10 Mart 2015 Salı

SOLOMON KANE(2009)

Bir savaşla açıyoruz filmi,az çok merhametsiz olduğunu anladığımız lider Solomon Kane(James Purefoy) karşı tarafın askerlerini katlediyor ve hazinelere ulaşmak için taht odasına geçiyor.


Onu orada kötü bir sürpriz bekliyor ne yazık ki şeytanın ruh toplayıcısı Solomon'un ruhunu almak için gelmiş meğersem. Solomon pes edecek adam değil,hemen ruh toplayıcı ile dövüşüyor ve kaçarak kurtuluyor,şimdilik...
 Cehennemi boylamak istemeyen Solomon bütün kötülüklere tövbe edip kendini bir kiliseye kapatıyor. Ama adam lanetli ya 1 yıl sonra kilise onu şutluyor.
Solomon ise el mahkum düşüyor yollara,yolda bir aile onu da arabasına almak istiyor ama Solomon lanetini kimseye bulaştırmamak adına teklifi geri çeviriyor. Tabi ki bazen her şey kontrolümüzde gelişmez ya Solomon'un başına da gelen bu oluyor ve gelişen bazı olaylar onun aileyle birlikte yolculuk yapmasını sağlıyor.
Aileyi azıcık tanırsak baba William Crowthorn(Pete Postlethwaite),anne Katherine (Alice Krige),çocuklar Meredith(Rachel Hurd-Wood),Samuel (Patrick Hurd-Wood).
 Solomon aileyle mutlu,huzurlu bir şekilde takılırken kendini kaçırılan kızımız Meredith'i bulmak için çok güçlü bir büyücünün peşinden giderken buluyor.

Acaba Solomon'un bu arayışı ruhunu cehenneme daha da mı yakınlaştıracak yoksa huzura mı ermesini sağlayacak?
Gelelim yorumuma böyle eski zamanlara,diyarlara gittiğimiz filmlere karşı hep pozitif bakarım ve genelde de böyle filmler izlediğim zaman beğenirim artık pozitif  bakış açımdan mı yoksa film seçerken ki şanslılığımdan mı bilinmez.Solomon Kane'de severek izlediğim,yüz dakikalığını o döneme gidip geldiğim,James Purefoy'un oyunculuğuna yine bayıldığım güzel bir filmdi. Özetle IMDb tarafından 6.1 puan film kişinin zevkine ve ruh haline göre keyif alacağı ya da orta karar diyeceği bir film olmuş.(Yalnız eklemezsem olmaz cehennemden gelen canavarın filmin kalitesini aşağı çektiği inanıyorum.)

4 yorum: