18 Nisan 2016 Pazartesi

THE ORIGINALS 3. SEZON 10. BÖLÜM

Spoiler... 
Geçen bölümün sonunda Cami'in öldüğünü görmüştüm bu bölüm açılışında bu gizem hemencecik çözüldü. Meğersem Aurora Cami'i kaçırdığı zaman etki altına almış ve Klaus'un sana aşık olduğunu anladığın an benim kanımı içip kendini öldür demiş. 
Tristan Vincent'i Finn'i ruhu sayesinde avucuna almıştır ve ona Serratura'i aktif ettiriyor. Üstelik Vincent'i kandırıp onu daimi olarak kullanmaya karar veriyor. 

Kökenlerde dünkü çocuk değil tabi ki Elijah geçte olsa Vincent'i kurtarıyor ama silahı aktif olması başka planlar yapmalarına neden oluyor. 
Tristan boş durmuyor ve Hayley ile Jackson'u kaçırtıyor, Jackson'u öldürüp köken ailesine uyarı mesajı gönderiyor. 
Klaus Cami ile beslenme fikrini konuşuyor ama Cami direkt karşı çıkıyor, hatta vampirlik hayatının cehennem olduğunu vurguluyor. Bir de içinde karanlık taraftan korktuğunu ve son saatlerini kavga etmekle geçirmek istediğini ima ediyor. 
Klaus Cami olayının üstüne Hayley'in olayını öğrenince ne hale geliyor siz hayal edin. Çocuğum annesi kurtaracağım, aklım sende kalmasın deyip, Cami'i sınır büyüsüne hapsediyor. Seçme şansının elinden alınmasını hazmedemeyen Cami Klaus'a seni affetmeyeceğim diyor ama Klaus asıl ölümüne neden olursam ben kendimi affetmem deyip konuyu kapatıyor. Cami:0 Klaus:1
Bundan sonra olaylar çok hızlı gelişiyor, 2 köken ve 2 cadı Aurora'ın kaçırılmasını sağlıyor. Elijah Tristan'a haber verip onu depoya çağırıyor. Tristan Strix'i arkasına alıp depoya geliyor. 
Hayley'i onlara veriyor ve sandalyeye bağlanmış Aurora'i çözmek için konteynera giriyor. Aurora'i çözer çözmez Aurora ile sarılıyor bu esnada Aurora onun cebinden Serratura'i alıp konteynerın duvarına yapıştırıyor. Tristan ne olduğunu anlamaya kalmadan Aurora geçilmez sınırı geçip kökenlerin yanına gidiyor.  Meğersem Freya ve Vincent Cami'nin Aurora gibi görünmesini sağlayan bir büyü yapmışlar ve Cami ne ölü ne diri olduğu için Serratura'nın  geçilmez sınırını geçebilmiş. Tristan konteynerda kalınca Strix'e emirler yağdırıyor ama Elijah onlardan sakin kafayla düşünmelerini istiyor zaten Tristan hapsolmuş neden onun için ölsünler ki... Marcel Aya'a akıl veriyor ve Aya ekibi toplayıp dönüyor. Hayley, Klaus, Elijah Tristan'i denizin derinliklerine gömüyorlar.  
Cami her şeyden sonra hala ölmeyi istediğini söylüyor ve mezarlığa gidiyor. Vincent'i de çağırmış ve ona vampir olursa her daim iyilik yapabileceğinden bahsediyor Vincent muhabbetin sonunu anlıyor ve elini kesip ona kanını içiriyor. 
Klaus Freya'den Aurora'ın kaçtığını öğreniyor, bahisler ona yardım eden kişinin Lucien olduğu yönünde. 
Jackson aşina olduğumuz şekilde uğurlanıyor. 
En son sahneyi ise poşet poşet kan için Cami'i gören Klaus ile yapıyoruz.

Bu bölümde 3 sezondur Cami'e hiç sinir olmadığım kadar sinir oldum, ölmek istiyorum dedin Klaus'a çemkirdin, Klaus resmen sana yalvardı gene ölmek istiyorum dedin ve en sonunda gidip Vincent'in kanını içtin ben sana ne diyeyim şimdi garezin Klaus'a mıydı yani?
 Onu da geçelim son sahnedeki kan torbalarını göz önüne alırsak Cami'nin iyilik yapmaya fırsat bulacağına inanmıyorum nedense, aldığım spoiler yüzünden de olabilir tabi. 
Jackson'un ölümünden bahsedersek açıkçası hem TVD hem TO evrenine göre bir hayli uzun yaşadığını söyleyebilirim ama ölümün sebebi oyuncunun hoşa gitmeyen davranışlarıymış diye bir dedikodu duydum onu da belirteyim. Bu ölüm meselesinde Hayley bayağı iyi oynadı es geçmeyelim, Elijah'a gün doğdu sanki...
Cami'nin Tristan'a yaptığı numara Freya'in aklını tebrik etmemi sağladı, bu kıza gün geçtikçe hayran oluyorum. 
Sanıyorum bu saatten sonra bolca Lucien ve Aurora ortaklığı izleyeceğiz.

14 yorum:

  1. The Originals'a 3.sezon ilk bölümden sonra ara vermiştim. Olaylar baya karışmış anlaşılan.. Sezon bitsin de başlayayım tekrar ^^
    Ellerine sağlık heyecanlandırıcı bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. The Vampire Diaries 5. sezonda yarım bırakp, The Originals'a hiç başlamadım ama Zaten diziyi de Klaus ve Katherine için izliyordum. :D Bayağı açıklamalı yazmışsın, diziyi takip edenlerin hoşuna gidecek açıklamalar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler TVD bazen o kadar bayıyor ki benim de bırakasım geliyor :(

      Sil
  3. The orijinals çok merak ediyorum... bakalım ne zaman el atacağım. .. kore dizilerinden fırsat kalmıyor 😂😂😂 kalemine sağlık 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler izlersen yorumlarını bekliyorum :)

      Sil
  4. Etkileyici görünüyor.. Bi baksam iyi olacak sanırım..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. O kadar yarım bıraktığım dizi var ki. The Originals da 1.sezondan sonrası için rafa kaldırılmış durumda. Yaza hunharca izleyeceğim hepsini. :D
    Bu arada seni mimlediim :)
    http://minervadannotlar.blogspot.com/2016/04/mim-yakyeniden-yaztekrar-oku.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler en kısa zamanda cevaplayacağım :)

      Sil
  6. Hmm ilginç bir diziymiş.. Uzun süredir dizilere /kitaplara kısacası hayata ara verdim. Kıskanıyorum böyle güzel paylaşımları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bayağıdır izleyemiyorum, yorumları önceden yazmıştım :)

      Sil
  7. Sezonu bitirmiş biri olarak efsane bir sezon finali olduğunu söylemeliyim.

    YanıtlaSil