24 Haziran 2019 Pazartesi

REEF BREAK 1. SEZON 1. BÖLÜM

Herkese merhaba, bugün yepyeni bir dizini ilk bölümünü kısaca inceleyeceğim. Bir kere tanıtımına denk geldiğim dizinin popüler dizi sitelerinde görünmediği dikkatimi çekti, bu yüzden Reef Break'ın kolay kolay ülkemizde popüler olacağını düşünmüyorum şimdiden belirteyim.
Reef Break (2019)

Cat Chambers (Poppy Montgomery) uzun bir aradan sonra eski bir hesaplaşma için Reef Adası'na döner. Dönüşü uçak yolculuğu da dahil olmak üzere oldukça maceralı olaylara gebedir. Önce uçaktaki bir suçluyu hava polisinden önce tespit eder, sonra Sherlock Holmes edasıyla çıkarımlarını polise bildirir, en sonunda da polisin suçluyu yakalamasını sağlar.
Ardından otele giriş yapar. Yerel bir dedektif olan ama her ne hikmetse olaylı olduğunu anladığımız geçmişine rağmen onu tanımayan Wyatt Cole (Desmond Chiam) ile tanışır.
Ertesi gün Cat eski hesaplaşması ile cebelleşirken kendini bir anda (daha doğru çenesi yüzünden) adanın en zengin adamı olan Carter Eastland'ın kızı Nina'nın kaçırılma davasında fidyeyi götürmek için seçilen kişi olarak bulur.
Cat fidyeyi suçluya teslim etmek yerine suçluyu bulmaya karar verir ve FBI ajanı olan kocası Jake (Ray Stevenson) ile iletişime geçer.
Fazla uzatmadan Cat olayın çözülmesine astronomik bir katkı sağlar ve Valilik ona iş teklif eder. Bizlere de gelecek bölümleri izlemek kalır. 

Deniz var, ada var, sörf var, düşüş gösteren IMDb puanı var karşınızda tam bir yaz dizisi var. Reef Break çerezlik bir yaz dizisi, ömrünün uzun olacağını ve yukarıda yazdığımı gibi ülkemizde popüler olacağını sanmıyorum ama ben 13 bölüm planlanan ilk sezona eşlik etmeyi düşünüyorum.
Gelelim eksisine ve artısına ilk olarak senaristler çıkarım sanatını her dedektif dizisine yerleştirmeye bir son verin, her ana karakteri ekstra zeki gösterme çabanız nafile zira bazı ana karakterlerde bu Holmes halleri bayağı yapmacık duruyor. Cat karakteri de girişteki çıkarım dehasını gösterirken fazlasıyla yapaydı, replikleri sırf söylemiş olmak için söylemiş edası vardı kısacası olmamıştı. Tamam sörf tahtasından aradığı kişiyi bulsun çünkü bu onun alanı ama diğer alanlarda benim ana karakterim dahi hevesinden vazgeçin.
İkincisi şu polise yardım eden sivil olayı var, gerçekçi olayım bu gözler FBI'a yardım eden siviller gördüğünden adadaki yerel polise yardım eden Cat pek sırıtmamıştı zaten para karşılığı susan bir iş bitirici olduğu için de seçildi Valilik tarafından o yüzden bu durum gözüme batmadı ama özgünlük adına lütfen daha fazla yapmayın böyle diziler. 
Üçüncüsü kurgu ilk bölüm için çok sıradandı biraz daha iddialı bir giriş yapılmalıydı. Bölümün çözümünü yıllar önce Bay Kamber'de izlemiştik. Zaten ortalama bir dizi izleyicisi az çok olayı çakardı. Sadece şu noktada sevdim, olayın amacı sağlam bir mesaj veriyordu bence. Dördüncüsü oyuncular Cat'ın Holmes halleri hariç oyuncuları sevdim, dizi ilerledikçe pürüzler gidecek diye tahmin ediyorum. 
Diziden Jake ve Cat flashback sahneleri olursa ve Cat ile Petra ilişkisinin evrimi güzel işlenirse daha tat alacağımıza inanıyorum. Bölümlük işlenen gizemlere de kalite katmaları lazım tabi. Alacakları yol uzun ve diziden mekan dışında kalite akan bir şey yok ne yazık ki. Yalnız Reef Adası gerçekten muazzam  sırf ada için bile diziyi izleyebilirim siz de yazın sıcakta bunalırsanız açıp bir bölüm izleyip "Ne güzel yerler varmış." dersiniz. 
Son söz kurgusal açıdan zayıf, açıkçası ilk bölümle gelecek vaat etmeyen ama buram buram yaz kokan, oldukça güzel bir adada çekilen Reef Break mekanıyla kalbinizi çalabilir.

14 yorum:

  1. hımmm saol duymadım. bakarım. hiçbir diziyi kaçırmamaya çalışıyom. şimdilerde iki iyi dizi izliyoms. designated survivor ve heartland :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başıma Deep ama zor dizilere yetişmek :)

      Sil
  2. Çok dizi ve film insanı değilim ancak anlatımınız; eksilerini artılarını belirtmeniz hoşuma gitti. Reef Break izlemek isteyenlere iyi bir bilgilendirme yazısı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler artı ve eksi belirtmek diziler için iyi oluyor :)

      Sil
  3. Fena değil gibi duruyor.Vakit bulursam bakmaya çalışıcam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol boş vaktin varsa bakabilirsin ya da dediğim gibi yaz manzarası için :)

      Sil
  4. Beklentisiz izlenmesi gereken dizilerden sanırım, vakit bulursam bakayım ben de :)
    Deep'in son yazısından geldim, benim bloğuma da beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Esrarengiz ve gerilim dolu bir diziye benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özellikler biraz hafif oranda, dizi hafif bir yaz dizisi bence :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Merhaba, dizi tahmin ettiğim gibi iptal edilmiş bence vaktiniz bol değilse hiç bulaşmayın :)

      Sil