29 Kasım 2014 Cumartesi

BATTLE:LOS ANGELES-DÜNYA İSTİLASI:LOS ANGELES (2011)

Başçavuş Michael Nantz(Aaron Eckhart) emekliye ayrılmak üzere olan bir deniz piyadesidir. Ta  ki dünyaya tanımlanamayan güçler tarafından saldırılar düzenlenmeye başlayana  kadar. Nantz her ne kadar emekli olacağı için sevinse de saldırının boyutu yüzünden orduda herkese ihtiyaç vardır. Nantz'da Asteğmen Martinez( Ramon Rodriguez) emrinde Birinci Time verilir.

Birinci Tim'in askerleri kesit kesit bize tanıtılır. Evlenmek üzere olanı,hamile eşinden ayrılanı,silah sesi duymayı kaldıramayanı gibi pek çok askerin hayatına bir kaç dakikalığına tanık oluruz. Ayrıca bölükteki Jason Lockett(Cory Hardrict) kardeşinin Nantz'ın verdiği bir emir yüzünden öldüğünü öğreniriz.
Ardından ekip toplanır ve karakolda mahsur kalmış sivilleri kurtarmak için harekete geçer. Sivilleri kurtarma işini hava kuvvetleri şehri bombalamadan bitirmek zorundadırlar. Çünkü kimse patlamayı onlar için ileri bir saate atmayacaktır.
Sivilleri kurtarmaya çalışırken hava kuvvetleri olmadığını düşündükleri düşmanlarının havadan kendilerini saldırdığını fark edince bütün planları suya düşer.
Su demişken dünya dışı varlıkların dünyanın suyunda gözü olduğu iddia edilmektedir.
(Tozu dumana katan savaş araçları...)
Özetle film boyunca Birinci Timin sivilleri kurtarmak için düşmanla savaşmasını izliyoruz.
Gelelim yorumuma konudan anladığınız üzere malum Amerikan propagandası yapıldığını anlıyoruz. Uzaylılar dünyaya saldırır,bir avuç Amerikalı asker canlarını ortaya koyar falan filan. Az çok uzayların işgaline dayalı Amerikan filmi seyretmiş olanların bildiği ve sıkıldığı şeyler. Ha derseniz ki "biz daha iyisini yapmadığımız için el mahkumuz" ben gene de karşı çıkarım madem el mahkumuz türünün en iyilerini seyredelim o kadar aksiyon ve çatışma sahnesine rağmen beni sıkıntıdan uyuklatanı,dakika saydıranı değil. Keza artık herkes bu tarz filmlerin sıradanlığından sıkılmış olacak ki IMDb'de puanı  5.8 görünüyor.
Özetle türünün içindeki bir çok filmden fazlası olmadığı gibi eksiği olan bence izlemeseniz de olabilir filmlerinden.
(Yalnız bir nokta var ki yazmazsam olmaz adamlar filmin başında 15-20 karakter tanıtmışlar ve biz daha kim kimdir necidir demeye kalmadan teker teker öldüler. Bence filmin başındaki o sahne gereksiz uzunlukta olmuş.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder