1 Ağustos 2013 Perşembe

MIRRORS 2-AYNALAR 2 (2010)

Uzun zamandır bir türlü izleyemediğim korku filmlerine dönüş yapmış bulunmaktayım.Umarım devamı gelir. 
Mirrors 1 Keifer Sutherland'ın başrol oynadığı güzel bir filmdi. Bundan yanlış hatırlamıyorsam 1 yılı biraz aşkın bir süre önce izlemiştim.Ne yazık ki blogumda yok.

Bu film karakter bazında devamı olmasa da konu aynlaar olduğu için bir nevi devamlılık var. Ama 1. izlemeniz bunu izlemeniz için bir ön koşul gerektirmez.
Max Matheson(Nick Stahl) nişanlısını bir trafik kazasında kaybettiği için psikolojik rahatsızlık yaşamakta ve ilaç kullanmaktadır.


Babasının mağazasında gece bekçisi kendini kesip kafayı sıyırdığı iddia edilince aniden mağaza gece bekçisiz 
kalmış. Baba Jack Matheson (William Katt ) oğluna gece bekçiliği teklif eder
. Uzun süreli bir depresyonun ardından yeni işinde aynalarda ölü insanlar görmeye başlayan Max ilk önce bunu trafik kazasına bağlasa da mağazada çalışanlardan birinin ölümü önceden aynada görünce ortada farklı bir iş olduğunu anlıyor.

Üstelik mağazada çalışan ve 2 ay önce kaybolan Eleanor Reigns(Stephanie Honore) ve onu arayan kardeşi Elizabeth Reigns (Emmanuelle Vaugier) bir anda bu olaya dahil olurlar.
Ayrıca 2 tane en itici seçilebilecek dedektifte olayı araştırmaya başlar.Bu iki dedektif iticilik,soğuklu,yapmacıklık,abartma konusunda benden Oscar aldılar.

Filmin IMDb notu 4.7 ilk filmin 6 olduğu düşünülürse bariz bir düşme var.
Ki bence haklı bir düşme.Hakkını yemek lazım filmde 10 üzerinden 8 verebileceğiniz kanlı sahneler mevcut.Ama ne yazık ki başka da pek bir şey yok.(Sanırım kanlı iğrenç sahneler izleyiciyi keser mantığı kullanılmış) Yer yer ilk filme fazla benzerlik gösteren sahneleriyle bizi sıkan filmin kurgusu da sonunu (spoiler) basitçe intikam hikayesine bağlayınca gözden ciddi bir şekilde düştü.
Korku severler için izlenecek yapımlar tavsiye listesine son sıralardan girse de korku sineması ile tanışacağınız ya da seveceğiniz bir yapım olarak gösteremem.



...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder