  en iyi kemancısını dinlemeye giderler.
 Aslında Parkinson hastalığı için bağış toplanacak bu resitalde Paul üniversite için de bağış koparma derdinde.Keman dinleme fasılları ne yazık ki umulduğu gitmez kemancı kriz geçirir. Pierce kemancının parkinson hastası olduğunu ve titremeleri önlemek için DBS(Derin beyin stimülasyonu) adlı beyne yerleştirilen aracın seviyesindeki bir sorundan onun kriz geçirdiğini anlar. Olaya müdahale eder ve hastaneye de birlikte giderler.
Bu arada kemancı The Vampire Diaries dizisinin Shane'si David Alpay.
Hal böyle olunca DBS üreten şirketin temsilcisi,Pierce ve kemancının doktoru karşı karşıya gelir.Ve Pierce bu bozulmanın ilk kez olmadığını öğrenir.
Ona göre DBS'de bir problem vardır. Bunu araştırmak için Moretti'den yardım ister. Moretti ona yardı eli uzatmazken beklenen yardım eli Donnie'den gelir. Hepimizin tahmin ettiği gibi Donnie bu işi çıkarı olmadan üstlenmez.Acaba Donnie'nin amacı nedir?
Kemancının doktoruyla konuşmaya giden ikiliyi kötü bir sürpriz beklemektedir.Doktor ölmüş ve DBS takılı eşi ise  minimal bilinç düzeyindedir.Pierce ve Donnie DBS üreticisi şirkette ile konuşmaya giderler. Ve onlardan bir fikir ve bir isim alırlar.Bu isimde bir doktordur ve DBS'nin şizofreniyi  tedavi etmeyi amaçlamaktadır. 
İlerleyen sahneler Pierce'nin şizofreninin tedavi olmayacağına inanması ile ve acaba Pierce tedavi olmak mı istemiyor soruları ile geçiyor.
Ve davayı çözmek için yetişen halüsinasyon ise DBS kullanarak iyileşmiş mutlu ve ukala Dan'dır.
Genel izleyici kitlesi Dan'ı pek sevmese de ben nötrüm. Ama Pierce ve halüsinasyonların yeri bir ayrı tabi.

2 yorum:

  1. Kesinlikle bende Dan'ı sevmiyorum o kitlenin içerisindeyim :) Güzel bir dizi tavsiye ediyorum :)Ben hemlock yenı sezonu beklıyorum bakalım ne zaman cıkıcak :( Sevgiler öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemlock izlemiyorum ama bi kaç yerden daha duydum sanırım :)

      Sil