28 Ağustos 2019 Çarşamba

MURDER MYSTERY (2019)

Dedektiflik sınavını bir türlü geçemeyip eşine bu konuda yalan söyleyen Nick Spitz (Adam Sandler) 15. yıllarını kutlamak için karısına 50 dolarlık bir hediye kartı alır.
 Kuaför olan karısı Audrey (Jennifer Aniston) arkadaşlarının gazıyla eşini yıllar önce çıkmaları gereken balayı hakkında sıkıştırırken Nick anlık bir kararla karısına Avrupa turuna çıkacaklarını söyler.

Cinayet kitapları meraklısı Audrey ile bir türlü dedektif olamayan Nick uçakta Charles Cavendish (Luke Evans)  adında zengin mi zengin bir İngiliz ile karşılaşırlar.
 Adam bir anda samimiyetini ilerlettiği bu çifti über zengin amcası Malcolm Quince'in yatına çağırır.
Nick bu teklife başta razı olmasa da tur otobüsünü görünce soluğu adamın arabasında alırlar.

 Yatta zengin amcanın yakın dostları, oğlu, yeğeni bulunmaktadır.
 
Ve tam da Malcolm vasiyetini değiştirip yeni karısını tek varis ilan edecekken öldürülür. Bu da yetmezmiş gibi yatta bir de intihar gerçekleşir. Yat karaya yanaşınca Interpol olayı devralır ve yattaki Amerikalı çift bir anda suçlu konumuna düşer.
Bakalım bilmedikleri bir ülkede katil damgası yemek üzere olan çift el ele verip katili bulabilecek mi?
Netflix tarafından yayınlanan ve Haziran ayında rekor kıran Murder Mystery fragmanıyla ilgimi fazlasıyla çekince izlemek farz oldu. Zira fragman buram buram favori yazarım Agatha Christie'nin eserleri gibi kokuyordu ve filmdeki yaz esintisi de kendisini hissettirebiliyordu. Oyunculara da laf yok zaten. 
Özetle beklentiyi yükselten bir film ki bu yüzden hakkında bolca olumsuz eleştiri var. İnsanların tavan yapan beklentilerini karşılayan bir film değil ne yazık ki. Tabi bu demek izlenmeyecek kadar kötü anlamına gelmesin. Katil kim temalı filmler arayanlar, Agatha Christie sevenler beklentilerini abartmadan severek izleyebilirler. 
Şöyle bir toparlayayım kurgu biraz klişe ama genel olarak ortalama. Geçinemeyen çiftin bu macerayla sorunlarını aşması, polis olmayan karakterin cinayet romanlarına meraklı olması klişe de olsa sevdiğim detaylardandı. Cinayet kurgusu daha iyi olabilirdi biraz eksiklik olduğu bariz, polislerin aşırı taraflı olması, en önemli ipucunu finalde öğrenmemiz tat kaçıran kısımlardandı. Son kovalamaca kısmı, tur otobüsünün olaya dahil oluşu ve Doğu Ekspresi göndermesi favori 
sahnelerimdendi. 
Son  söz Murder Mystery vadettiğini veremeyen ama aşırı gömülmesinin de yersiz olduğu orta karar, biraz eğlenceli katil kim temalı bir film.  

18 yorum:

  1. Mimlendin (: Film ilgimi çekti, bakabilirim (:

    YanıtlaSil
  2. Tam ütü filmine benziyor :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel filme benziyor. Not aldım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi izlemiştim. Ziyaretime gelmişsiniz. Çokkkkk teşekkür ederim. Ben de takipteyim. Selamlar 😊🤚

    YanıtlaSil
  5. Bu film hakkında herkes böyle söylüyor maalesef ikiliden daha iyi şeyler bekliyorsun ama beklentiyi karşılayamıyor maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti tavan ise karşılaması zor ne yazık ki :(

      Sil
  6. Çok fazla görüp merak ettiğim bir filmdi.Beklentiyi yüksek tutmamak lazım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok popüler oldu bir anda, yayınlandığı platformda rekor falan kırmış :)

      Sil
  7. Umarım seversiniz, izlerseniz yorumunuzu duymak isterim :)

    YanıtlaSil
  8. Tavsiyelerimi seversiniz umarım :)

    YanıtlaSil
  9. İzleyeceğim mutlaka ama yüksek bir beklenti ile değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğinizi umuyorum, yorumunuzu bekliyorum :)

      Sil