6 Mart 2016 Pazar

TEEN WOLF 5. SEZON 16. BÖLÜM

Spoiler...
Parrish'in Lydia'i kurtarmaya geldiği andan başlarız.
 Theo'un ekibi Parrish'e karşı yararsız bir mücadele verir,Parrish'in tenine ne kanima zehri ne elektrik işler. Üstelik Parrish tırsak Corey'i resmen cayır cayır yakar. (Corey'in tırsak hallerine bayılıyorum,her insanın illa cesur olup her şeyin önüne atlamayacağını gösteriyor.)
 O bu değil de Tracy'in Theo'a olan sadakati kafa karıştıracak kadar abartılı bakalım altından bir şeyler çıkacak mı?

Parrish'i durduran şey ise Theo'un ona sapladığı çubuk oldu. Ama bu hengamede Valack Lydia'i kaçırıyor. 
Bu noktadan itibaren cephe cephe bakalım neler olmuş. 
İlk olarak zoraki müttefik olan Theo ve Stiles ikilisindeyiz.
Stiles sürekli Theo'a laf soksa da ona muhtaç olduğun farkında çünkü Lydia'i sesinden ve kokusundan takip edebilecek tek kişi o. Sık sık atışma yaşayan ikili en sonunda Lydia'i bulur.
Lydia ise Valack'ın maskeyi takmak üzere olduğunu anlayıp çığlığı basarak Valack'ın ölmesini sağlar. Stiles onu bulduğu ise bakışlarıyla çok şey anlatır adım  adım Stiles-Lydia ilişkisine gidiyoruz haberimiz olsun.
Theo ise kısa günün karı deyip maskeyi araklar anlaşılan o da maskeyi kullanıp malum soruya cevap bulacağına inanıyor.

Scott ve Liam ise yardım aramak için önce Meredith'i bulur. Ne yazık ki konuşmayan Meredith Scott'tan anılarına bakmasını ister.
Bu işlemle Meredith ve Scott konuşabilme imkanı yakalar ve Meredith Valack'ın canavarın kim olduğunu öğrenmek için bu kadar çabaladığını ve bunu öğrenmenin karşılığında ise Lydia'in öleceğini söyler. Onu bulmanın tek yolu ise Cehennem Köpeği diye eklemeyi de unutmaz.
Scott ve Liam Parrish'i bulur ve ateşi kullanarak onun Cehennem Köpeği moduna geçmesini sağlar. Cehennem köpeği üvez külü falan dinlemeden Lydia'i aramaya geçer.
Cehennem Köpeği çığlık atmamak için kendini tutan ama son sınıra gelmiş Lydia'i bulur ve onun sakinleşmesini sağlar.
Kira ve Malia cephesinde Kira'in elektriğini kontrol edememesi bayılmasına neden olur.
Tam da bu sırada Josh olaya dahil olur ve Kira'ın elektriğini nötrleyebileceğini söyler. Tabi o da karşılığında yandığı için bir türlü iyileşemeyen Corey için yardım ister. Malia Corey'in aşırı acı çektiği için iyileşemediğini düşünür ve acısını alır,Josh ise Kira'nın sorunu çözer.
En önemli cephe ise Eichen Evi'ndeki tecriti kaldıracak olan Mason cephesi. Aslında her şey gayet düzgünken trafo kulübesinin duvarların arasında hapsolmasıyla Mason yararsız kalır ama en sonunda Hayden'in yardımıyla tecriti kaldırmayı başarırlar.
Tecrit kalkınca herkes dışarı çıkar ama bu seferde Tracy'i Parrish'i etkisiz hale getirip,Lydia'i kaçırmaya çalışır ama Natalie Martin bu sefer boş durmaz ve kızını kurtarır.
Deaton'un yanına götürülen Lydia ölümün kıyısından geçer ama Stiles onun hayata dönmesine yardımcı olur.
Bu bölümden şunu çıkardım Cehennem Köpeği ve Ölüm Perisi arasında bir bağ var tamam ama Stiles ile Lydia arasındaki bağ daha derin,daha sağlam,daha samimi...
Bu bölüm bence sezon finaline hatta gelecek sezona bir ipucu gönderdi muhtemelen sezon finalinde Theo'un sürüsünde ölenler olacak ve sürü dağılacak ama sağ kalan üyeler Scott'un sürüsüne katılacak. Çünkü Tracy hariç herkes uzlaşmacı bir yolda ilerliyor hatta Theo bile. 
Hayden ve Liam ilişkisinde sezon finalinde bir şeyler olacak ve sanki arada soğuk rüzgarlar esecek gibi geliyor. 
Ve en önemli nokta canavar kim?

2 yorum:

  1. ay yaa senin blog iyi bi başvuru kaynağı oldu yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, umarım önerilerimi seversin :)

      Sil