15 Kasım 2021 Pazartesi

NETFLIX FİLM ÖNERİLERİ

Herkese merhaba, bugün Netflix üzerinden izleyebileceğiniz güzel filmleri listeleyeceğim. Şimdiden belirteyim bu filmler dört dörtlük diyebileceğim filmler değil (belki bir kaç tanesi hariç), listem birbirine çok benzeyen filmler sunan Netflix'in içeriğindeki diğer filmlerden bir kaç tık daha iyi olan filmlerden oluşuyor. Bu listede hepimizin kolaylıkla ulaşabileceği (yönetmen ya da oyuncu araması yaparak) aşırı popüler ya da kaliteli filmler yok. Daha çok kaliteli ve popüler olduğu aşikar olan eserleri izleyenler için Netflix platformunda kıyıda köşede kalan, buram buram kalite kokan filmlerden olmasa da onların bir tık altında kalan filmlerden ibaret. Özetle bir şekilde nazarımda çok şahane filmler arasına giremese de gönlüm onları ortalama olarak nitelendirmeye razı olmadı, filmleri. 



Sizlerin de Netflix üzerinde izleyip bu kriterleri sağlayan film önerileriniz varsa muhakkak yazın. Beğenerek izlemeyi umuyorum. 
Not: Liste kendini ara ara güncelleyebilir ama bazı filmler Netflix üzerinden bazen kaldırıldığı için ilerleyen zamanda listedeki filmlerden bazılarını Netflix'te bulamayabilirsiniz, bilginize. Ayrıca bazı filmler Netflix'ten kaldırılsa bile sonra tekrar yüklenebiliyor, gözünüze kestirdiğiniz ama kaldırılan filmleri ara ara kontrol etmekte fayda var. 
Evet sıralama yapmıyorum ama diğer filmlere göre daha bilindik ya da kaliteli olduklarını düşündüklerimle başlayacağım. 

Edebiyat ve Patates Turtası Derneği-The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018-7.4)
Çok sevdiğim ayılıp, bayıldığım filmlerden biri. İçinizi ısıtacak filmlerden biri Hem dönem filmi hem edebiyat kokulu. 2. Dünya Savaşı askerlerden korunmak için kurulan bir kitap kulübünü ve savaş sonrası başarılı bir yazarın bu güzeller güzeli kasabaya gelip, kitap kulübünün sırlarının üzerindeki perdeyi kaldırmaya çalışmasını anlatıyor. 

Forgotten (2017-7.4)
Bilenler bilir Kore filmlerini çok severim lakin Netflix Kore dizileri konusunda geniş bir yelpazeye sahip olsa da filmler konusunda ne yazık ki hem sayı hem de kalite bakımından yetersiz. Forgotten platform üzerinden izlediğim en iyi Kore filmi. Gizemli bir başlangıca ara sıra yaşayacağımız gerilimler ve şaşırtmalı kısımlar eşlik ediyor. Gizem sevenler bir kaç pürüzüne aldırmazsa severek izleyebilir özellikle ilk yarı...

I Don’t Feel at Home in This World Anymore-Bu Benim Dünyam Değil (2017-6.9)
Soygun kurbanı depresif bir kadın işleri tekeline almaya karar veriyor ve soyguncuların peşine yardımsever komşusu ile düşüyor. Yaşanan olaylar silsilesinden çok ana karakterin depresif hallerini çok başarılı yansıtan bir film olduğu için listemde, nispeten daha tanıdık olan bu filme başka listelerde rastlamış olmanız muhtemelen. Ayrıca ekleyeyim ana karakter sağlam bir kitap kurdu. 

The Fundamentals of Caring-Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu (2016-7.3)
Gene tanıdık bir film, tedavisi olmayan bir hastalık yüzünden tekerlekli sandalye kullanan bir gencin bakıcıyla çıktığı yolculuğunu anlatıyor. Yol arkadaşları ile birlikte yapacakları bu yolculuk klişe olmasına rağmen umut aşıladığı için severek izlediğim filmler arasına girdi. 


Bad Seeds-Mauvaises Herbes (2018-7.3)
Hırsızlık yaparken yakalan ve okuldan atılan bir grup gencin başında bir gün beklemesi koşuluyla affedilen bir adamın hikayesi. Özellikle ana karakterin çocukluğuna dair kesitler gösterirken yüreğimize dokunan bu film birazcık klişe olmasına rağmen önerebileceklerim arasında yerini aldı. Zira çocukları kazanmaya çalışan bu adamın hikayesi hem içten hem renkli hem de sevilesi. 


Pink (2016-8.1) ve Guilty (2020-5.5)
Kadın istismarına sessiz kalmayan iki Hint filmi ile devam ediyoruz. Pink kendisine tecavüz etmeye kalkışan bir adamı yaralayan kadının mahkeme sürecini anlatıyor zira tahmin ettiğiniz gibi adam çok zengin. Guilty ise erkek arkadaşı tecavüzle suçlanan bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. İkisi de konuyu farklı açılardan ele alsa da günümüzdeki olaylara bir ön bakış niteliğinde olduğu için öneri listemde. Pink filminde kadro daha sağlam ve mahkeme sahneleri mevcut sadece birini izleyecek olarak bunu tercih edebilir. 


7 Anos ( 2016-6.8) ve El Bar (2017-6.3)
Tek mekanda geçen iki İspanyol filmiyle devam ediyoruz. Bu filmler ne yazık ki çok iyi değil aslında potansiyelleri var ama sağlam ters köşeler yapamadıkları için hevesleri kursaklarda bırakıyorlar. İki filmde sonunda beni az buçuk şaşırtsaydı izlediğim en iyi filmler içerisine sondan da olsa girerdi. 
7 Anos 4 kişilik bir grup içinde suç üstlenecek kurbanın arabulucu aracılığıyla seçilmeye çalışıldığı bir film. El Bar ise bir kafede tıkılıp kalan bir grup insanın olayı çözmek ve mekandan çıkabilmek için yaptıklarını izlediğimiz bir film. El Bar fikir olarak daha orijinal belirteyim. 

Us and Them-Hou lai de wo men (2018-7.3)
Film bir dargın bir barışık iki aşığın hikayesini ele alıyor. Çok tanıdık bir konu ve fazlasıyla sıkıcı kısır döngüleri var. Niye listende derseniz? Finali çok hüzünlü ama aşırı hoş. Romantik bir Çin filmi arayanlar, hüzünlenmek isteyenler şans verebilir. 


House Arrest (2019-5.5)
Evde kalmamız gereken şu günlerde evden çıkamayan bir karakteri izlemek biraz ironik olacak ama şans verebileceğiniz bir film. Tek mekanda geçiyor, akıcı bir film bir çok zekice düşünülmüş telefon konuşma sahneleri var lakin biraz ütopik ve fazla iyimser yerleri de var. Bu kısımlar biraz törpülense aşırı sevdiğim bir film olabilirdi. 


Shimmer Lake- Berrak Göl (2017-6.2)
Küçük bir kasaba, bir banka soygunu, bir kaçak ve geriye akan bir hikaye. Berrak Göl önemli bir yeri tahmin etmeme rağmen merakla izlediğim, hikayenin geriye akışını beğendiğim filmlerden biri oldu ama belirteyim benzerlerine göre bir tık basit. Özellikle gizem türüne yeni başlayanlar için ideal bir film eğer bu türe aşırı aşinaysanız anlayacağınız bazı şeylere rağmen akan hikayesi için izleyebileceğiniz bir film. 


Seventeen-Diecisiete (2019-7.2)

İyi hissettiren bir İspanyol filmi Seventeen. 17 yaşındaki bir gencin köpeğini bulmak için ıslahevinden kaçmasını peşinden abisi ve hasta büyükannesini sürüklediği bir yolculuğa çıkmasını anlatıyor. Sıcacık bir film, anlamlı bir yol hikayesi. İzlerken hem mutlu olup, hem yolculuk yapıp hem de filmin mesajlarını sindirebilirsiniz. 

Isı and Ossi (2020-6.4)
Tipik bir zengin kız fakir oğlan aşkını anlatan Alman filmi. O kadar klişe ki her şey ailesine dediğini yaptırmak için fakir bir sevgili bulan kızın, sahte sevgilisine aşık olmasını anlatıyor. Biliyorum bu liste için seçilecek en iyi film değil hatta listedeki en zayıf filmlerden biri ama biraz oyuncuların aurası biraz da filmin akıcılığı, en önemlisi de seveninin bir hayli fazla olması Isi and Ossi'nin bu listeye girmesini sağladı. Gene de hem klişe hem romantik olduğunu belirtir, kolay kolay herkesin beğenmeyeceğini not düşerim. 

Time Trap-Zaman Kapanı (2017-6.3)
Listedeki filmler içerisinde kurgusu en ilginç olanı Time Trap. Zamanın farklı aktığı bir mağara mahsur kalan bir grup gencin, mağaranın sırrını keşfedişlerini anlatıyor. Aslında kurgusu biraz toparlansa, üzerine biraz emek harcansa ve bazı pürüzler giderilse eminim şahane bir film olacaktı şimdi ise fikri ile sizi etkileyen ortalamanın belki bir tık üstü bir film olmuş. Tek mekanda geçen, farklı bir film arayanlara önerilir. 


Publieke Werken- Şerefli Bir Niyet (2015-6.7)

Gerçek hayattan uyarlanan Hollanda filmi. Amsterdam Garı'nın çok yakındaki Victoria Hoteli'nin inşa ediliş sürecini izliyoruz. Otel inşa edilirken  kemancı  ustası Walter Vedder dükkanını daha pahalıya satmak için satışa başlangıçta yanaşmaz  ve yan komşusunu da dükkanını satmamaya ikna eder. Tabi hiçbir şey Walter'ın planladığı gibi gitmez biz de bu buruk hikayeyi -hele de Walter'ın sonunu biliyorsak- hüzünle izleriz. Eğer dönem filmlerini ve gerçek yaşamdan uyarlanan kurguları seviyorsanız bazen sıkılma riskini göze alarak bu filmi izleyebilirsiniz. 

Drishyam (2015-8.2)
Fazlasıyla uzun ve bir o kadar da akıcı, heyecanlı bir Hint filmiyle devam ediyoruz. IMDb puanı oldukça yüksek olan bu film Hint filmi sevenler tarafından muhakkak tanınıyordur. Sıradan bir cinayetin sıradan olmayan bir şekilde örtbasını konu alan bu film; 
bence yer yer ütopik sahnelere imza atmış olsa bile, ana karakterin eğitim durumunu zırt pırt hatırlatması yüzünden içimizi baysa da gerçekten başarılı bir film. 

A Fortunate Man-Şanslı Per (2018-7.2)
Yine uzun bir filmle devam ediyoruz, bu seferki filmimiz bizi 19 yüzyıl Danimarka'sına götürüyor. Yetenekli ve ileri görüşlü başarılı bir mühendis öğrencinin hırsı sayesinde yükselişini kibri yüzündense düşüşünü izlediğimiz ve bu gencin hayatının nasıl sonlanacağını merak ettiğimiz başarılı bir film Şanslı Per. Çok uzun olduğundan dolayı biraz sıkıldığım için en sevdiğim filmler listesinde olmasa da dönem filmi sevenlere gönül rahatlığı ile önerebilirim. 

Öneri listemiz şimdilik bu kadar. Umarım izlemeye karar verdikleriniz vaktinizi harcadığınıza değer. 

8 yorum:

  1. Mükemmelsin ya. Tam takipçilerimden Netflix önerisi istemeyi düşünüyordum bu yazı çıktı karşıma. O kadar seçenek var ama bazen izleyecek bir şey bulamıyorum sanki. Bu listedekilere bir şans vereceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix platformunda izleyecek farklı bir şey bulmak zor, umarım beğeneceğin yapımlar çıkar.

      Sil
  2. us and them e bakayım, midnight (kore), kaçırmaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midnight tam benlik film, öneri için teşekkürler :)

      Sil
  3. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği, bu listede izlemeye en heyecanlandığım film olsa da diğer önerileri de keyifle değerlendireceğim gibi duruyor, çokça teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği, kitapseverleri aşırı heyecanlandıracak bir film :)

      Sil
  4. Hepsi de çok güzelmiş kalemine sağlık harika anlatmışsın😍

    YanıtlaSil