13 Haziran 2014 Cuma

CONSTANTINE (2005)

John Constantine (Keanu Reeves) insanlardan şeytanları çıkaran,nerede şeytan görse öldüren  özetle bu tarz yaratıkları görme yeteneği olan bir insandır. 

Şeytanları cehenneme göndermeye devam ederken elinden eksik etmediği sigarası onu  tedavisi olmayan bir akciğer kanserine mahkum eder. 

John melez olarak nitelendirdiği Gabriel (Tilda Swinton)ile konuşur ve cehenneme gönderdiği onca şeytan rağmen cennete giremeyeceğini öğrenir.Ayrıca John'un diğer bir sorununda bu boyuta geçmesi imkansız yaratıkların burada dolaşması ama kimsenin John'u tiye almaması.

Öte yandan olaya dindar polisimiz Angela Dodson (Rachel Weisz) dahil oluyor. Angela'nın ikizi  Isabel  psikiyatri koğuşunda yatan bir hastayken intihar ediyor.

 Angela ise kardeşinin intihar etmediğinde oldukça emin. Bunu ispatlamak için başlıyor araştırmalara.
Tabi ki Jonh ve Angela'nın yolları kesişiyor.

Araştırmalar Isabel'in intiharın ardındaki sırdan bu boyuta geçmemesi gereken yaratıklara kadar uzanıyor. Bizi de heyecanlı bir kovalamaca bekliyor
.
Film ile ilgili yorumuma gelirsek bol doğaüstü varlığın hakimiyet kurduğu,oyuncuların ve efektlerin hakkını verdiği ama benim tam anlamıyla beğenemediğim bir yapımdı. Niye beğenmedin diye sorsanız söyleyecek sözüm neredeyse yok gibi ama sinmedi içime bir şeyler.Bunun sebebini tek şu olarak düşünebilir bazı şeyler direkt herkesin bildiği düşünülerek anlatılmış sanki. Misal  Gabriel ,Balthazar(Gavin Rossdale),Lucifer(Peter Stormare) gibi varlıkları gösteriyorlar ama bilgi çok az. Tamam SuperNatural'ı az buçuk izlediğimden mevzuyu biraz kavrasam da filmde hepimiz sanki bu varlıkların hakkında yüksek lisans bitirmiş bitirmişiz gibi,sanki çok biliyormuşuz gibi gram bilgi verilmemiş.Galiba bu benim cahilliğim bir de sanırım çizgi romanı mevcutmuş onu okumak mı lazım anlamadım ki.

Ayrıca küçük bir not Keanu Reeves  evet muazzam oynamış bayıldım ama sigara içişini çok özendirici buldum.
Özetle doğaüstü varlık ve mekanların konu alındığı,efektleri ile göz dolduran,intihar mı cinayet mi olduğu bilinmeyen bir ölümün ardındaki sırrı araştıran ikilinin maceralarını konu alan IMDb tarafından 6.8 puan ile değerlendirilen,yönetmenliğini Francis Lawrence'nın  (Açlık Oyunları-Ateşi Yakalamak filmini de yönetmeni) yaptığı bir film.
Spoiler içeren dipnot: Lucifer'în son dakikadaki kanseri çıkarma mantığını senaristlerin zekasını ispatladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder