10 Ağustos 2013 Cumartesi

PERCEPTION 2. SEZON 2. BÖLÜM

Daniel her zamanki gibi ders anlatırken açılış yaptık. Bu sefer konu aşk. Acaba gerçekten birine mi aşık oluruz yoksa o birinin düşüncelerimizdeki haline mi?(Düşük oranlı spoiler)
Pierce dersi bitirince Moretti karşılıyor onu. Bir ihbar üzerine ona gelme mecburiyeti hissetmiş.Kadın kocasının uzaylılar tarafından kaçırıldığı iddia etmiş.Moretti iddianın asılsız olduğunu bilsek de incelemeliyiz diyor. Pierce ise kadının haklı olabileceğini Amerika'da pek çok örtbas olduğu ile ilgili uzun bir nutuk çekiyor. Moretti şoka uğramış bir vaziyetteyken Pierce şaka yaptım ki moduna geçiyor.
Kadını ziyaret ettiklerinde kocasını da evde buluyorlar. Ama kadın kocasının uzaylı biriyle yer değiştirdiğine emin.Pierce ise teşhisi koyuyor hemen.Capgras sendromuna sahipmiş kadın. Bu hastalıkta görsel korteks ile amigdila yol bölünüyor  böylece kişi tanıdığı,sevdiği birini görünce hiçbir duygu yaşamıyor. Doğal çevresindekilerin sahteleriyle yer değiştirdiğine inanıyor.
Olaylar elbetti ki böyle kalmıyor. Hastaneye yatırılan kadının,hastaneden zamansız çıktığını öğrenip evine gidince kocasının cesedini üzerinde onu görünce işler karışıyor.
Bölüm halüsinasyonu ve Doctor Who göndermesi...


Pierce davanın yanında Caroline'e Natalie'i tekrar gördüğünü belli etmemeye çalışmaktadır. Ama bunun pek mümkün olmadığı aşikardır.(Yüksek oranlı spoiler) Caroline olayları fark edince ayrılma kararı verir. Pierce ne yazık ki Natalie'e daha fazla değer verdiği için buna engel olmaz. İşin doğrusu bende Natalie karakterinin daha çok seviyorum sanırım daha bir cool sanki.

Pierce her zamanki gibi özlü bir dersle bölümü kapatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder