25 Temmuz 2016 Pazartesi

PAZAR 6'LISI (ALIŞVERİŞ SEPETİMDEKİ 6 KİTAP)

Merhabalar, Pazar 6'lısına araya girmede önce katılmak istemiştim lakin kısmet olmadı. Yeniden başlayınca bende fırsat bu fırsat deyip etkinliğe katıldım. 
Bu haftanın teması alışveriş sepetimde bekleyen 6 kitap. Biz kitapseverlerin bolca kitap yazabilecekleri bir kategori malum alınacaklar hiç bitmez. 
Yakın zamanda kendime 50 kitap okumadan kitap alınmayacak diye söz verdiğim için alışveriş sepeti yapmamaya çalışıyorum ama geçen dayanamayıp 3 kitaplık bir sepet hazırlamıştım diğer 3 kitapta en çok istediklerimden yazılacak. 
Etkinliğe katılmak için buraya. 


1. Hollow Malikanesi Cinayeti - Agatha Christie 
Agatha en sevdiği yazar olduğu için okumadığım eserlerini yavaş yavaş bitirmek istiyorum. Hollow Malikanesi Cinayeti hem bu sebepten hem de 9.90 indiriminde olmasından ilgimi çekti.
2. Senden Sonra Ben - Jojo Moyes
Sendcn Önce Beni okuyalı çok olmadı kitabı unutmaya başlamadan devamını okumak istiyorum. 
3. Avokado Bahçesi - Robert Hellenga 
Avokado Bahçesi facebook üzerinden her ay bir kitap okuyup bir film izlediğimiz Kitap & Film Kulübü'nün Temmuz ayı kitabı hem de kitabını bir türlü okuyamadığım yazar Melda Uytun'un çevirdiği ilk eser.
4. Lontano - Jean Christophe Grange 
Grange'in bazı kitaplarını hiç sevmem bazılarına ise bayılır en sevdiğim kitaplar listesinin tepesine yazarım hal böyle olunca yazarın yeni kitabını almak kaçınılmaz olur. Gerçi kitap seri olduğu için hemen okuyup meraktan çatlama riskini göze alabileceğimi sanmıyorum. Bu arada yazarın ilk serisi olur belirteyim. 
5. Taştan Kalp - Jill Marie Landis 
Kitabın kapağını o kadar sevdim ki bu listeye eklemezsem ayıp olur dedim. 
6. Hayalet Süvari - Washington Irwing
Bu kitabın filmini izlemek istiyorum ama önce kitabını okumak daha çok içime siniyor o yüzden ilk alışverişimde alacaklarım arasında. 

12 yorum:

  1. Diğer kitapları okumadım ve isimlere de pek aşina değilim açıkçası ama Agatha Christie'nin ismi yeter benim için de. :) O kitabını da okumamıştım, ilk okuduğum kitabı ve hala enlerim arasında olan "On Küçük Zenci" geldi aklıma. :)
    O alışveriş isteği bende de oluyor da okunacak kitaplar var diye durduruyorum kendimi, yoksa halim duman. Keyifli okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taştan Kalp ve Avokado Bahçesi yeni çıkan eserler o yüzden tanıdık gelmemiştir :) Agatha şahanedir, On Küçük Zenci'de en sevilen eserlerinden :)

      Sil
  2. agatha christie'nin bütün kitapları tavsiye edilir.. :-)) JC Grange'ın bütün kitaplarını severim bunu da alacağım kesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grange'in kitabı hakkındaki yorumunuzu bekliyorum :)

      Sil
  3. Seni de bu etkinlikte görmek ne güzel. Katılmana çok sevindim :-)

    Ben de ocak ayına kadar kitap almayacağım dedim. Ocakta kitap fuarı var, o zamana kadar tutacağım kendimi ama dediğin gibi almak istediğimiz kitaplar hiç bitmiyor.

    Senden Önce Ben'i okumadım ve okumayı çok istiyorum. Serinin diğer kitabı çok beğenilmemiş ama insan okuduğu bir kitabın devamı çıkınca merak etmeden duramıyor.

    Ben hiç Agatha Christie ve Jean Christophe Grange okumadım. İkisini de sürekli duyuyorum. Genellikle beğenilen yazarlar. Grange'nin iki kitabı var elimde. Bu yıl bitmeden kendisiyle tanışacağız sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de etkinliği çok sevdim her temaya katılamasam da elimden geldiğince katılacağım umarım :) Senden Sonra Ben hakkında ben de iyi yorumlar okumadım ama dediğin gibi merak söz konusu :( Christie ve Grange ile en kısa zamanda kavuşursun umarım ikisi de en sevdiğim yazarlardan :)

      Sil
  4. ben anca alıyorum okumuyorum :D emekli olunca ölmezsem okurum heralde ilk 30 sayfadan sonra rafa gidiyor çünkü okumak için istek olması lazım o da ben de mevcut değil :D ühüüüü :(

    YanıtlaSil
  5. Agatha Christie hiç okumadım ve gerçekten merak ediyorum. Hangi kitabından başlanmalı sence? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel olarak şununla başla diyemem karakterlerin ortak olduğu kitaplarda konular bağlantısız olduğu için sıkıntın olmaz. Eğer seri sıralamasına uymak istersen Goodreads üzerinden Marple ve Poirot'un sıralamalarına bakabilirsin. Yalnız not düşeyim Altın Kitaplar önceden çeviriden 80-100 sayfa arası kısaltma yapmış şimdi baskısı tükenenleri tam metin basıyorlar o yüzden Gönül Suveren çevirilerini değil Çiğdem Öztekin çevirilerini tercih etmeni öneririm. Son olarak yazarı tanımadan öykü kitaplarını okumanı önermem :)

      Sil
  6. Nedendir bilmem Jean Christophe Grange'in kitaplarının boyutu beni korkutuyor. Keşke boyları kısa enleri uzun olsaydı. Saçma ama böyle hissediyorum :)))
    Hoşgeldin Pazar 6'lısına bu arada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmana gerek yok su gibi akıyor :) Hoş bulduk :)

      Sil