18 Eylül 2013 Çarşamba

PERCEPTION 2. SEZON 8. BÖLÜM

Bölüm başında aşağıdaki sahneyi görünce ufak çaplı bir şok yaşadım. Pierce'e ne oluyor ? Pierce CIA tarafından takip edildiğini iddia eden bir hasta olarak Jerseyville Psikiyatri hastanesine getirilmiştir.
Adını söyleyemiyor ve bunun herkes için tehlikeli olduğunu söylüyor. Yoksa Pierce yine mi psikozlu hallerine geçtin?Kafamda sorular fazla dönemden 12 saat önceye gidiyoruz.
Pierce her zamanki gibi ders anlatıyor.Nöroblast araştırmasından bahsediyor. Beynin kendi onarım ekibi. Pierce ilk kez ilaçların beyne zarar vermesi yerine faydalı olacağını söylüyor.


(Düşük oranlı spoiler)
Sonra dersin sonuna doğru derse katılan ve sonradan avukat olduğunu anladığımız Ruben ile odasına çekilir.
Ruben ondan kaldığı psikiyatri hastanesindeki hemşireyi bıçaklayan sonrada  cinayet aletini yutan müvekkili hakkında görüş beyan etmesini istemektedir.

Ve evet bir oh çekebiliriz bu hastane Pierce'nin dizinin başında yattığı bir hastane. Pierce olaya kendi yöntemleri ile el koyuyor muhtemelen.
Ruben ile  kurbanı görmeye gittiklerinde Pierce kızda obsesif kompülsif  bozukluk olduğunu cinayet aletini yutma sebebinin cinayeti örtbas etmek gibi bir niyetle değil de rahatsızlığından kaynaklı baş edemediği dürtülerden olduğunu söyler. Bunun için akıl hastanesini ziyaret etmeleri gerektir. Avukat akıl hastanesinin bir avukatı kıyısına yaklaştırmayacağını söyler. Pierce'nin FBI önerisine ise biz onlara karşı dava açıyoruz bizi desteklemezler der.
Pierce'de mecbur kolları sıvar ve olaya el atar.
Hata ayağına yatıp hastaneye dalar.Tabi grup seanslarında güvensizlik üzerine durup ortalığı karıştırılır.


Bütün bu olayların hengamesinde  Moretti babasının barına bekçilik etmektedir. Hem de Donnie ile.Sonları hayır olsun ne diyelim.Kim öle kim kala.
Pierce'nin FBI'dan habersiz yaptığı hastane macerasındaki halüsinasyonu Sigmund Freud olunca bizim keyfimize diyecek olmadı tabi.Ama Pierce için pek öyle söylenemez.

Pierce'ye hastanede eşlik eden başhekim ise House dizisinden tanıdığımız estetik cerrah Dr. Chris Taub   (Peter Jacobson ). Tanıdık yüzler görmek her zaman güzeldir..
Pierce'nin kendi başına kalkıştığı bu işin sonu nereye varacak heyecanla izliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder