28 Ocak 2016 Perşembe

THE ORIGINALS 3. SEZON 6. BÖLÜM

Spoiler...
Aurora ile samimiyeti bir hayli ilerleten Klaus aldığı telefonla öfke krizine girmek üzeredir,hatta Aurora'a yanımda olmasan iyi olur diyen Klaus Aurora'dan her şeyi öğreneceği müjdesini alır.
24 saat öncesine döneriz.

Rebekah ile büyü aracılığıyla buluşan Freya,Rebekah cadı buluşmasına gidince evine döner.Ardından Rebekah daha buluşmaya gidemeden Aya Eva bedenini öldürür.
Elijah ve Klaus büyük kavganın ardından ilk dönüştürdüklerini yok etmeye karar vermişler.
Lucien Kinney ve Cami'i ele geçiriyor.
Elijah Freya'a Tristan ve Lucien birlikteliğinin  sebebini açıklar. Meğersem Elijah Tristan'ı kendisi olduğuna,Aurora'ı Rebekah olduğuna,Lucien'i de Klaus olduğuna inanmaları için etki altına alıp kaçmalarını sağlamış ve babalarının onların peşinden gitmesini sağlamış.Yüzyıl sonrasında Elijah hançerlenince etki ortadan kalkmış.
Klaus kaleyi içten fethetmek için Aurora'ı bulur. Onu yemeğe davet eder. 
Lucien'in evinde uyanan Cami evinde karanlık nesneleri orada görür,Lucien nesneleri getirdiği gibi Kinney'i de getirmiş üstelik onu etki altına almış.Lucien Cami'den karanlık nesnelerin için bir madalyon bulmasını ister,Cami'de Kinney'in etki altında olmasından dolayı olabilecekleri önlemek için işe girişir.
Freya Eva bedenine bir şey olduğunu hisseder,aynı zamanda Rebekah kendi bedeniyle uyanır.
Karşısında Aya ve ekibini görünce kavgaya hazır moda geçer.
Lucien Cami'nin performansını arttırmak için Kinney'i ayak atardamarını kesmesi için etki altına alır.
Klaus ile Aurora derin bir sohbete dalar,Aurora Klaus'a bir asır boyunca yaşadıklarını Tristan'ın intikam yeminini anlatıyor.
Shen Min Strix üyesi 800 yaşında ve Cengiz Han'ın işkence danışmanıymış,şimdi bu adam Hayley'i takip edince işler bayağı karışıyor.
Hayley adamı ısırıp Marcel'in salonuna getiriyor.
Freya gittikçe zor durumda kalan Rebekah'a yardım için büyüyle onun yanına gider,onlarca vampirin boynunu kıran Freya Rebekah'a kaçmasını söyler.
Kinney Cami'nin ailesinin üzerindeki uğursuzluğun sebebini anlar.
Marcel,Elijah'a Shen Min olayını haber verir,Elijah onu direkt öldür der.Bu sorunla Aya ve ekibinin olduğu mekandan ayrılmak istemeyen Rebakah sorunu çözmek için detaylıca ilgilenemez ve Freya ile Rebakah'ın yanına gider. Rebekah Kol'u getirmek için son aşamadadır ve bir cadı ile buluşmak için orada kalmakta ısrar eder.Shen Min olayını duyunca Elijah'ı onların yanına gönderir.
Hayley ise Shen Min kendisinden ne istiyor diye merak eder ve onu sorguya çekerler.Tabi Shen Min ikisininden hakkından gelir ve ikiliyi öldürecekken Elijah'ın yetişmesiyle Hayley ve Marcel ölümden kıl payı yırtar.
Freya Rebekah'ı dönmeye ikna edemez ve onunla cadının yanına gider.
Klaus ise Aurora'a şehrin hakimiyken yaptığı tabloyu gösterir,ben seni asırlar önceden beri düşünüyordum havası Aurora'ın yağlarını eritir tabi ki.
Elijah Shen Min'i etki altına alıp ona hesap sorar.Meğersem Davina ile aralarına engel olan Hayley'i öldürmek istemişler çünkü Davina köken ailesine karşı kullanılacak bir silahı aktif etmeliymiş.Daha fazla konuşmadan Shen Min kendini öldürür.
Cami üçkağıt yapıp Lucien'den kurtulmaya çalışsa da al gülüm ver gülüm hesabı olur ve Lucien Kinney'i iyileştirip,madalyonu kapar.
Rebekah cadı ile buluşmasına gider,meğer bu Aya'ın tuzağıymış.Aya önce gerçek olan büyüleri yakar sonrada Rebekah'ı uzun süreli bir uykuya yatıracak hançeri ona saplar. Tabi ki tuzak esnasında Freya'in büyüleri işlemez.
Lucien Kinney'i etki altına alarak yaşananları unutturmaya başlar,lakin Kinney'in durmayan dili yüzünden Lucien onu kendinden nefret etmesi için etki altına alır.
Kara haber tez yayılır derler ya Rebekah'ın Strix'in elinde olduğu haberi herkese ulaşır. Bu da bölüm başındaki öfkeli Klaus'u gördüğümüz sahneye denk gelir. Aurora bildiği her şeyi anlatmaya başlıyor,The Serratura diye bir silah varmış ve bu silah bozulması mümkün olmayan bir sınır oluşturuyormuş.Kökenleri bu sınıra kilitlemenin tek yolu onların aynı yerde olmasıymış.Tabi asıl bomba bunlar değil,Aurora'ın Rebekah'ı Strix'in elinden kaçırması ve Klaus'a bu vasıtasıyla hükmetmeye çalışması.

Normalde kökenleri sevelim,sayalım,kollayalım desem de bu bölümde Elijah'ın üç kişinin yüz yılını böyle şeytani bir şekilde çalması karşısında yok artık dedim,gerçekten üzülerek söylüyorum ki bir intikamı  hak ediyorlar.Tabi bu intikam ölüm ya da sonsuza dek bir yere hapsolmak değil ama. 
Bu bölümde Shen Min gerçekten dikkat çekici bir karakter olarak önümüze sunuldu lakin hemencecik öldürüldü bence biraz daha tanımalıydık Shen Min'i.
Rebekah'ı kısa da olsa arada görüyoruz ya seviniyorum yalan yok ama bu bölümde inadına inadına ölümün ayağına gitti ve beni de sinir etti. Ama bunları Kol için yaptığı düşünülürse gene de kızamıyorum ona. 
Klaus sen nasıl bir insansın ya o tabloyu bir gösterdin bizi bir kez daha kendine hayran bıraktın,şimdi Aurora düşünsün. 
Bakalım ilerleyen bölümler neler gösterecek?

6 yorum:

  1. İzlemek isterim, ama The Vampire Diaries izlemeden olmaz diyorlar *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TVD dizisini 5. sezona kadar izlerseniz daha güzel ama TVD izlemeden de izlenebilir tabi bazı yerler eksik gelir.

      Sil
  2. günde kaç tane filim izliyorsunuz dizi felan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gününe göre değişiyor bazen hiçbir şey seyretmiyorum bazen günde bir film ya da bir kaç bölüm dizi seyrediyorum :)

      Sil
  3. Güzel bir diziye benziyor :)

    YanıtlaSil