30 Kasım 2014 Pazar

THE VAMPIRE DIARIES 5. SEZON 22. BÖLÜM SEZON FİNALİ

Spoiler ...
Stefan'ın cesedi gören Damon ve Elena darmadağın olurlar. Damon "Stefan'ı getireceğim." nidalarıyla Bonnie'nin yanında alır soluğu.Bonnie'nin durumunu anlayıp,ortalığı yıkmaya girişir.Enzo ise bu esnada araya girer ve başka bir gezgin ayarladığını söyler.
Öte taraf karanlığına yutulmak üzere olan Stefan'ı ise sürpriz bir isim kurtarır Lexi.
Ortada yapılması gereken bir büyü var ama cadı yok bunun için Elena ve Caroline kasabadan kaçmakta olan ikiz cadıları durdurur ve Liv'in büyüyü yapabilmesi için Luke'e öldürürler. Malum büyü gerçekleşirse öteki taraftan geçiş mümkün olacak.
Stefan'ın ölümüyle ile gezginlerin yaptığı büyüden arındırma sihri ilerleyemediği için gezginler kasabanın sınırlarını çizerler ve şerifinde yardımıyla kasaba halkını tahliye ederler.
Tyler bedeninde Julian ise Markos tarafından sınıra geçirtilip ölüme yollanan ilk kişi olur. İyi haber ise ölü Tyler'ın gerçek Tyler olmasıdır.
Damon ise planını yapmıştır.Gezginleri şerif sayesinde bara toplayıp,orayı havaya uçuracaklardır.Ardından Liv büyüsünü yapacak öteki taraftaki herkeste Bonnie aracılığı ile dönecektir.
Lexi ve Stefan Alaric'i ararken Lexi Stefan'a Caroline ile ilgili imalarda bulunur.
Enzo ise bulduğu gezginle Bonnie'i tanıştırır. Bu gezgin ne yazık ki Silas'dan başkası değildir.Bonnie bu durumdan kimseye bahsetmez ve Silas büyüyü Liv'e öğretir.
Gezginleri barda toplamayı başaran şerif ne yazık ki Markos'un işkillenmesi üzerine bardan çıkamıyor. Jeremy ve Matt ise aşağıdaki doğal gaz borusunu duruma uygun hale getirirler.
Damon ise Elana'a barı patlatabilmek için birinin intihar görevine gitmesi gerektiğini açıklar ve bu kişi kendisinden başkası değildir. Benim kararım mantığı ile Elena'ı susturan Damon incileri döktürür.

-Bana bak.Damon benimle bir gelecek görüyor musun?Çünkü ben sadece geleceğimizi görüyorum.
-Elena, seni ilk gördüğümden beri geleceğimizi görüyorum.

Silas büyüyü Liv'e öğrettikten sonra karanlık hem Silas'ı hem Enzo'u yutmaya çalışır. Bonnie Enzo'u kurtarır ardından Silas'ı tutmaya çalışır ama sonra geçmiş aklına gelir ve Silas için uğraşmaz.Silas karanlık tarafından yutulur.
Bonnie büyükannesi ile konuşur. Büyükannesi onun içinden geçip dönmeyeceğini huzur bulduğunu söyler.
Hatta seninde huzur bulacağından emin oldum der. Aha kokusu öteki sezon çıkacak bir cümle.
Şerif bardan çıkmak için Markos'u etkisiz hale getirmeye çalışır.Markos ile mücadelesinin sonucunda ne yazık ki barda baygın yatar. Ama en azından Markos'ta baygındır.
Damon kasabanın girişinde saati bekler,arabasını atlar ve bir anda yan koltuğa Elena'nın oturduğunu görür. Elena son noktayı benim kararım diyerek koyar.

Damon arabayla bara dalar,bar havaya uçar.
Gezginler ve Markos Bonnie'nin içinden geçer.Damon ve Elena'nın geçmesiyle işlem tamamlanır. Şimdi tek gerekli şey Damon ve Elena'nın bedenlerini bulup tekrar Bonnie'nin yanına gelmesidir. Elena bedenini bulur. Hatun intihar görevine giderken bile emniyet kemerini takmıştır ve bilin bakalım bunu kim tiye alır. Özlemle beklediğimiz Alaric...Alaric Elena'ı gönderir ve Damon'u arama görevini üstlenir.Damon ise uyandığında yerde yatan şerifi görür. Onunla ilgilenir. Alaric'in desteği ile şerifin hayatını kurtarır.
Millet toplanmış Damon'un teşrifini beklemektedir. Liv büyüyü yapmaktadır ama büyü ona ağır gelmeye başlar.
Luke bunu görünce hemen Bonnie'nin içinden geçer ve kardeşinin yanına gider.
 Ardından Enzo geçiş yapar. Tyler'da geçer lakin Tyler artık melez değildir.Stefan,Lexi ve Elena Damon'u beklemek isterler.Ama Bonnie Elena tutar ve Elena'da öteki tarafa geçer.Bonnie bu geçişler yüzünden çok sarsıldığı için bayılacak gibi olur Stefan onu refleksle tutarken o da geçiş yapar. Lexi Bonnie'nin geçişler yüzünden ölüme yaklaştığını anlar ve geçiş yapmaz. Hatta eğer arkadaşım kardeşi geçmeden sen ölürsen nasıl bir arkadaş olurum der. Harbi sağlam kız Lexi.Bu esnada olaya Markos dahil olur ama Lexi sağolsun karanlık tarafından çekilir. Ardından Lexi huzura erer.
Damon ve Alaric sonunda gelirler. Alaric geçişi yapar. Evet çok sevindim bu işe oh be.Ama Liv neredeyse ölmek üzere olduğundan Luke olaya müdahale eder ve büyü biter. Damon geçiş yapmamaz. Eminim ki düşen reytinglerin acısını çıkardı Julie. Zaten izleyenlerin azımsanmayacak bir kısmı Damon için izliyordu diziyi.Neyse susuyorum.
Elena kaybıyla yüzleşir. Her zamanki gibi ağlar. Yalnız belirteyim bu ağlama hali açık ara en kötü ağlama sahnesiydi bence.
 Damon hayalet haliyle bile incileri döktürmeye devam etti.

173 senelik hayatımda açık arayla başıma gelen en güzel şeysin sen.Öyle herhangi biri tarafından değil,
senin tarafından  Elena Gilbert tarafından sevildiğimi bilerek ölmek başarıyla yaşanmış bir hayatın örneğidir.
Bundan daha iyisi olamazdı. Zirveye ulaştım.
Damon sen ölme canımsın,ciğerimsin bırakın Elena ölsün işte.
Stefan ise Caroline ile dertleşir. Lexi ve Damon'u kaybetmenin acısı bir hayli ağır basar.
Bonnie ise Jeremy'e öleceği gerçeğini açıklar.Üstelik bu açıklamayı telefonda yapar.Sadece bir kez söyleyeceğim Bonnie'nin bu tutumunu onaylamıyorum. Jeremy'in bu durumdan haberi olmalıydı. Jeremy koşa koşa ormana gelir.Bonnie haykırışları herkesin ormanda toplanmasını sağlar.
Bonnie ve Damon bir araya gelir. Evet ikisi de birbirinden pek haz etmez ama sonu birlikte karşılayacaklardır. El ele tutuşurlar ve yok oluşu beklerler.

Gelelim yorumuma sezon finali ile ilgili spoilere rağmen bu bölümü izlediğimde bir hayli etkilendim.Düşünemiyorum ki spoiler almasaydım halim ne olurdu? Evet bildiği gerçekle başlayalım Damon dönecek,temelli gitmiş olamaz bunu biliyoruz. Ki Shelia torununu kollamak için her ne yaptıysa çıkış noktası bu olacak.Bu bölümle Alaric'in dönmesi beni sevindiren bir mevzu oldu. Malum seviyorum karakteri. Tyler'ın artık melez olmaması ayrı bir terane. Ayrıca Caroline-Stefan aşkına mı yelken açıyoruz ne oluyor abi ya? Böyle alttan alttan imalar hiç hoşlanmadım bu konudan.
Neler olacak neler olmayacak başlamış olan 6. sezondan öğreneceğimiz şeyler. Bende bir koşu izleyip yorumumu yapayım bari.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder