15 Mart 2018 Perşembe

PERCEPTION 3. SEZON 11.BÖLÜM

10. bölümde Daniel ve Kate Daniel'in babasının kız arkadaşının verdiği ipucunun peşine düşmüşlerdi. Gerçek çıkmayacaklarını düşündükleri bu ipucunun peşinden gittikleri evde büyük bir patlama olmasıyla bölüm son bulmuştu. Bu bölümde Daniel gözlerini hastanede açıyor ve hemen normal yaşamına dönüyor.


Tek derdi FBI'nın yıllarca aradığı adamı ellerinde kaçırmış olmaları üstelik Daniel yaralanmadan önce evde bir pasaport gördüğüne emin lakin pasaporttaki ismi hatırlayamıyor.

Daniel ve Kate bu işe odaklanırken Daniel'in babasından bir telefon geliyor. Daniel numaranın göl evlerine ait olduğunu hatırlayıp Kate ile oraya gidiyor. Oraya varınca babası Daniel'in kuzeni Roger'in öldürüldüğünü söylüyor ve Daniel annesini görüyor.
Kate'nin de annesini gördüğünü fark edince işin ardında bambaşka bir şeyler yattığını anlıyor.
 Buna rağmen çocukluğuna döndüğü bu evdeki gizemli cinayeti çözmek için uğraşıyor. 
Diğer yanda ise Pierce'in patlama sonrası uyutulduğunu ve sağlığı hakkında çok önemli kararlar verileceğini öğreniyoruz.
Bakalım Pierce iyileşebilecek mi, hem koma hayatındaki hem de gerçek yaşamındaki davaları çözebilecek mi?

Agatha Christie okur musunuz? Eğer cevabınız evetse bu bölümü büyük ihtimal seveceksiniz. Bölümün başlarında Pierce çocukluğunun geçtiği evde defalarca kez okuduğu Roger Ackroyd Cinayeti kitabını görüp kendisini tıpkı Christie romanlarındaki gibi bir gizemle baş başa bulması, olayın çözümünün dahi Christie kitaplarına gönderme yapması gerçekten süperdi.
Uzun süredir Christie okumak isteyen bünyeme resmen ilaç gibi geldi.
Bu kısımının tek eksisi olayın koma halinde görülen rüya olmasıydı. Ayrıca Pierce'nin koma hali ve verilecek önemli karar kısımı biraz kısı kesilmesine rağmen sonrasındaki Pierce'i destekleme sahneleri gerçekten yüreklere dokunacak cinstendi. 
Son söz bence biraz kısa ama gene de güzel bir Christie macerasına atılmak istiyorsanız dizinin 10. ve 11. bölümünü diziden bağımsız olarak izleyip keyif alabilirsiniz :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder